Reclamă

Rețetă de sirop de mure

S-au copt murele, te bucuri de gustul și prospețimea lor, dar vrei să le conservi și pentru mai târziu? Prepară pentru început o rețetă de sirop de mure, simplă și rapidă.

Publicat: 18 iulie 2022, 6:47 / Actualizat: 23 mai 2023, 16:22

Murele sunt fructe de pădure, cu un conținut bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre alimentare. Sunt recomandate a fi incluse în alimentație în plin sezon de coacere, dar pot fi conservate și pentru sezonul rece. Poți congela murele pentru a le savura mai târziu în starea lor pură. Însă dacă nu ai suficient spațiu pentru congelare le poți prepara sub formă de gem, de dulceață sau sub formă de sirop.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Siropul de mure are numeroase proprietăți benefice asupra sănătății organismului, chiar dacă conține zahăr. Acesta are un important rol în stimularea imunității organismului, datorită conținutului bogat în antioxidanți. În același timp stimulează circulația sângelui, reducând riscul bolilor cardiovasculare.

Mai are rol important și în combaterea infecțiilor datorită conținutului de vitamina C si E. Consumul siropului de mure este benefic și pentru sănătatea pielii, previne formarea ridurilor, și întârzie procesul de îmbătrânire.

Sunt doar câteva dintre beneficiile consumului regulat de sirop natural din mure care sperăm să te convingă să îl prepari. Și dacă ești interesată, îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al acestuia.

Rețetă de sirop de mure – Ingrediente

  • 1 kg mure,
  • 750 gr zahăr,
  • 500 ml apă,
Reclamă

Rețetă de sirop de mure – Mod de preparare

Alege mure bine coapte și sănătoase pentru un rezultat optim. Spală-le bine, în mai multe ape reci pentru a elimina toate impurițățile. Chiar dacă siropul se va strecura după fierbere, este indicat să folosești mure curate fără impurități sau mici vietăți care le-ar putea influența gustul. Lasă murele la scurs într-o sită. Dacă te grăbești, tamponează murele cu prosoape de hârtie pentru a absorbi surplusul de apă.

După ce te-ai asigurat că ai cele mai sănătoase, mai frumoase și curate mure poți începe pregătirea lor pentru a prepara sirop.

Reclamă

Ia o oală sau o cratiță încăpătoare și așază în ea straturi alternative de mure și de zahăr. Ultimul strat trebuie să fie de zahăr.

Vezi mai multe imagini cu siropul de mure în GALERIA FOTO!

Amestec de mure cu zahăr în cratiță pentru rețetă de sirop fiert de mure
Murele și zahărul se pun în straturi alternative în cratiță și se lasă la rece până a doua zi / Shutterstock

Acoperă oala cu un capac și pune-o la rece de pe o zi pe alta. A doua zi zahărul va fi topit și vei găsi în oală murele acoperite de lichid.

Cum prepari această rețetă de sirop fiert de mure

Pune cratița pe flacăra aragazului și fierbe lichidul din cratiță cu mure cu tot timp de 15 minute, la foc de intensitate medie. Cu o sită deasă înlătură spuma care se formează la suprafața siropului.

Pregătește sticlele pe care le speli foarte bine împreună cu capacele și le sterilizezi. Descoperă în acest articol cum sterilizezi corect sticlele și borcanele pentru conserve!

Așază o sită cu un tifon peste o altă oală și toarnă siropul cu mure prin aceasta. Stoarce bine și murele din tifon pentru a beneficia maxim de aroma acestora.

Pune siropul fierbinte în sticle, închide-le ermetic cu capacele aferente și acoperă-le cu pături. Le lași acolo până când se răcesc. Apoi le poți eticheta și transfera în cămară.

Te poți bucura de gustul siropului de mure în sezonul rece, dar mai ales în zilele călduroase de vară. Este delicios rece, diluat cu apă minerală și 2-3 cuburi de gheață!

Două pahare cu sirop de mure cu cuburi de gheață
Siropul de vară este ideal de servit în zilele călduroase, rece, cu 2-3 cuburi de gheață / Shutterstrock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×