Reclamă

Metode prin care poți reduce consumul de suc. Ce poți face pentru sănătatea organismului tău

Sucurile sau băuturile răcoritoare carbogazoase pot fi delicioase, însă consumul în exces poate cauza probleme serioase de sănătate. Aceste băuturi conține de multe ori zahăr adăugat și alți îndulcitori precum siropul de porumb și aromele artificiale. Hai să aflăm împreună care sunt principalele metode prin care poți reduce consumul de suc.

Publicat: 30 octombrie 2022, 6:57

Sucurile sunt unele dintre cele mai populare băuturi din întreaga lume. Deși aceste băuturi sunt asociate cu apariția obezității și a bolilor cronice, ele continuă să fie consumate anual e milioane de persoane din întreaga lume. Chiar și oamenii care cunosc efectele negative ale acestor băuturi întâmpină dificultăți atunci când vine vorba de a renunța complet la ele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Motivul pentru care ești tentată să consumi sucuri

Atunci când vine vorba dea limita consumul de suc trebuie să știi că acest lucru implică mult mai mult decât o voință puternică. Există mai multe motive biochimice care demonstrează de ce oamenii renunță cu greutate la aceste băuturi carbogazoase.

Creierul uman are o zonă numită sistem de recompensare. Acesta este conceput pentru a recompensa o persoană atunci când aceasta efectuează acțiuni care promovează supraviețuirea. Atunci când consumi anumite alimente, creierul eliberează o substanță chimică numită dopamină. Creierul uman este setat să interpreteze această senzație ca plăcere.

Pentru a obține mai multă plăcere, creierul va continua să caute acțiunea care eliberează acea cantitate de dopamină. Sucurile și alimentele bogate în zahăr eliberează mult mai rapid această substanță numită dopamină decât alte alimente sau băuturi.

Acest lucru duce în timp al un cerc vicios prin care creierul caută alimentele bogate în zahăr. Află mai multe despre ce se întâmplă în organismul tău dacă renunți la ciocolată. Rezultatele specialiștilor te vor surprinde.

Reclamă

Metode prin care poți reduce consumul de suc

Deși este un proces dificil, specialiștii spun că se poate renunța complet la consumul de suc. Este nevoie de multă perseverență și răbdare. Iată principalele metode prin care poți reduce consumul de suc. În primul rând, specialiștii recomandă înlocuirea sucului cu apă.

Este un început bun pentru a renunța la aceste băuturi. Atunci când îți este sete încearcă să bei apă în loc de suc. Poți adăuga fructe proaspete în apă, precum afinele și zmeura, pentru a-i oferi un gust mai plăcut. Un al doilea lucru pe care îl poți face este să renunți la a mai ține sticle de suc în casă. În felul acesta nu vei mai fi tentată să bei mai întâi suc și apoi apă.

Reclamă

Unele studii spun că poți începe și prin a mesteca gumă. Acest proces ar putea să înlocuiască, în anumite situații, nevoia de a bea suc.

Evită situațiile în care își este foarte foame. Atunci când îți este foame corpul tău simte nevoia să potolească această poftă rapid. Cel mai adesea vei simți nevoia de zahăr. Asigură-te că ai o dietă echilibrată și că iei principalele mese ale zile, dar și gustări între acestea. Nu în ultimul rând, încearcă să înlocuiești sucul cu gustări sănătoase.

De multe ori simți nevoia să bei suc datorită nivelului ridicat de zahăr din acesta. În loc să bei un pahar de suc, poți opta pentru un măr delicios. În felul acesta îi vei potoli pofta de dulce și vei renunța la băuturile care îți pot pune sănătatea în pericol. Te invităm să descoperi mai multe și despre beneficiile consumului de mere

Motive pentru care ar trebui să reduci consumul de suc

Pe lângă principalele metode prin care poți reduce consumul de suc, specialiștii își vin în ajutor și cu câteva motive pentru care ar trebui să elimini această băuturi din dieta ta. Conform specialiștilor, sucurile promovează creșterea în greutate.

Acestea sunt bogate în calorii și nu reduc pofta de mâncare, din contră, o accentuează. Mai mult, sucurile sunt asociate cu apariția bolilor cronice. Studiile au arătat că persoanele care beau în mod constant suc au un risc mai mare de apariție a afecțiunilor cronice precum diabetul de tip 2, bolile de inimă și canceru. Sucul poate contribui la deteriorarea sănătății ficatului.

Acestea sunt bogate în fructoză, un tip de zahăr care poate fi metabolizat doar de ficat. Consumul în exces de fructoză poate supraîncărca ficatul și poate duce la transformarea fructozei în grăsime care se va depune în jurul acestuia.

Mai mult, specialiștii sunt de părere că sucul duce în timp la erodarea dinților. Acidul fosforic și acidul carbonic care se găsesc în sucuri ar putea fi o adevărată problemă pentru sănătatea danturii tale. Unele studii susțin că sucul favorizează procesul de îmbătrânire a pielii. Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă frecvent suc sunt mai predispuse la apariția ridurilor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×