Reclamă

Cartofi umpluți cu brânză și condimente, pentru un prânz delicios

Pentru un prânz delicios și consistent, îți recomandăm să prepari o rețetă de cartofi umpluți cu brânză și condimente.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 11 ianuarie 2023, 5:32

Cartofii umpluți pot fi serviți simpli, doar cu o salată alături. Însă pot constitui și baza unei garnituri pentru friptura preferată. Chiar dacă lista de ingrediente este mai mare, sunt ingrediente simple și foarte accesibile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Amestecul de brânzeturi îl poți alege în funcție de preferințe, la fel și condimentele. Ca și tip de cartofi, optează pentru cei albi, pentru că au miezul mai cremos și se prepară într-un timp mai scurt.

Cartofii se fierb în apă cu sare înainte de umplere, dar poți opta și pentru coacerea lor în cuptor.

Descoperă aici o rețetă de cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin, iar mai jos, urmărește rețeta completă pentru prepararea cartofilor umpluți.

Cartofi umpluți cu brânză și condimente – Ingrediente

  • 6 cartofi mai mari
  • apă pentru fiert cartofii
  • 1 lingură de sare
  • 250 gr de brânză proaspătă, de vaci
  • 150 gr de brânză telemea
  • 50 gr de cașcaval răzuit
  • 150 gr de cremă de brânză cu smântână
  • 2-3 ouă
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 1/4 linguriță cu boia de ardei iute
  • 1/4 linguriță cu nucșoară
  • 2-3 crenguțe de rozmarin
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 250 gr felii subțiri de bacon.
Reclamă

Cartofi umpluți cu brânză și condimente – Mod de preparare

Începe cu pregătirea cartofilor, care necesită un timp de fierbere, înainte de prepararea la cuptor, umpluți cu brânză. Spală bine coaja cartofilor și pune-i la fiert în apă, cât să îi acopere bine. Când apa începe să fiarbă, adaugă și o linguriță de sare. Aceasta va influența fierberea mai rapidă a cartofilor, dar le va accentua și gustul.

Lasă cartofii să fiarbă până când se pătrund foarte bine la testul cu furculița. Apoi, scurge-i și trece-i prin jet de apă rece pentru a opri procesul termic. De la fiecare cartof taie un capac, dar de pe partea mai îngustă, pentru a fi mai înalți. Cu o lingură, scobește din miezul cartofilor, lăsându-le margini de aproximativ 1 cm de jur împrejur.

Reclamă

Descoperă și o rețetă de cartofi evantai cu șuncă și brânză topită, preparați la cuptor.

Cum prepari umplutura de brânzeturi cu condimente

Pune într-un bol toate brânzeturile, mai puțin cașcavalul, și sfărâmă-le cu o furculiță pe cele tari. Adaugă miezul cartofilor și amestecă-l cu brânzeturile. Adăugă și câteva frunze de busuioc, rupte mărunt. Apoi, presară condimentele (după gust) și amestecă-le bine în compoziția pentru cartofi umpluți cu brânză și condimente.

Adaugă și două ouă pentru omogenizarea compoziției. Apoi umple cartofi cu această compoziție și așază-i într-o tavă, pe hârtie de copt. Printre cartofi pune și crenguțe de rozmarin.

Introdu tava cu cartofii umpluți în cuptor și coace-i pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius. Apoi, scoate tava din cuptor și presară peste cartofi bucăți mici de bacon și cașcavalul răzuit. Pune din nou tava la cuptor și mai coace cartofii pentru 10-12 minute.

Servește-i decorați cu rondele de ceapă verde, pătrunjel verde sau mărar.

Îți oferim și o rețetă de rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză, numai bune de savurat alături de cartofii umpluți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
3
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
O femeie care stă la plajă sub umbrelă
Sănătate
Care sunt orele de plajă indicate. Sfaturi și recomandări pentru un bronz frumos și sănătos
Când vine vara, mulți oameni adoră să-și petreacă zilele bucurându-se de soare la plajă. Cu toate acestea, este important să știi că expunerea excesivă la soare poate fi dăunătoare. Află care sunt orele de...
PARTENERI
×