Cartofii umpluți pot fi serviți simpli, doar cu o salată alături. Însă pot constitui și baza unei garnituri pentru friptura preferată. Chiar dacă lista de ingrediente este mai mare, sunt ingrediente simple și foarte accesibile.
Amestecul de brânzeturi îl poți alege în funcție de preferințe, la fel și condimentele. Ca și tip de cartofi, optează pentru cei albi, pentru că au miezul mai cremos și se prepară într-un timp mai scurt.
Cartofii se fierb în apă cu sare înainte de umplere, dar poți opta și pentru coacerea lor în cuptor.
Descoperă aici o rețetă de cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin, iar mai jos, urmărește rețeta completă pentru prepararea cartofilor umpluți.
Cartofi umpluți cu brânză și condimente – Ingrediente
- 6 cartofi mai mari
- apă pentru fiert cartofii
- 1 lingură de sare
- 250 gr de brânză proaspătă, de vaci
- 150 gr de brânză telemea
- 50 gr de cașcaval răzuit
- 150 gr de cremă de brânză cu smântână
- 2-3 ouă
- 5-6 frunze de busuioc
- 1/4 linguriță cu boia de ardei iute
- 1/4 linguriță cu nucșoară
- 2-3 crenguțe de rozmarin
- 1 legătură de ceapă verde
- 250 gr felii subțiri de bacon.
Cartofi umpluți cu brânză și condimente – Mod de preparare
Începe cu pregătirea cartofilor, care necesită un timp de fierbere, înainte de prepararea la cuptor, umpluți cu brânză. Spală bine coaja cartofilor și pune-i la fiert în apă, cât să îi acopere bine. Când apa începe să fiarbă, adaugă și o linguriță de sare. Aceasta va influența fierberea mai rapidă a cartofilor, dar le va accentua și gustul.
Lasă cartofii să fiarbă până când se pătrund foarte bine la testul cu furculița. Apoi, scurge-i și trece-i prin jet de apă rece pentru a opri procesul termic. De la fiecare cartof taie un capac, dar de pe partea mai îngustă, pentru a fi mai înalți. Cu o lingură, scobește din miezul cartofilor, lăsându-le margini de aproximativ 1 cm de jur împrejur.