Reclamă

Cum să te ferești de viroze în perioada sezonului rece. Soluții eficiente pentru sănătatea organismului

Virozele respiratorii sunt cele mai întâlnite, mai ales în această perioadă a anului. Sistemul imunitar are nevoie de ajutor pentru a se menține și pentru a lupta cu virușii. De aceea, ți-am pregătit o listă despre cum să te ferești de viroze în sezonul rece.

Publicat: 6 decembrie 2022, 6:30

Medicii susțin că una dintre variantele cele mai bune pentru a preveni virozele este să te vaccinezi în fiecare an. Astfel, spun ei, te vei feri de germeni și microbi și te vei bucura de o imunitate crescută.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să te ferești de viroze în perioada sezonului rece

Pentru început trebuie să descriem câteva simptome ale virozei respiratorii pentru a cunoaște de ce trebuie să ne ferim. Simptomele comune sunt febra, durerile corporale, nasul înfundat, oboseala, tusea și durerile în gât.

În mod normal, aceste simptome se îmbunătățesc într-o perioadă de o săptămâmă, iar majoritatea oamenilor se recuperează fără a mai avea și alte complicații.

Încearcă să eviți zonele aglomerate

Deși poate fi o cerință destul de greu de îndeplinit, evitarea aglomerației poate fi una dintre cele mai eficiente metode de prevenție.

Reclamă

Experții au dovedit că limitarea interacțiunii cu alte persoane poate fi crucială pentru a te feri de orice infecție. Virozele de pot răspândi rapid, mai ales în spațiile închise.

Încearcă să limitezi contactul mai ales cu persoanele care par să aibă simptome de răceală sau gripă.

Încearcă să te speli cât de des poți pe mâini

Reclamă

Pentru că virușii stau pe suprafețe mari, obișnuiește-te să te speli pe mâini mai des pentru a preveni o infecție, recomandă specialiștii pentru Healthline.com.

Înainte de a mânca sau după ce ai folosit obiecte puse la comun, este necesar să te speci pe maini. Evident, același obicei trebuie îndeplinit și după utilizarea toaletei.

De asemenea, poți avea la tine mereu o sticluță cu substanță ce dezinfectează mâinile. O poți folosi în cazul în momentele în care nu ai la îndemână apă și săpun.

Foarte important de reținut este să eviți pe cât posibil să îți atingi ochii, nasul sau gura cu mâinile neigienizate. Virușii circulă ușor și se răspândesc ușor în căile respiratorii.

Îmbunătățește-ți sistemul imunitar

O idee despre cum să te ferești de viroze în perioada sezonului rece este să ai mai multă grijă de sistemul imunitar pentru a te proteja, scrie publicația CDC.gov. Cu cât sistemul tău imunitar este mai puternic, cu atât vei sta mai departe de viruși sau simptomele tale vor fi aproape inofensive.

Pentru a-ți construi un sistem imunitar bun trebuie să respecți orele de somn pe noapte. O rutină sănătoasă și odihnitoare îți va îmbunătăți rezistența organismului. Uite o listă cu alimente bogate în vitamina C pentru un sistem imunitar puternic.

De asemenea, este recomandat să faci mișcare cel puțin 30 de minute pe zi, să limitezi consumul de zahăr și mâncăruri procesate.

În schimb, este ideal să ai un plan alimentar bazat pe vitamine, minerale și proteină de calitate. Un corp hrănit este un organism sănătos.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×