Reclamă

Ce beneficii are pudra de roșcove și la ce se poate folosi

Pudra de roșcove este un ingredient obișnuit în deserturi și produse de patiserie și poate acționa ca un înlocuitor pentru pudra de cacao. Bogată în fibre și săracă în grăsimi, pulberea de roșcove conține calciu și antioxidanți. Află și tu ce beneficii are pudra de roșcove și la ce se poate folosi.

Publicat: 11 septembrie 2022, 7:16
Pudră de roșcove într-o lingură din lemn, alături de o lingură cu pudră de cacao
Pudra de roșcove este un ingredient obișnuit în deserturi și produse de patiserie și poate acționa ca un înlocuitor pentru pudra de cacao / Shutterstock

Roșcovul, originar din Marea Mediterană, este un arbust veșnic verde, înflorit. Produce păstăi de roșcove, care conțin atât pulpă dulce, cât și semințe necomestibile. Oamenii folosesc pulpa pentru a face pulbere de roșcove, care are un gust asemănător cu cel al ciocolatei.

Ce este pudra de roșcove

Pulberea de roșcove provine din pulpa dulce și coaptă a păstăilor de roșcove. Oamenii usucă, prăjesc și macină pulpa pentru a produce o pulbere sau o făină fină.

Are un gust bogat, de nucă, care seamănă oarecum cu caramelul.

Oamenii o folosesc adesea în loc de pudră de cacao sau ciocolată. Deși are o aromă mai blândă, ușor amară, poate acționa ca înlocuitor în unele cazuri. Pudra de roșcove poate fi folosită fie crudă, fie prăjită, scrie medicalnewstoday.com.

Cum se folosește pudra de roșcove

Reclamă

Există diferite moduri de a folosi pudra de roșcove și este deosebit de comună în rețetele „mai sănătoase”. Aceasta se poate include în rețete pentru produse de patiserie, băuturi și delicii fără coacere.

Deși roșcova a atins apogeul de popularitate în anii 1970, tendința de „hrană sănătoasă” din ultimii ani, a readus-o la modă.

Roșcovul este mai dulce și mai puțin amar decât pudra de cacao, așa că poți folosi mai puțin zahăr atunci când îl folosești ca înlocuitor. Acest lucru o face un ingredient util în alimente precum clătite, fulgi de ovăz și milkshake-uri.

Reclamă

Pudra de roșcove are o cantitate relativ ridicată de zahăr. De asemenea, este bogată în fibre alimentare și polifenoli antioxidanți. În plus, aceasta conține minerale esențiale precum calciu, magneziu și potasiu. Are cantități mici de fier, fosfor și proteine.

O lingură de pulbere de roșcove conține:

  • Calorii 13.3;
  • Carbohidrați 5,33 g;
  • Fibre 2,39 g;
  • Zahăr 2,95;
  • Calciu 20,9 miligrame (mg);
  • Magneziu 3,24 mg;
  • Fosfor 4,74 mg;
  • Potasiu 49,6 mg;
  • Sodiu 2,1 mg.

Ce beneficii are pudra de roșcove

Pulberea de roșcove sau carobul conține cantități notabile de calciu, potasiu și fibre. Aceștia sunt toți nutrienți importanți, iar oamenii ar trebui să consume cantități adecvate din fiecare prin alimentație.

În plus, pudra de roșcove are un conținut scăzut de grăsimi, deci este ideală dacă încearci să reduci aportul de grăsimi.

De asemenea, nu conține cofeină și gluten. Acest lucru o face o alegere bună dacă alegi să eviți aceste ingrediente sau dacă ești alergică ori sensibilă la ele.

Deși există multe mențiuni despre beneficiile pentru sănătate ale pudrei de roșcove, dovezile care le susțin sunt limitate.

Unii oameni susțin că ajută la pierderea în greutate. Un mic studiu din 2019 al tinerilor sportivi constată o ușoară scădere în greutate pentru cei care au consumat roșcove în loc de placebo. Cu toate acestea, nu au avut o scădere notabilă a grăsimii sau o creștere a masei musculare.

Alte afirmații comune susțin că conținutul de antioxidanți al roșcovelor poate lupta împotriva celulelor dăunătoare, cum ar fi cancerul.

Un articol din 2016 notează calitățile valoroase ale roșcovelor. În timp ce cercetătorii pot folosi roșcovele pentru a face noi medicamente și tratamente, acest lucru nu înseamnă că consumul de pulbere de roșcove va da aceleași rezultate.

Dacă vrei să folosești pudra de roșcove în rețete ar trebui să o faci pentru gustul, textura și valoarile nutritive ale acesteia.

Pudra de roșcove vs. pudra de cacao

Pudra de roșcove se poate folosi în loc de cacao. Deși cele două alimente sunt similare, ele au și câteva diferențe cheie.

Pudra de roșcove este ușor dulce și are o aromă de nucă, asemănătoare caramelului, în timp ce pudra de cacao are un gust amar. Este practic fără grăsimi, ceea ce o face o opțiune bună pentru persoanele care doresc să consume mai puține grăsimi.

Cacaoa, forma neprocesată de cacao, are un gust mai profund, amar. Conține cofeină și teobromină, un alcaloid care are efecte similare cofeinei.

De asemenea, pudra de cacao conține un aminoacid numit tiramină, care este adesea legat de migrene. Pulberea de roșcove nu conține tiramină.

În schimb, pudra de cacao este pe lista de alimente care pot îmbunătăți memoria și concentrarea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022 îi surprinde pe nativii zodiacului cu vești pe toate planurile. Dacă Racii vor ajunge să trăiască un capitol nou în viața personală, pentru două dintre zodii...
3
O sufragerie frumoasă, cu flori proaspete, într-o vază transparentă
Timp liber
Obiecte care aduc noroc în casă. Plus lista obiectelor care aduc ghinion
Fiecare persoană este în felul ei. Cu toate acestea, oamenii își doresc un pic de noroc în viața lor, chiar și atunci când viața le surâde. Întotdeauna se poate mai bine. Venim în ajutorul...
4
Tort Napoleon regesc porționat și decorat cu fructe
Rețete
Tort Napoleon regesc. Tort cu multe straturi și cremă fină
Atunci când vei dori să-ți impresionezi familia și prietenii cu un tort deosebit, prepară rețeta de tort Napoleon regesc. Este o rețetă de desert fin, cu aspect elegant și gust divin. Rețeta tortului Napoleon...
5
Fată frumoasă stând la birou cu o pană în mână
Horoscop
Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un fel de a ne comunica anumite mesaje prin diverse metode. Una dintre acestea o reprezintă vizualizarea cifrelor...
PARTENERI
×