O metodă tradițională de conservare a alimentelor este murarea. Aproape orice legumă precum morcovi, roșii, ardei iute roșu și verde, castraveți, poate fi transformată în murături. În sezonul rece murăturile sunt cea mai apreciată garnitură pentru că pot fi consumate cu aproape orice fel de mâncare.
De ce să mănânci murături iarna
Cu greu putem ține departe de dieta de iarnă murăturile delicioase. Murăturile nu numai că îmbunătățesc aroma preparatelor pe care le consumi, dar au și beneficii impresionante pentru sănătate.
Murăturile ajuta la buna funcționare a sistemului digestiv
Murăturile sunt benefice pentru flora intestinală, susțin specialiștii. Procesul de fermentație prin care se obțin eliberează mai mulți nutrienți, ceea ce permite organismului să absoarbă mai multă energie pentru efortul fizic și oferă intestinului o relaxare necesară mai ales că în sezonul rece mâncărurile sunt mai grase.
Murăturile sunt bogate în anumite fibre care funcționează ca prebiotice sau hrană pentru bacteriile intestinale probiotice și hrănesc flora intestinală sănătoasă.
Murăturile pot ajuta la combaterea cancerului
Legumele conțin caroten, despre care se spune că poate combate cancerul. Îți poți completa dieta zilnică cu o porție de murături pentru a ajuta organismul să obțină nutrienții de care are nevoie.
E important însă de menționat că murăturile nu sunt un tratament de prevenție. În cazul în care organismul dă semne care te îngrijorează, cel mai bine este să te adresezi unui medic.