Reclamă

Cum să te ferești de viroze în perioada sezonului rece. Soluții eficiente pentru sănătatea organismului

Virozele respiratorii sunt cele mai întâlnite, mai ales în această perioadă a anului. Sistemul imunitar are nevoie de ajutor pentru a se menține și pentru a lupta cu virușii. De aceea, ți-am pregătit o listă despre cum să te ferești de viroze în sezonul rece.

Publicat: 6 decembrie 2022, 6:30

Medicii susțin că una dintre variantele cele mai bune pentru a preveni virozele este să te vaccinezi în fiecare an. Astfel, spun ei, te vei feri de germeni și microbi și te vei bucura de o imunitate crescută.

Cum să te ferești de viroze în perioada sezonului rece

Pentru început trebuie să descriem câteva simptome ale virozei respiratorii pentru a cunoaște de ce trebuie să ne ferim. Simptomele comune sunt febra, durerile corporale, nasul înfundat, oboseala, tusea și durerile în gât.

În mod normal, aceste simptome se îmbunătățesc într-o perioadă de o săptămâmă, iar majoritatea oamenilor se recuperează fără a mai avea și alte complicații.

Încearcă să eviți zonele aglomerate

Deși poate fi o cerință destul de greu de îndeplinit, evitarea aglomerației poate fi una dintre cele mai eficiente metode de prevenție.

Reclamă

Experții au dovedit că limitarea interacțiunii cu alte persoane poate fi crucială pentru a te feri de orice infecție. Virozele de pot răspândi rapid, mai ales în spațiile închise.

Încearcă să limitezi contactul mai ales cu persoanele care par să aibă simptome de răceală sau gripă.

Încearcă să te speli cât de des poți pe mâini

Reclamă

Pentru că virușii stau pe suprafețe mari, obișnuiește-te să te speli pe mâini mai des pentru a preveni o infecție, recomandă specialiștii pentru Healthline.com.

Înainte de a mânca sau după ce ai folosit obiecte puse la comun, este necesar să te speci pe maini. Evident, același obicei trebuie îndeplinit și după utilizarea toaletei.

De asemenea, poți avea la tine mereu o sticluță cu substanță ce dezinfectează mâinile. O poți folosi în cazul în momentele în care nu ai la îndemână apă și săpun.

Foarte important de reținut este să eviți pe cât posibil să îți atingi ochii, nasul sau gura cu mâinile neigienizate. Virușii circulă ușor și se răspândesc ușor în căile respiratorii.

Îmbunătățește-ți sistemul imunitar

O idee despre cum să te ferești de viroze în perioada sezonului rece este să ai mai multă grijă de sistemul imunitar pentru a te proteja, scrie publicația CDC.gov. Cu cât sistemul tău imunitar este mai puternic, cu atât vei sta mai departe de viruși sau simptomele tale vor fi aproape inofensive.

Pentru a-ți construi un sistem imunitar bun trebuie să respecți orele de somn pe noapte. O rutină sănătoasă și odihnitoare îți va îmbunătăți rezistența organismului. Uite o listă cu alimente bogate în vitamina C pentru un sistem imunitar puternic.

De asemenea, este recomandat să faci mișcare cel puțin 30 de minute pe zi, să limitezi consumul de zahăr și mâncăruri procesate.

În schimb, este ideal să ai un plan alimentar bazat pe vitamine, minerale și proteină de calitate. Un corp hrănit este un organism sănătos.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-un costum de zână rea
Horoscop
Zodii care își doresc mereu răzbunare. Nu uită și nu iartă nimic
S-ar putea să fii surprinsă să afli că unele semne zodiacale se mulțumesc să lase lucrurile să meargă mai departe, fără a dori să le facă rău celor care le-au rănit. Apoi sunt cei...
2
Un bărbat și o femeie sunt îndrăgostiți și stau pe malul apei în timp ce peste ei se formează harta astrală a nativilor din zodiac
Horoscop
Zodiile care își găsesc iubirea târziu în viață. 5 nativi care află târziu cine le este perechea
Află care sunt zodiile care își găsesc iubirea târziu în viață, chiar dacă sunt persoane tandre. Anumiți nativii din zodiac se tem de angajamente, căsătorii sau pur și simplu să se îndrăgostească. Din acest...
3
O femeie frumoasă cu părul alb care stă în fața unui birou
Frumusețe
Modalități de stilizare a părului alb. Care sunt sfaturile specialiștilor în frumusețe
Părul alb poate arăta incredibil dacă este aranjat corespunzător. Specialiștii în frumusețe îți vin în ajutor și îți oferă câteva trucuri utile. Iată câteva modalități de stilizare a părului alb. În felul acesta te...
4
Kate Middleton și Prințul William, la un eveniment cu reprezentanții BAFTA, în ținute elegante
Divertisment
Kate Middleton a apărut într-un costum roșu, cu pantaloni. Prințul și Prințesa de Wales au mers la o întâlnire cu reprezentanții BAFTA
Kate Middleton a apărut într-un costum roșu, cu pantaloni. Prințul și Prințesa de Wales au mers la o întâlnire cu reprezentanții BAFTA. Acest eveniment a fost organizat înainte de lansarea campaniei lui Kate, „Shaping...
5
O femeie frumoasă care paortă ochelari și zâmbește pentru a ilustra care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Care este principala alegere a stiliștilor în 2023
Stiliștii au dezvăluit care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Aceasta este principala alegere a specialiștilor în frumusețe în anul 2023 pentru clientele lor....
PARTENERI
×