Reclamă

Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume

Dacă ți-ai propus să prepari o garnitură de cartofi pentru masa de prânz și ești în căutarea unei rețete mai interesantă, îți recomandăm să încerci rețeta de coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 6 iunie 2023, 7:05 / Actualizat: 28 iunie 2023, 15:18

Familia va fi impresionată atât de gustul cartofilor cât și de aspectul spectaculos al coșulețelor. Iar combinația de ingrediente este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți umple coșulețele de cartofi și cu alte ingrediente preferate. Poți prepara diferite salate pe care le așezi frumos în interiorul coșulețelor.

Mai poți prepara și diferite creme sau paste de brânzeturi, de pește sau de crudități.

Lasă-ți imaginația să zburde creând diferite combinații de ingrediente care să satisfacă gustul celor dragi.

Îți oferim în acest scop și o rețetă de salată Coleslaw. Este o salată de varză cu dressing cremos. Iar mai jos, vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari preparării coșulețelor din cartofi.

Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume – Ingrediente

Reclamă

Pentru această delicioasă rețetă vei pregăti separat două preparate. Împarte lista de ingrediente în funcție de acestea.

Pentru coșulețele de cartofi Duchesse:

  • 500 gr de cartofi albi;
  • 50 gr de unt cu 82% grăsime;
  • 1 ou + 2 gălbenușuri;
  • 50 gr de cașcaval răzuit;
  • 1-2 lingurițe cu parmezan răzuit;
  • sare și piper, după gust;
  • 1/4 linguriță cu pudră de nucșoară;
  • 1/4 linguriță cu oregano uscat.
Reclamă

Pentru umplut coșulețele:

  • 250 gr de ciuperci champignon;
  • 1 ceapă;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1 ardei roșu;
  • 1 dovlecel mic;
  • 2-3 linguri de ulei;
  • sare și piper după gust.

Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume – Mod de preparare

Începe cu pregătirea cartofilor care necesită curățare și spălare, apoi preparare în două etape. În timpul preparării primei etape, poți pregăti și ingredientele pentru umplutură.

Cum prepari coșulețele din cartofi

Curăță cartofii, clătește-i bine cu apă rece și taie-i în cuburi. Pune cuburile de cartofi într-o cratiță, adaugă apă cât să fie acoperite și pune-le la fiert. Lasă cartofii să fiarbă până când se formează spumă, înlătur-o cu o sită și adaugă o linguriță de sare.

Apoi fierbe cartofii până când sunt bine pătrunși. Procedezi la fel ca la rețeta clasică de piure din cartofi. După fierbere, scurge cartofii și pasează-i cu ustensila pentru piure. Adaugă untul, brânzeturile răzuite, sare, piper și nucșoară, după gust. Lasă piureul de cartofi să se răcească, adaugă oul întreg și gălbenușurile, dar și oregano uscat și mărunțit.

Omogenizează bine piureul de cartofi și transferă-l într-un săculeț pentru decorat prăjituri cu dui stelat atașat în capăt. Așază hârtie de copt în tavă și creează coșulețele de cartofi Duchesse lăsând puțin spațiu între ele.

Pasul de formare a coșulețelor de cartofi pe hârtie de copt
Pentru a forma coșulețele piureul se pune într-un săculeț pentru decorat prăjituri cu dui stelat atașat în capăt / Profimedia Images

Introdu tava cu coșulețe de cartofi în cuptor și coace-le pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius, sau până când se rumenesc frumos la suprafață.

Cum prepari umplutura pentru coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume

Curăță ceapa și toac-o mărunt, apoi călește-o ușor într-o tigaie cu ulei. Adaugă și usturoiul curățat și tocat. Când ceapa este ușor pătrunsă și devine sticloasă, adaugă ciupercile feliate, ardeiul tocat și dovlecelul, de asemeni, tocat în cuburi mici. Amestecă constant ingredientele din tigaie timp de 8-10 minute.

Tigaie cu amestec de legume pentru umplerea coșulețelor de cartofi
După preparare legumele de scurg de ulei și se adaugă în interiorul coșulețelor / Profimedia Images

Transferă-le într-o sită și lasă-le să se scurgă bine de ulei. Apoi vei umple coșulețele de cartofi cu aces amestec de ingrediente și le poți savura cu poftă alături de o salată. Pot constitui chiar și garmnitura pentru orice friptură. Îți oferim în acest scop și o rețetă de pui cu sos de soia la tigaie, care se combină delicios cu coșulețele de cartofi umplute.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×