Reclamă

Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume

Dacă ți-ai propus să prepari o garnitură de cartofi pentru masa de prânz și ești în căutarea unei rețete mai interesantă, îți recomandăm să încerci rețeta de coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 6 iunie 2023, 7:05 / Actualizat: 28 iunie 2023, 15:18

Familia va fi impresionată atât de gustul cartofilor cât și de aspectul spectaculos al coșulețelor. Iar combinația de ingrediente este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți umple coșulețele de cartofi și cu alte ingrediente preferate. Poți prepara diferite salate pe care le așezi frumos în interiorul coșulețelor.

Mai poți prepara și diferite creme sau paste de brânzeturi, de pește sau de crudități.

Lasă-ți imaginația să zburde creând diferite combinații de ingrediente care să satisfacă gustul celor dragi.

Îți oferim în acest scop și o rețetă de salată Coleslaw. Este o salată de varză cu dressing cremos. Iar mai jos, vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari preparării coșulețelor din cartofi.

Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume – Ingrediente

Reclamă

Pentru această delicioasă rețetă vei pregăti separat două preparate. Împarte lista de ingrediente în funcție de acestea.

Pentru coșulețele de cartofi Duchesse:

  • 500 gr de cartofi albi;
  • 50 gr de unt cu 82% grăsime;
  • 1 ou + 2 gălbenușuri;
  • 50 gr de cașcaval răzuit;
  • 1-2 lingurițe cu parmezan răzuit;
  • sare și piper, după gust;
  • 1/4 linguriță cu pudră de nucșoară;
  • 1/4 linguriță cu oregano uscat.
Reclamă

Pentru umplut coșulețele:

  • 250 gr de ciuperci champignon;
  • 1 ceapă;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1 ardei roșu;
  • 1 dovlecel mic;
  • 2-3 linguri de ulei;
  • sare și piper după gust.

Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume – Mod de preparare

Începe cu pregătirea cartofilor care necesită curățare și spălare, apoi preparare în două etape. În timpul preparării primei etape, poți pregăti și ingredientele pentru umplutură.

Cum prepari coșulețele din cartofi

Curăță cartofii, clătește-i bine cu apă rece și taie-i în cuburi. Pune cuburile de cartofi într-o cratiță, adaugă apă cât să fie acoperite și pune-le la fiert. Lasă cartofii să fiarbă până când se formează spumă, înlătur-o cu o sită și adaugă o linguriță de sare.

Apoi fierbe cartofii până când sunt bine pătrunși. Procedezi la fel ca la rețeta clasică de piure din cartofi. După fierbere, scurge cartofii și pasează-i cu ustensila pentru piure. Adaugă untul, brânzeturile răzuite, sare, piper și nucșoară, după gust. Lasă piureul de cartofi să se răcească, adaugă oul întreg și gălbenușurile, dar și oregano uscat și mărunțit.

Omogenizează bine piureul de cartofi și transferă-l într-un săculeț pentru decorat prăjituri cu dui stelat atașat în capăt. Așază hârtie de copt în tavă și creează coșulețele de cartofi Duchesse lăsând puțin spațiu între ele.

Pasul de formare a coșulețelor de cartofi pe hârtie de copt
Pentru a forma coșulețele piureul se pune într-un săculeț pentru decorat prăjituri cu dui stelat atașat în capăt / Profimedia Images

Introdu tava cu coșulețe de cartofi în cuptor și coace-le pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius, sau până când se rumenesc frumos la suprafață.

Cum prepari umplutura pentru coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume

Curăță ceapa și toac-o mărunt, apoi călește-o ușor într-o tigaie cu ulei. Adaugă și usturoiul curățat și tocat. Când ceapa este ușor pătrunsă și devine sticloasă, adaugă ciupercile feliate, ardeiul tocat și dovlecelul, de asemeni, tocat în cuburi mici. Amestecă constant ingredientele din tigaie timp de 8-10 minute.

Tigaie cu amestec de legume pentru umplerea coșulețelor de cartofi
După preparare legumele de scurg de ulei și se adaugă în interiorul coșulețelor / Profimedia Images

Transferă-le într-o sită și lasă-le să se scurgă bine de ulei. Apoi vei umple coșulețele de cartofi cu aces amestec de ingrediente și le poți savura cu poftă alături de o salată. Pot constitui chiar și garmnitura pentru orice friptură. Îți oferim în acest scop și o rețetă de pui cu sos de soia la tigaie, care se combină delicios cu coșulețele de cartofi umplute.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×