Reclamă

Cartofi striviți la cuptor, cu usturoi și rozmarin

Dacă te întrebi ce rețetă de garnitură să mai prepari pentru o zi de post, îți recomandăm rețeta de cartofi striviți la cuptor, cu usturoi și rozmarin. Este simplă, rapidă, iar gustul este pe măsură.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 17 noiembrie 2023, 6:24

Printre cele mai accesibile legume de pe piață, pe care le găsești în orice anotimp, cartofii ocupă locul fruntaș. Sunt perfecți pentru a încropi din ei preparate rapide și gustoase, din toate categoriile de rețete. Îi poți include în rețete de aperitive, de salate, supe sau ciorbe și mâncăruri scăzute. Îi mai poți include și în aluaturi, dar și în deserturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cartofii copți sunt și gustoși, dar și hrănitori și consistenți. Sunt opțiunea ideală pentru momentee în care nu dorești să petreci prea mult timp în bucătărie. Nu necesită nici curățare, doar spălare și ștergere.

Îi așezi în tavă, adaugi sare granulată, ierburi aromatice și usturoi și îi dai la cuptor. Descoperă mai jos rețeta completă pentru una dintre cele mai simple și mai rapide garnituri de post.

Cartofi striviți la cuptor – Ingrediente

  • 1 kg de cartofi albi de mărime medie
  • sare granulată și piper proaspăt măcinat
  • 2-3 linguri cu ulei de măsline
  • câteva crenguțe de rozmarin
  • 1 căpățână de usturoi.
Reclamă

Rețeta cartofilor striviți la cuptor – Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea rețetei constă în spălarea cartofilor și ștergerea acestora, fără a le îndepărta coaja. Apoi, vei pune cartofii la fiert într-o oală cu apă rece, cât să îi acopere bine. Adaugă și o linguriță de sare, pentru a ajuta cartofii să se pătrundă mai rapid. Fierbe cartofii doar până când se pătrund ușor la testul cu furculița. Nu îi fierbe în exces pentru că îi vei mai supune unui tratament termic și la cuptor.

Descoperă și cel mai sănătos mod de a găti cartofii. Sunt sfaturi utile, despre cum să îi prepari ca să nu te îngrași, potrivit nutriționiștilor.

După fierbere, scurge cartofii și lasă-i într-o sită să se răcorească puțin. Șterge-i cu prosoape de hârtie și unge-i cu ulei de măsline pe toate părțile.

Reclamă

Așază cartofii pe un tocător de lemn și presează-i ușor cu un alt tocător de lemn. Așază-i într-o tavă unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt. Presară sare grunjoasă peste ei și macină piper.

Printre cartofi, adaugă grăunți de usturoi necurățați, dar secționați la capete. Adaugă și crenguțe de rozmarin printre ei și acoperă tava cu hârtie de copt.

Introdu tava cu cartofi în cuptorul setat la 200 de grade Celsius și coace delicioșii cartofi striviți la cuptor pentru 30-40 de minute. Înăbușiți sub hârtia de copt, miezul cartofilor se va întrepătrunde cu aromele de usturoi și rozmarin.

După acest interval de timp înlătură hârtia de copt. Mai stropește cartofii cu puțin ulei și mai lasă-i la copt pentru aproximativ 10 minute, pentru a deveni și ușor crocanți.

Cartofi striviți la cuptor, cu usturoi și rozmarin, în tavă
Cartofii se coc înăbușiți sub hârtie de copt / Shutterstock

Servește cartofii calzi, alături de o salată de legume, una de murături, un sos de usturoi sau de roșii, sau un sos delicios din verdețuri. În oricare dintre combinațiile amintite, vor fi absolut delicioși.

Descoperă aici și rețeta de sos chimichurri, perfect pentru a glazura cartofii cu el. Este un sos rece de pătrunjel, din bucătăria latino-americană.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×