Cartofii preparați în acest mod pot fi serviți simpli, alături de o salată verde. Dar îi poți prepara și pe post de garnitură alături de o friptură din carne sau pește. În plus, pot fi preparați și în perioadele de post. Sunt delicioși, aspectuoși și apetisanți. Crusta aurie este foarte crocantă, iar interiorul moale și cremos. Condimentele se pot alege în funcție de gusturile fiecăruia.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a prepara și tu această delicioasă rețetă de cartofi.
Cartofi la cuptor în crustă de mălai – Ingrediente
- 1 kg cartofi albi
- 4-5 căței de usturoi
- 100 gr unt
- 20 ml ulei
- 300 gr mălai
- 2 lingurițe cu sare
- 1 linguriță cu busuioc uscat
- 1/2 linguriță cu rozmarin uscat
- 1 linguriță cu boia de ardei dulce
- 1/2 linguriță cu boia de ardei iute
- mărar verde pentru decor – opțional.
Cartofi la cuptor în crustă de mălai – Mod de preparare
Pornește mai întâi cuptorul la 180 de grade Celsius. Continuă apoi cu pregătirea ingredientelor, pe care le aduci pe masa de lucru pentru a le avea la îndemână.
Curăță usturoiul, clătește-l cu apă rece și pune-l într-un mojar. Adaugă 1 linguriță de sare grunjoasă și pisează-l. Când este bine pisat, adaugă uleiul și amestecă bine ca pentru rețeta de mujdei. Adaugă și untul moale și omogenizează compoziția.
Curăță cartofii, spală-i bine cu apă rece, apoi feliază-i în rondele de 5-6 mm grosime. Taie rondelele în fâșii mai groase decât atunci când prepari cartofi pai.
Într-un bol, amestecă mălaiul cu boia de ardei și o linguriță de sare mai mare, nu fină, dar nici prea grunjoasă. Adaugă rozmarin uscat și bine sfărâmat și busuioc uscat. Amestecă bine ingredientele. Unge o tavă mare de cuptor cu puțin unt moale.