Combinația dintre somon și avocado este plină de savoare și culoare. Special la cele două ingrediente, pe lângă gustul deosebit, este concentrația de grăsimi sănătoase pe care le conțin, din categorii diferite. Fiecare este considerat drept cel mai bogat aliment în grăsimi din categoria lui de alimente. Împreună oferă organismului un boost de energie.
Rețetele de tartar sunt printre cele mai simple și rapide rețete culinare, dar sunt și foarte sănătoase. Alimentele incluse în aceste salate aperitiv se adaugă neprocesate, deci își păstrează toate proprietățile. Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu așa rețetă de gustare delicioasă și sănătoasă.
Tartar de somon cu avocado și cremă de brânză – Ingrediente
- 250 gr somon;
- 1 avocado mare și nu foarte copt;
- 1 limete;
- 1 lămâie;
- 15 ml ulei măsline extra virgin;
- 300 gr cremă de brânză;
- 1/2 linguriță cu răzătură de ghimbir;
- 1 legătură de chives sau ceapă verde;
- 1 legătură de mărar sau pătrunjel verde;
- sare și piper;
- semințe de susan negru.
Tartar de somon cu avocado și cremă de brânză – Mod de preparare
Începe cu pregătirea cremei de brânză și a somonului, iar la final te ocupi și de avocado, pentru a nu avea timp să oxideze.
Cum prepari crema de brânză
Crema de brânză este opțională la o rețetă de tartar. Însă va da acestuia consistență, cremozitate, dar și un contrast de culoare.
Optează pentru o brânză cremoasă, simplă sau cu verdeață, cu castraveți sau chiar cu ardei. Curăță, spală și toacă ceapa verde și adaug-o peste crema de brânză. Toacă și mărarul sau pătrunjelul și adaugă-l și pe aceasta.