Zacusca este unul dintre cele mai iubite preparate pentru conservare. Aceasta se găsește în cămara oricărei gospodine care își dorește să se pregătească cu desăvârșire pentru iarnă. Poți face zacuscă dintr-o mulțime de legume, cel mai adesea gospodinele preferând zacusca de vinete.
Ce să pui în rețeta de zacuscă pentru a fi mai gustoasă și aromată
Zacusca se pregătește din timp și se lasă în borcane pentru perioada iernii. Cel mai bine este să te apuci de prepararea acestui aperitiv delicios atunci când legumele necesare sunt coapte și în plin sezon.
Pentru a schimba gustul clasic al rețetei de zacuscă ai nevoie și de un ingredient secret. Sigur ai deja în casă acest ingredient simplu care te va ajuta să-ți transformi complet preparatul.
Dacă vrei ca preparatul tău să fie unul nou și gustos, atunci gospodinele de pretutindeni recomandă să incluzi în acesta câteva foi de dafin. Foile de dafin vor da o aromă unică și plăcută rețetei tale de zacuscă. În plus, ele reprezintă un element clasic al preparatelor din cămara bunicii.
Pentru că ne dorim să prepari cea mai bună rețetă de zacuscă de vinete, mai jos găsești ingredientele necesare și pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea cele mai bune rezultate.
Cum prepari zacuscă de vinete
Pentru a prepara rețeta clasică de zacuscă de vinete ai nevoie de cateva ingrediente simple:
- 6 kg vinete
- 4 kg ardei roșu (capia + ardei gras)
- 2 kg ceapă galbenă
- 1 kg bulion de roșii
- 500 ml ulei de floarea soarelui
- sare și piper măcinat, după gust
- zahăr după gust (opțional)
- 2 crenguțe de cimbru
- 2 foi dafin.