Reclamă

Ce beneficii are pudra de roșcove și la ce se poate folosi

Pudra de roșcove este un ingredient obișnuit în deserturi și produse de patiserie și poate acționa ca un înlocuitor pentru pudra de cacao. Bogată în fibre și săracă în grăsimi, pulberea de roșcove conține calciu și antioxidanți. Află și tu ce beneficii are pudra de roșcove și la ce se poate folosi.

Publicat: 11 septembrie 2022, 7:16

Roșcovul, originar din Marea Mediterană, este un arbust veșnic verde, înflorit. Produce păstăi de roșcove, care conțin atât pulpă dulce, cât și semințe necomestibile. Oamenii folosesc pulpa pentru a face pulbere de roșcove, care are un gust asemănător cu cel al ciocolatei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este pudra de roșcove

Pulberea de roșcove provine din pulpa dulce și coaptă a păstăilor de roșcove. Oamenii usucă, prăjesc și macină pulpa pentru a produce o pulbere sau o făină fină.

Are un gust bogat, de nucă, care seamănă oarecum cu caramelul.

Oamenii o folosesc adesea în loc de pudră de cacao sau ciocolată. Deși are o aromă mai blândă, ușor amară, poate acționa ca înlocuitor în unele cazuri. Pudra de roșcove poate fi folosită fie crudă, fie prăjită, scrie medicalnewstoday.com.

Cum se folosește pudra de roșcove

Reclamă

Există diferite moduri de a folosi pudra de roșcove și este deosebit de comună în rețetele „mai sănătoase”. Aceasta se poate include în rețete pentru produse de patiserie, băuturi și delicii fără coacere.

Deși roșcova a atins apogeul de popularitate în anii 1970, tendința de „hrană sănătoasă” din ultimii ani, a readus-o la modă.

Roșcovul este mai dulce și mai puțin amar decât pudra de cacao, așa că poți folosi mai puțin zahăr atunci când îl folosești ca înlocuitor. Acest lucru o face un ingredient util în alimente precum clătite, fulgi de ovăz și milkshake-uri.

Reclamă

Pudra de roșcove are o cantitate relativ ridicată de zahăr. De asemenea, este bogată în fibre alimentare și polifenoli antioxidanți. În plus, aceasta conține minerale esențiale precum calciu, magneziu și potasiu. Are cantități mici de fier, fosfor și proteine.

O lingură de pulbere de roșcove conține:

  • Calorii 13.3;
  • Carbohidrați 5,33 g;
  • Fibre 2,39 g;
  • Zahăr 2,95;
  • Calciu 20,9 miligrame (mg);
  • Magneziu 3,24 mg;
  • Fosfor 4,74 mg;
  • Potasiu 49,6 mg;
  • Sodiu 2,1 mg.

Ce beneficii are pudra de roșcove

Pulberea de roșcove sau carobul conține cantități notabile de calciu, potasiu și fibre. Aceștia sunt toți nutrienți importanți, iar oamenii ar trebui să consume cantități adecvate din fiecare prin alimentație.

În plus, pudra de roșcove are un conținut scăzut de grăsimi, deci este ideală dacă încearci să reduci aportul de grăsimi.

De asemenea, nu conține cofeină și gluten. Acest lucru o face o alegere bună dacă alegi să eviți aceste ingrediente sau dacă ești alergică ori sensibilă la ele.

Deși există multe mențiuni despre beneficiile pentru sănătate ale pudrei de roșcove, dovezile care le susțin sunt limitate.

Unii oameni susțin că ajută la pierderea în greutate. Un mic studiu din 2019 al tinerilor sportivi constată o ușoară scădere în greutate pentru cei care au consumat roșcove în loc de placebo. Cu toate acestea, nu au avut o scădere notabilă a grăsimii sau o creștere a masei musculare.

Alte afirmații comune susțin că conținutul de antioxidanți al roșcovelor poate lupta împotriva celulelor dăunătoare, cum ar fi cancerul.

Un articol din 2016 notează calitățile valoroase ale roșcovelor. În timp ce cercetătorii pot folosi roșcovele pentru a face noi medicamente și tratamente, acest lucru nu înseamnă că consumul de pulbere de roșcove va da aceleași rezultate.

Dacă vrei să folosești pudra de roșcove în rețete ar trebui să o faci pentru gustul, textura și valoarile nutritive ale acesteia.

Pudra de roșcove vs. pudra de cacao

Pudra de roșcove se poate folosi în loc de cacao. Deși cele două alimente sunt similare, ele au și câteva diferențe cheie.

Pudra de roșcove este ușor dulce și are o aromă de nucă, asemănătoare caramelului, în timp ce pudra de cacao are un gust amar. Este practic fără grăsimi, ceea ce o face o opțiune bună pentru persoanele care doresc să consume mai puține grăsimi.

Cacaoa, forma neprocesată de cacao, are un gust mai profund, amar. Conține cofeină și teobromină, un alcaloid care are efecte similare cofeinei.

De asemenea, pudra de cacao conține un aminoacid numit tiramină, care este adesea legat de migrene. Pulberea de roșcove nu conține tiramină.

În schimb, pudra de cacao este pe lista de alimente care pot îmbunătăți memoria și concentrarea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×