Reclamă

Cartofi la cuptor în crustă de mălai

Dacă adori preparatele simple care au în componență cartofi, îți oferim o rețetă interesantă și delicioasă de cartofi la cuptor în crustă de mălai. Este o rețetă simplă, cu ingrediente foarte accesibile, pe care le ai cu siguranță în cămară și în frigider.

Publicat: 25 februarie 2022, 6:09

Cartofii preparați în acest mod pot fi serviți simpli, alături de o salată verde. Dar îi poți prepara și pe post de garnitură alături de o friptură din carne sau pește. În plus, pot fi preparați și în perioadele de post. Sunt delicioși, aspectuoși și apetisanți. Crusta aurie este foarte crocantă, iar interiorul moale și cremos. Condimentele se pot alege în funcție de gusturile fiecăruia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a prepara și tu această delicioasă rețetă de cartofi.

Cartofi la cuptor în crustă de mălai – Ingrediente

  • 1 kg cartofi albi
  • 4-5 căței de usturoi
  • 100 gr unt
  • 20 ml ulei
  • 300 gr mălai
  • 2 lingurițe cu sare
  • 1 linguriță cu busuioc uscat
  • 1/2 linguriță cu rozmarin uscat
  • 1 linguriță cu boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță cu boia de ardei iute
  • mărar verde pentru decor – opțional.

Cartofi la cuptor în crustă de mălai – Mod de preparare

Pornește mai întâi cuptorul la 180 de grade Celsius. Continuă apoi cu pregătirea ingredientelor, pe care le aduci pe masa de lucru pentru a le avea la îndemână.

Reclamă

Curăță usturoiul, clătește-l cu apă rece și pune-l într-un mojar. Adaugă 1 linguriță de sare grunjoasă și pisează-l. Când este bine pisat, adaugă uleiul și amestecă bine ca pentru rețeta de mujdei. Adaugă și untul moale și omogenizează compoziția.

Curăță cartofii, spală-i bine cu apă rece, apoi feliază-i în rondele de 5-6 mm grosime. Taie rondelele în fâșii mai groase decât atunci când prepari cartofi pai.

Într-un bol, amestecă mălaiul cu boia de ardei și o linguriță de sare mai mare, nu fină, dar nici prea grunjoasă. Adaugă rozmarin uscat și bine sfărâmat și busuioc uscat. Amestecă bine ingredientele. Unge o tavă mare de cuptor cu puțin unt moale.

Reclamă

Cum obții crusta perfectă din mălai pentru cartofi

După ce ai pregătit ingredientele, amestecă bine fâșiile de cartofi cu compoziția de usturoi. Amestecă-i în așa fel încât fiecare fâșie de cartof să fie bine unsă.

Trece cartofii bine unși prin amestecul de mălai si condimente din bol. Asigură-te că sunt acoperiți în totalitate cu acest amestec.

Așază cartofii în tava unsă cu unt și pune tava la cuptor la 180 de grade Celsius, pentru 40-45 de minute sau până se rumenesc bine și devin crocanți.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării accesând GALERIA FOTO!

Tavă cu cartofi în crustă de mălai, după de coacere
Cartofii vor avea o crustă crocantă și interior cremos / Rețetefeldefel.ro

Nu este nevoie să întorci cartofii de pe o parte pe cealaltă pentru că se vor rumeni perfect. Servește delicioșii cartofi la cuptor în crustă de mălai decorați cu mărar verde, alături de o salată proaspătă de legume sau cu una de murături.

Îi poți servi și cu diferite sosuri precum un sos delicios de roșii sau un sos de brânzeturi. Dacă dorești să îi prepari în varianta de post, înlocuiește untul cu ulei de măsline, sau cu unt de cocos.

O altă rețetă de cartofi simplă și foarte gustoasă pe care ți-o recomandăm, este rețeta de cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×