Roșcovul, originar din Marea Mediterană, este un arbust veșnic verde, înflorit. Produce păstăi de roșcove, care conțin atât pulpă dulce, cât și semințe necomestibile. Oamenii folosesc pulpa pentru a face pulbere de roșcove, care are un gust asemănător cu cel al ciocolatei.
Ce este pudra de roșcove
Pulberea de roșcove provine din pulpa dulce și coaptă a păstăilor de roșcove. Oamenii usucă, prăjesc și macină pulpa pentru a produce o pulbere sau o făină fină.
Are un gust bogat, de nucă, care seamănă oarecum cu caramelul.
Oamenii o folosesc adesea în loc de pudră de cacao sau ciocolată. Deși are o aromă mai blândă, ușor amară, poate acționa ca înlocuitor în unele cazuri. Pudra de roșcove poate fi folosită fie crudă, fie prăjită, scrie medicalnewstoday.com.
Cum se folosește pudra de roșcove
Există diferite moduri de a folosi pudra de roșcove și este deosebit de comună în rețetele „mai sănătoase”. Aceasta se poate include în rețete pentru produse de patiserie, băuturi și delicii fără coacere.
Deși roșcova a atins apogeul de popularitate în anii 1970, tendința de „hrană sănătoasă” din ultimii ani, a readus-o la modă.
Roșcovul este mai dulce și mai puțin amar decât pudra de cacao, așa că poți folosi mai puțin zahăr atunci când îl folosești ca înlocuitor. Acest lucru o face un ingredient util în alimente precum clătite, fulgi de ovăz și milkshake-uri.