Reclamă

Mămăligă la microunde. Cea mai rapidă rețetă de mămăligă și mai gustoasă decât ai crede

Pentru momentele când ai poftă de un preparat culinar servit cu mămăligă, dar nu ai mult timp la dispoziție, îți oferim o rețetă de mămăligă la microunde. Este cea mai rapidă rețetă de mămăligă și e mai gustoasă decât ai crede.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 6 iunie 2022, 6:41

Mămăliga este un aliment tradițional în gastronomia românească, care poate fi consumată la mesele principale în locul pâinii. Făina de porumb, cunoscută sub denumirea de mălai, este un înlocuitor de nădejde al făinii de grâu. În plus, mălaiul este considerat de specialiști „prietenul intestinului subțire“.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Specialiștii în nutriție ne sfătuiesc ca mălaiul natural, cel mai puțin procesat, să nu lipsească din lista alimentelor de bază. Acesta are o multitudine de proprietăți benefice organismului uman. Printre acestea se numără și acțiunea calmantă și sedativă în gastrita hiperacidă, dar și în ulcer. În același timp, consumul periodic de mălai contribuie la detoxifierea ficatului și la îmbunătățirea imunității organismului.

Un alt rol pe care îl are mălaiul este acela de a regla nivelul colesterolului din sânge şi a combate obezitatea. În acelaşi timp, consumul de mămăligă are efectul de a reduce stresul, de a ameliora reumatismul şi de a regla glicemia și a combate diabetul.

Ți-am prezentat doar câteva dintre proprietățile benefice ale mălaiului. Și dacă te-am convins să-l introduci în alimentația ta, îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a prepara cea mai rapidă rețetă de mămăligă.

Mămăligă la microunde  – Ingrediente

  • 150 gr făină de porumb cu granulație mai fină
  • 600 ml apă fierbinte
  • 1linguriță cu sare
  •  30 ml ulei sau 25 gr unt.
Reclamă

Rețetă de mămăligă rapidă  – Mod de preparare

Pune apa la fiert pe flacăra aragazului. Las-o să atingă punctul de fierbere, adaugă sarea și o linguriță de ulei sau puțin unt. Amestecă până când sarea este dizolvată, apoi stinge focul.

Pune vasul cu apa fierbinte pe un grătar. Adaugă treptat în apa fierbinte, făina de porumb și amestecă intens cu o spatulă. Amestecă până când compoziție este bine omogenizată. Toarnă amestecul într-un bol de ceramică sau de sticlă termorezistentă.

Reclamă

Evită bolurile metalice pentru că nu este recomandat să le folosești în cuptorul cu microunde.

Pune bolul cu amestecul pentru mămăligă în cuptorul cu microunde pentru 2 minute, la o putere de 700 watt.

După cele 2 minute, scoate bolul, adaugă restul de ulei sau untul tăiat în cuburi și amestecă până la omogenizare. Uleiul sau untul adăugat au rolul de a omogeniza compoziția, de a-i oferi cremozitate, dar și de a împiedica formarea de cocoloașe.

Pune din nou bolul cu mămăligă la microunde pentru încă 2 minute la 700 watt.

Repetă procedeul, dar fără a mai adăuga ulei sau unt pentru încă 2 ori. Apoi, scoate bolul din aparat și amestecă intens mămăliga timp de 30 de secunde. Mai las-o puțin în bol, apoi o poți răsturna pe un platou rotund, de lemn.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării rețetei de mămăligă rapidă în GALERIA FOTO!

Mămăligă la microunde răsturnată pe un platou rotund
Mămăliga se poate răstuna pe un platou rotund atunci când începe să se desfacă lejer de pe pereții vasului / Profimedia Images

Dacă te întrebi cu ce ai putea servi mămăliga pentru un gust absolut delicios, îți oferim și o rețetă tradițională de ostropel de pui, ca la mama acasă.

Iar dacă ai mai mult timp la dispoziție și dorești să prepari mămăliga în modul clasic, te invităm să citești: Cum se prepară corect mămăliga.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×