Reclamă

Quiche cu somon și praz, sub crustă din piure de cartofi

Dacă adori tartele sărate, pentru una dintre mesele principale ale zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de quiche cu somon și praz, sub crustă din piure de cartofi.

Publicat: 11 februarie 2022, 6:38

Tot ce ai de făcut este să pregătești cel mai simplu aluat de tartă, pe care să îl lași la rece 30 de minute. În acest timp, prepari un piure de cartofi la fel de simplu și călești câteva legume în puțin ulei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Asamblezi tarta compusă din cele trei elemente și o pui la copt. Nu este un preparat complex și necesită nici timp îndelungat de preparare. Te vei bucura de un preparat cu gust deosebit, în cel mult o oră.

Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu această minunată tartă sărată.

Quiche cu somon și praz – Ingrediente

Pentru această tartă sărată îți sunt necesare trei categorii de ingrediente: pentru aluat, umplutură și crusta de cartofi.

Reclamă

Ingrediente pentru aluatul de tartă:

  • 125 gr unt cu 82% procent de grăsime
  • 300 gr făină
  • 1 praf de sare
  • 2-3 linguri de apă rece.

Ingrediente pentru umplutură:

  • 300 gr somon
  • 3 căței de usturoi
  • 2 fire de praz
  • 150 gr mazăre din conservă
  • 2 crenguțe de cimbru
  • 2 linguri de ulei
  • sare și piper
  • 400 ml smântână de gătit.
Reclamă

Ingrediente pentru piure de cartofi:

  • 350 gr cartofi albi
  • apa cât să fie acoperiți
  • 1 linguriță de sare
  • 150 ml lapte
  • 50 gr unt cu 82% grăsime
  • susan alb și negru, pentru decor.

Quiche cu somon și praz – Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului care necesită un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi modelat cu ușurință.

Cum prepari aluatul de tartă sărată

Trece făina print sită direct în bolul mixerului și adaugă sarea peste ea. Amestecă făina cu sarea, adaugă untul rece și pornește mixerul. Amestecă bine ingredientele până când obții consistența similară cu cea a firimiturilor. Toarnă câte puțină apă în timp ce amesteci.

Vei obține un aluat de tartă compact pe care îl împachetezi în folie de prospețime și îl pui la rece pentru 30 de minute. Între timp, te ocupi de celelalte ingrediente.

Colaj de poze cu pașii de pregătire a aluatului pentru quiche cu somon și praz, sub crustă din piure de cartofi
Aluatul pentru tarta sărată se pune la rece pentru cel puțin 30 de minute, după frământare / Profimedia Images

Cum prepari umplutura pentru quiche cu somon și praz

Curăță somonul de oase și de piele și taie-l în cuburi micuțe. Curăță usturoiul și toacă-l mărunt, iar prazul taie-l în rondele.

Pune o tigaie cu puțin ulei le încins și adaugă somonul. Presară sare și piper, dar și puțin cimbru. Amestecă-l pentru a se rumeni uniform. Adaugă usturoiul și amestecă-l pentru câteva secunde cu somonul din tigaie. Apoi adaugă prazul și amestecă-l și pe acesta cu ingredientele din tigaie. Urmează mazărea scursă și smântâna lichidă. Lasă ingredientele să fiarbă aproximativ 10 minute la foc mic, apoi stinge focul.

Cum prepari piureul de cartofi

Curăță cartofii, clătește-i bine cu apă rece și taie-i în cuburi. Pune cuburile de cartofi într-o oală și acopere-i bine cu apă. Așază oala pe flacăra aragazului la intensitate medie și lasă cartofii să fiarbă până când încep să se sfărâme. Înlătură spuma care se formează deasupra lor și adaugă o linguriță de sare.

Când cartofii sunt bine fierți, scurge lichidul și pasează-i adăugând și untul. Diluează piureul de cartofi cu lapte fierbinte și lasă-l la temperat până când asamblezi tarta.

Cum asamblezi și coci quiche cu somon și praz, sub crustă din piure de cartofi

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul de la rece și așază-l pe masa de lucru presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului, întinde aluatul într-o foaie circulară. Unge forma de tartă cu puțin unt și așază aluatul în interiorul ei. Presează-l bine atât la bază cât și pe lateralele formei. Înțeapă-l la bază din loc în loc cu o furculiță.

Peste aluatul din forma de copt întinde ingredientele din tigaie, după ce s-au răcit. Apoi, așază piureul de cartofi deasupra și întinde-l uniform, încât să acopere toate ingredientele.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!

Pasul e adăugare piure de cartofi la quiche cu somon și pras
Piureul de cartofi adăugat peste umplutură va avea rol de capac / Profimedia Images

Presară semințele de susan alb și negru deasupra piureului de cartofi. Pune tarta la cuptor și coace-o la 180 de grade pentru 30 de minute. Las-o să se tempereze înainte de a o secționa și savura cu poftă.

Spor și poftă bună!

Din aceeași categorie de rețete pentru tarte sărate îți mai recomandăm și rețeta de quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×