Prin această metodă, legumele își păstrează textura crocantă, dar și culoarea nealterată.
În același timp sunt pline de vitamine și capătă o aromă plăcută datorită ierburilor aromatice și a condimentelor naturale.
Murăturile fără sare sunt ușor acrișoare, cu note subtile de plante aromatice și o dulceață fină din miere.
Castraveții rămân crocanți, conopida își păstrează textura fermă, iar morcovii capătă o aromă delicată. Este un gust proaspăt și curat, ideal pentru cei care vor să consume legume murate într-o variantă dietetică, sănătoasă și cu conținut redus de sodiu.
Descoperă și de ce să mănânci murături iarna și care sunt cele mai importante beneficii ale acestora. Mai jos îți oferim rețeta detaliată pas cu pas a murăturilor dietetice, fără sare.
Murături fără sare – Ingrediente
- 1 kg castraveți tineri și crocanți
- 1 conopidă mică (aprox. 600 g), desfăcută buchețele
- 3 morcovi feliați bastonașe sau rondele
- 3-4 ardei grași feliați
- 1 ceapă roșie, medie
- 2 linguri boabe de muștar
- 1 linguriță piper boabe
- 2 frunze de dafin
- câteva crenguțe de mărar uscat sau verde
- câteva felii de hrean (pentru crocanță)
- opțional: câteva felii de lămâie pentru un gust mai fresh.
Pentru lichidul de murare (marinadă):
- 1,5 litri apă filtrată
- 200 ml oțet de mere sau vin alb (5-6% aciditate)
- 2 linguri miere sau îndulcitor natural (pentru a echilibra aciditatea)
- 1 cățel de usturoi zdrobit (opțional).