Este o reţetă de cartofi crocanţi la exterior, dar cremoși la interior, serviți cu un sos de roşii picant. Reţeta este excelentă ca garnitură pentru orice tip de friptură. Rețeta clasică presupune cartofi fierți în coajă, curățați, tăiați în cuburi, apoi prăjiți în baie de ulei încins. Însă, pentru cei care vor să evite prăjeala, cartofii se pot rumeni și la cuptor, pe hârtie de copt, stropiți cu ulei de măsline.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a prepara și tu această rețetă delicioasă de cartofi din bucătăria spaniolă.
Rețetă delicioasă patatas bravas – Ingrediente
Rețeta se compune din ingredientele de bază, reprezentate în acest caz de cartofi și condimentele aferente, și ingrediente pentru preparaea unui sos de roșii delicios.
Ingrediente pentru prepararea cartofilor:
- 750 gr cartofi albi
- 4-5 căței de usturoi
- ulei de măsline extravirgin
- sare și piper.
Ingrediente pentru sos de roșii:
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- 0.5 linguriță boia iute
- 500 gr roșii
- 0.5 linguriță zahăr
- sare și piper negru, proaspăt măcinat
- 1 legătură de pătrunjel verde.