Murele sunt fructe de pădure, cu un conținut bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre alimentare. Sunt recomandate a fi incluse în alimentație în plin sezon de coacere, dar pot fi conservate și pentru sezonul rece. Poți congela murele pentru a le savura mai târziu în starea lor pură. Însă dacă nu ai suficient spațiu pentru congelare le poți prepara sub formă de gem, de dulceață sau sub formă de sirop.
Siropul de mure are numeroase proprietăți benefice asupra sănătății organismului, chiar dacă conține zahăr. Acesta are un important rol în stimularea imunității organismului, datorită conținutului bogat în antioxidanți. În același timp stimulează circulația sângelui, reducând riscul bolilor cardiovasculare.
Mai are rol important și în combaterea infecțiilor datorită conținutului de vitamina C si E. Consumul siropului de mure este benefic și pentru sănătatea pielii, previne formarea ridurilor, și întârzie procesul de îmbătrânire.
Sunt doar câteva dintre beneficiile consumului regulat de sirop natural din mure care sperăm să te convingă să îl prepari. Și dacă ești interesată, îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al acestuia.
Rețetă de sirop de mure – Ingrediente
- 1 kg mure,
- 750 gr zahăr,
- 500 ml apă,
Rețetă de sirop de mure – Mod de preparare
Alege mure bine coapte și sănătoase pentru un rezultat optim. Spală-le bine, în mai multe ape reci pentru a elimina toate impurițățile. Chiar dacă siropul se va strecura după fierbere, este indicat să folosești mure curate fără impurități sau mici vietăți care le-ar putea influența gustul. Lasă murele la scurs într-o sită. Dacă te grăbești, tamponează murele cu prosoape de hârtie pentru a absorbi surplusul de apă.
După ce te-ai asigurat că ai cele mai sănătoase, mai frumoase și curate mure poți începe pregătirea lor pentru a prepara sirop.