În perioada când roșiile sunt coapte de la soare și pline de savoare, mâncărurile sunt mult mai gustoase și mai sănătoase. Nu trebuie să ratezi aceaste luni în care poți să incluzi roșiile de grădină în cât mai multe preparate. Le poți folosi la supe și ciorbe, la mâncăruri scăzute, salate simple și aperitive, chiar și în aluaturi.
Poți începe cu rețeta de focaccia cu roșii cherry și măsline verzi, simplă și delicioasă pentru mic dejun. Combinația de roșii cu ardei proaspeți sau ardei copți este des folosită în foarte multe preparate. Este nelipsită din rețetele de zacuscă tradițională sau din rețetele de conserve de legume.
Chiar și în rețetele de bulion, ketchup sau sosuri pentru iarnă întâlnești această combinație. Sunt două alimente care își întrepătrund armonios aromele și gusturile, oferind o savoare irezistibilă preparatelor.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al acestei rețete simple de tocăniță pentru iarnă.
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă – Ingrediente
- 1 kg ardei gras sau capia
- 1 kg roșii bine coapte
- 300 gr ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- sare și piper, după gust
- 1 crenguță de cimbru proaspăt
- 1-2 lingurițe de zahăr
- 200 ml ulei de floarea soarelui.
Rețetă de tocăniță pentru iarnă – Mod de preparare
Primul pas necesar preparării tocăniței constă în pregătirea ingredientelor. Spală bine roșiile și ardeii și pune-le la scurs în site. Crestează ușor roșiile în vârfuri sub formă de cruce. Curăță ceapa, clătește-o cu apă rece și toac-o mărunt. Curăță usturoiul, clătește-l și toacă-l rondele.
Pune o cratiță cu 2 litri de apă la fiert. Când apa atinge punctul de fierbere, adaugă o linguriță de sare. Amestecă cu o spatulă până când se topește sarea. În această apă care fierbe scufundă roșiile pentru 1 minut. Transferă-le într-un vas cu apă rece, apoi le poți decoji ușor.