Reclamă

Sirop de ridiche neagră. Un elixir pentru sănătate

Pentru a evita consumul de antibiotice și alte medicamente care pot dăuna organismului, putem apela la diferite leacuri naturale cunoscute din străbuni. Unul dintre acestea este mult îndrăgitul sirop de ridiche neagră.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 17 octombrie 2022, 6:26

Siropul se prepară foarte simplu, în interiorul ridichilor negre și este un adevărat elixir pentru sănătate. Nu ai nevoie de multe ingrediente și nici de tehnici speciale pentru a-l prepara. Și nu este necesar nici timp îndelungat de așteptare pentru a-l consuma. Ai nevoie pentru prepararea siropului de o ridiche neagră, proaspătă și de 2-3 linguri de miere naturală de albine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce proprietăți benefice are mierea de albine

Despre mierea de albine naturală, se știe deja că este un puternic aliat în scopuri terapeutice pentru pentru o mulțime de afecțiuni. Se profită de beneficiile ei din cele mai vechi timpuri. Este unul dintre cele mai apreciate produse naturiste.

Mierea de albine are o mulțime de proprietăți cum ar fi cele antimicrobiene și cele antiinflamatorii. Din vremuri străvechi, mierea a fost folosită, cu succes, pentru tratarea afecțiunilor căilor respiratorii superioare.

Pentru uz extern, mierea este folosită pentru îngrijirea rănilor și a pielii. Vezi aici cum poți prepara rețeta de curcuma cu miere și ce beneficii are pentru sănătate.

Reclamă

Ce proprietăți benefice are ridichea neagră

Ridichea neagră, prin conținutul bogat de vitamine, precum sunt vitamina A, vitaminele B, vitamina C si E și mineralele, precum fier, magneziu, cupru, seleniu, fosfor sau zinc, are o mulțime de proprietăți benefice sănătății organismului. Ridichea are proprietăți antioxidante si antiinflamatorii, energizante, diuretice și de detoxificare.

Consumul de ridiche neagră întărește sistemul imunitar, îmbunătățește funcțiile normale ale sistemului nervos și muscular, dar poate regla și tensiunea arterială.

Pentru a beneficia de aceste proprietăți ale celor două ingrediente, îți oferim rețeta siropului miraculos, cu listă de ingrediente și pași necesari preparării.

Reclamă

Sirop de ridiche neagră – Ingrediente

  • 1 ridiche neagră, cât mai rotundă
  • 2-3 linguri de miere polifloră.

Rețeta siropului de ridiche neagră- Mod de preparare

Alege ridichea cât mai rotundă și sănătoasă pentru a o putea transforma într-o cupă uniformă. Îndepărtează tulpina și eventualele fire de rădăcini și spal-o bine. Șterge-o cu prosoape de hârtie până când este perfect uscată.

Decupează un capac de la ridiche, din partea superioară. Cresteaz-o de jur împrejur cu un cuțit, trasându-i margini de aproximativ 1 cm grosime. Cu o lingură sau o linguriță, scobește interiorul, lăsând doar acele margini de 1 cm grosime.

Pune ridichea într-un bol cu scobitura în sus. Adaugă cele 3 linguri de miere. în scobitură. Acoperă ridichea cu capacul decupat și las-o peste noapte la frigider. A doua zi scobitura din ridiche va fi plină de sirop. Îl poți deja consuma în scopuri terapeutice.

Cum se administrează sirop de ridiche neagră cu miere

Consuma câte 1 linguriță de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale, pentru prevenție sau pentru întărirea sistemului imunitar.

Pentru tratarea gripei sau răcelii, consumă câte trei până la nouă linguri de sirop zilnic, pe stomacul gol. Urmează acest tratament 10-14 zile, pentru rezultate optime.

În sezonul rece, pentru o sănătate de fier, consumă câte o lingură de sirop de trei ori pe zi, înainte de mesele principale.

Pentru un efect diuretic și normalizarea tensiunii arteriale, urmează cure cu sirop de ridiche neagră de minimum 5 ori pe săptămână.

Și pentru a învinge virozele și răcelile din sezonul rece, poți prepara și rețeta de ghimbir cu lămâie și miere la borcan. Este un alt elixir pentru sănătate!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×