Reclamă

Alimente pe care le poți mânca și după data de expirare

Sigur și tu ai găsit în dulap o cutie de biscuiți care a depășit data maximă de valabilitate. În multe cazuri, datele de expirare sunt indicatori importanți ai modului în care alimentele sunt sigure pentru a fi consumate. Ai aici lista cu alimente pe care le poți mânca și după data de expirare.

Publicat: 15 noiembrie 2022, 7:55

În anumite situații, unele alimente poate fi folosite mai mult decât data de expirare, care e un termen mai mult orientativ. Ai mai jos produse care pot fi consumate după data inscripționată pe ambalaj, atâta timp cât iei măsurile de precauție corespunzătoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente pe care le poți mânca și după data de expirare

Data de expirare este foarte importantă în ceea ce privește alimentele pe care le incluzi în dieta ta. Specialiștii recomandă ca eticheta să fie verificată ori de câte ori vrei să folosești un ingredient. Cu toate acestea, sunt și alimente pe care le poți mânca și după data de expirare, scrie foodnetwork.ca.

Ai aici și lista cu alimente neperisabile pe care e recomandat să le ai în casă în caz de urgență.

Mix pentru tort

Amestecurile de prăjituri sunt o modalitate ușoară de a pregăti un desert atunci când nu ai chef să coaci ceva de la zero. Dacă s-a întâmplat să te aprovizionezi cu amestec de prăjituri și nu l-ai folosit pe tot înainte de data de pe cutie, nu îl arunca. Poți utiliza în siguranță amestecul timp de patru până la cinci luni după data de expirare, atâta timp cât a fost păstrat într-un loc răcoros și uscat.

Reclamă

Sos de mere

Borcanele nedeschise cu sos de mere nerefrigerate pot fi consumate în siguranță până la 18 luni după data de consum. Cheia este să-l depozitezi într-un loc răcoros și întunecat din dulap.

Dacă ai un borcan deschis în frigider și îți faci griji că nu îl vei folosi la timp, pune sosul de mere într-o tavă pentru cuburi de gheață, congelează-l și apoi depozitează cuburile congelate într-un recipient ermetic pentru a le folosi pe viitor.

Reclamă

Brânzeturi tari

Brânzeturile tari, cum ar fi cheddar și parmezan, sunt încă în regulă pentru consum chiar și după ce au început să dezvolte mucegai. Doar asigură-te că tai toate părțile mucegăite înainte de a le mărunți pentru o porție de paste. În general, brânzeturile tari pot fi consumate timp de o lună după data de expirare.

Ouă

Ai vrut să faci o omletă și ai observat că data de pe cutia ta de ouă a trecut deja? Ouăle sunt un alt produs de bază pe care oamenii nu îl consumă întotdeauna înainte de data de expirare. Iată un truc pentru a verifica dacă ouăle s-au stricat fără a le deschide: pune-le într-un vas cu apă pentru a verifica flotabilitatea.

Dacă se scufundă, sunt sigure pentru consum. Dacă plutesc, aruncă-le la coș.

Pâine

Atâta timp cât nu vezi mucegai cpe suprafața ei, ar trebui să fie în regulă să o consumi. Dacă dorești să prelungești durata de valabilitate a pâinii, păstreaz-o la frigider. Ea mai poate fi consumată încă două săptămâni sau păstreaz-o la congelator.

Unt

Dacă untul este pe cale să expire, bagă-l în congelator pentru a-l păstra proaspăt mai mult timp. Reține că cel mai bine este să îl folosești după ce l-ai dezghețat.

Paste uscate

Pastele nu se vor strica ușor, deoarece sunt un produs uscat. Le poți folosi cu mult peste data de expirare, atâta timp cât nu miros ciudat. În general, pastele uscate au un termen de valabilitate de doi ani, dar de obicei ele pot consuma în trei.

Mixuri de salate

Acele pachete de amestecuri de salată, spanac și rucola sunt bune pentru consum după data de expirare. Dacă frunzele s-au ofilit, tăie acele bucăți înainte de utilizare. Când verdeața începe să se descompună este timpul să arunci mixul.

Alimente congelate

Temperaturile reci ca gheața împiedică alimentele să se deterioreze, astfel încât orice alimente congelate ambalate sunt în general sigure pentru a fi consumate după data de expirare.

Ciocolată

Ciocolata poate fi consumată cu mult peste data de expirare, în funcție de grad, de modul în care este depozitată și dacă pachetul este deschis sau nu. În mod ideal, păstrează produsele de ciocolată într-un loc răcoros și uscat, la o temperatură de 21 °C sau mai puțin. Ciocolata cu lapte va rezista până la opt luni după data tipărită în congelator.

Cereale

Nu tuturor le plac aceleași cereale. Dacă membrii familiei se bucură de diferite mărci, acele cutii de cereale se pot stoca mai mult timp pentru a fi consumate. Cerealele pot fi consumate până la șase luni după data limită.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×