Reclamă

4 idei de bruschete cu somon, cel mai simplu aperitiv sănătos

Care este aperitivul italienesc preferat de toată lumea? O bucată de pâine prăjită versatilă, cunoscută sub numele de „bruschetă”. Ca să te răsfeți din plin, am ales patru idei de bruschete cu somon pe care să le testezi în bucătărie.

Publicat: 13 iunie 2021, 7:12

Există nenumărate rețete de bruschete, ale căror ingrediente variază în funcție de regiune. Sau poate de ceea ce ai prin frigider. Rețeta de bruschete cu somon însă este printre preferatele tuturor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bruschete cu somon afumat

Dacă vizitezi regiunea italienească Toscana vei descoperi că localnicii numesc bruschetele „crostini”. În afară de această mică schimbare a denumirii, nu vei remarca nicio diferență între cele două aperitive, decât deliciul suprem.

Dacă vrei să-ți impresionezi musafirii, însă nu ai avut timp de cumpărături, bruschetele cu somon vor da rezultatele scontate.

Ingrediente

  • 1 baghetă
  • 1 cățel de usturoi
  • unt
  • pătrunjel
Reclamă

Mod de preparare

Taie bagheta în felii subțiri de câte un centimetru. Preîncălzește cuptorul între timp.

Așează feliile de pâine pe o tavă și presară-le cu puțin ulei de măsline. Introdu apoi feliile de pâine în cuptor pentru 10 minute.

Reclamă

Scoate tava și freacă marginile fiecărei felii de pâine cu usturoi. Taie somonul afumat în felii subțiri și adaugă apoi 3-4 feliuțe pe fiecare felie de pâine prăjită. La final poți ornamenta cu pătrunjel. Poftă bună!

Delicioase bruschete cu somon afumat
Delicioase bruschete cu somon afumat și pătrunjel / Shutterstock

Bruschete cu somon si rosii

Dacă somonul și roșiile sunt alimentele tale preferate, atunci vei adora această rețetă.

Ingrediente

  • o baghetă
  • somon afumat
  • roșii cherry
  • busuioc

Mod de preparare

Feliază pâinea și prăjește-o. Taie roșiile, somonul afumat și ceapa. Toacă mărunt busuiocul.

Amestecă roșiile cubulețe, somon afumat, ceapa și busuiocul cu puțin ulei de măsline, sare și piper.

Freacă pâinea cu usturoi, apoi presară peste ea mixul de ingrediente și bucură-ți papilele gustative.

Bruschete cu somon, roșii și busuioc
Bruschete cu somon, roșii și busuioc / Shutterstock

Bruschete cu somon și avocado

Somonul și avocado sunt una dintre cele mai fine combinații de care te poți bucura la masă. Ca aperitiv sau ca gustare, acest preparat este extrem de ușor de pregătit.

Ingrediente

  • 1 avocado copt
  • 1 ardei iute
  • 1 lime
  • cîteva frunze de coriandru proaspăt, tocat
  • 4 felii groase de pâine
  • un pachet de 120 grame de somon afumat, feliat

Mod de preparare

Curăță avocadoul și pasează-l cu furculița. Adaugă peste acesta ardeiul iute tăiat, coriandrul și sucul de lime. Amestecă apoi totul bine până se omogenizează.

Prăjește feliile de pâine și pune deasupra lor mixul preparat anterior. Finalizează cu puțin piper negru. Delicios.

Bruschete cu somon și avocado
Bruschete cu somon și avocado / Shutterstock

Bruschete cu somon și cremă de brânză

Bruscheta cu somon și cremă de brânză este un preparat minunat. Are o aromă uimitoare și este crocantă. Un amestec bogat și îndrăzneț.

Ingrediente

  • 1 baghetă
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • jumătate de linguriță de coajă de lămâie
  • 180 grame de cremă de brânză
  • jumătate de linguriță de piper
  • 10-12 felii de somon afumat
  • câteva capere

Mod de preparare

Taie bagheta în felii, pe care le ungi cu ulei de măsline pe ambele părți. Rumenește apoi ușor feliile de pâine într-o tigaie. Amestecă crema de brânză cu coaja de lămâie, sare și piper negru.

Întinde acest amestec pe feliile prăjite de baghetă. Presară câteva capere deasupra fiecărei felii și poate chiar niște frunze de mărar. Servește cu plăcere, îți urează Honest Cooking.

Bruschete cu somon și cremă de brânză, delicioase și gustoase
Bruschete cu somon și cremă de brânză, delicioase și gustoase / Shutterstock

Câte calorii au bruschetele cu somon

Patru felii de bruschete de somon simple cumulează 247 kcal. Din care 9 grame de proteine, 8,8 grăsimi, 30 carbohidrați și 1,1 zaharuri, potrivit site-ului The Italian Taste. Numărul caloriilor variază în funcție de ingredientele și cantitățile folosite. Nu ezita să folosești aplicațiile de specialitate, dacă ești la regim sau ești pur și simplu curioasă.

Ce sunt, de fapt, bruschetele

Bruscheta este o felie de pâine prăjită, unsă cu ulei de măsline, peste care poți presăra cele mai simple ingrediente, sau ce ai la îndemână. Aceasta are o istorie lungă. Originile sale datează după unii de pe vremea etruscilor, sau a vechilor romani, după alții.

De secole bruscheta a fost considerată o mâncare a clasei muncitoare și a fermierilor. Pentru a putea folosi pâinea care era deja veche de câteva zile. Aceasta a servit atât ca gustare sau masă copioasă pentru cei care făceau munci grele. Frumusețea unei bruschete este strâns legată tocmai de simplitatea sa.

Dacă vrei să pregătești un platou de bruschete și vrei să faci totul de la zero, începe prin a pregăti o rețetă de pâine de casă. Pe care, peste câteva zile după ce ai pregătit-o, o poți transforma în niște bruschete delicioase.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×