Home // Lifestyle // Rețete // 4 idei de bruschete cu somon, cel mai simplu aperitiv sănătos
4 idei de bruschete cu somon, cel mai simplu aperitiv sănătos
Care este aperitivul italienesc preferat de toată lumea? O bucată de pâine prăjită versatilă, cunoscută sub numele de „bruschetă”. Ca să te răsfeți din plin, am ales patru idei de bruschete cu somon pe care să le testezi în bucătărie.
Există nenumărate rețete de bruschete, ale căror ingrediente variază în funcție de regiune. Sau poate de ceea ce ai prin frigider. Rețeta de bruschete cu somon însă este printre preferatele tuturor.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Bruschete cu somon afumat
Dacă vizitezi regiunea italienească Toscana vei descoperi că localnicii numesc bruschetele „crostini”. În afară de această mică schimbare a denumirii, nu vei remarca nicio diferență între cele două aperitive, decât deliciul suprem.
Dacă vrei să-ți impresionezi musafirii, însă nu ai avut timp de cumpărături, bruschetele cu somon vor da rezultatele scontate.
Taie bagheta în felii subțiri de câte un centimetru. Preîncălzește cuptorul între timp.
Așează feliile de pâine pe o tavă și presară-le cu puțin ulei de măsline. Introdu apoi feliile de pâine în cuptor pentru 10 minute.
Reclamă
Scoate tava și freacă marginile fiecărei felii de pâine cu usturoi. Taie somonul afumat în felii subțiri și adaugă apoi 3-4 feliuțe pe fiecare felie de pâine prăjită. La final poți ornamenta cu pătrunjel. Poftă bună!
Dacă somonul și roșiile sunt alimentele tale preferate, atunci vei adora această rețetă.
Ingrediente
o baghetă
somon afumat
roșii cherry
busuioc
Mod de preparare
Feliază pâinea și prăjește-o. Taie roșiile, somonul afumat și ceapa. Toacă mărunt busuiocul.
Amestecă roșiile cubulețe, somon afumat, ceapa și busuiocul cu puțin ulei de măsline, sare și piper.
Freacă pâinea cu usturoi, apoi presară peste ea mixul de ingrediente și bucură-ți papilele gustative.
Bruschete cu somon și avocado
Somonul și avocado sunt una dintre cele mai fine combinații de care te poți bucura la masă. Ca aperitiv sau ca gustare, acest preparat este extrem de ușor de pregătit.
Ingrediente
1 avocado copt
1 ardei iute
1 lime
cîteva frunze de coriandru proaspăt, tocat
4 felii groase de pâine
un pachet de 120 grame de somon afumat, feliat
Mod de preparare
Curăță avocadoul și pasează-l cu furculița. Adaugă peste acesta ardeiul iute tăiat, coriandrul și sucul de lime. Amestecă apoi totul bine până se omogenizează.
Prăjește feliile de pâine și pune deasupra lor mixul preparat anterior. Finalizează cu puțin piper negru. Delicios.
Bruschete cu somon și cremă de brânză
Bruscheta cu somon și cremă de brânză este un preparat minunat. Are o aromă uimitoare și este crocantă. Un amestec bogat și îndrăzneț.
Ingrediente
1 baghetă
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
jumătate de linguriță de coajă de lămâie
180 grame de cremă de brânză
jumătate de linguriță de piper
10-12 felii de somon afumat
câteva capere
Mod de preparare
Taie bagheta în felii, pe care le ungi cu ulei de măsline pe ambele părți. Rumenește apoi ușor feliile de pâine într-o tigaie. Amestecă crema de brânză cu coaja de lămâie, sare și piper negru.
Întinde acest amestec pe feliile prăjite de baghetă. Presară câteva capere deasupra fiecărei felii și poate chiar niște frunze de mărar. Servește cu plăcere, îți urează Honest Cooking.
Câte calorii au bruschetele cu somon
Patru felii de bruschete de somon simple cumulează 247 kcal. Din care 9 grame de proteine, 8,8 grăsimi, 30 carbohidrați și 1,1 zaharuri, potrivit site-ului The Italian Taste. Numărul caloriilor variază în funcție de ingredientele și cantitățile folosite. Nu ezita să folosești aplicațiile de specialitate, dacă ești la regim sau ești pur și simplu curioasă.
Ce sunt, de fapt, bruschetele
Bruscheta este o felie de pâine prăjită, unsă cu ulei de măsline, peste care poți presăra cele mai simple ingrediente, sau ce ai la îndemână. Aceasta are o istorie lungă. Originile sale datează după unii de pe vremea etruscilor, sau a vechilor romani, după alții.
De secole bruscheta a fost considerată o mâncare a clasei muncitoare și a fermierilor. Pentru a putea folosi pâinea care era deja veche de câteva zile. Aceasta a servit atât ca gustare sau masă copioasă pentru cei care făceau munci grele. Frumusețea unei bruschete este strâns legată tocmai de simplitatea sa.
Dacă vrei să pregătești un platou de bruschete și vrei să faci totul de la zero, începe prin a pregăti o rețetă de pâine de casă. Pe care, peste câteva zile după ce ai pregătit-o, o poți transforma în niște bruschete delicioase.