Reclamă

Prăjitură fără coacere cu dovleac. E gata în numai 40 de minute

Ai aici rețeta de prăjitură fără coacere cu dovleac care pe bună dreptate și-a câștigat titlul de desertul sezonului de toamnă. Unde mai pui că nici nu trebuie să pornești cuptorul pentru a te bucura de el.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 16 noiembrie 2023, 7:04

Nu numai că acest desert are un aspect spectaculos și rafinat, dar este și complet delicios. Cu un echilibru perfect între dulce și sărat, acest desert are o crustă de biscuit graham, condimentată cu scorțișoară, cu straturi de cheesecake și mousse de dovleac, plus un strat de frișcă deasupra. Dacă ți-am făcut poftă deja, citește mai jos sfaturile pentru a obține acest desert care te va cuceri de la prima înghițitură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prăjitură fără coacere cu dovleac

Este adevărat că ai nevoie de răbdare și timp pentru a realiza acest desert, dar gustul lui incredibil merită tot efortul.

Ingrediente cheie pentru această prăjitură fără coacere cu dovleac

  • Biscuiți Graham. Acesta este ingredientul vedetă pentru baza desertului.
  • Unt nesărat. Untul topit este ceea ce ține firimiturile de biscuit Graham împreună pentru a forma o bază solidă.
  • Cremă de brânză. Crema de brânză plină de grăsime este cea mai bună opțiune pentru acest desert. Se folosește pentru stratul de jos.
  • Piure de dovleac.
  • Gelatină praf fără aromă care stabilizează stratul de dovleac.
  • Smântână.

Sfaturi pentru a avea o prăjitură fără coacere cu dovleac cu gust spectaculos

Reclamă
  • Folosește un vas cu înălțime considerablă și nu uita să îl tapetezi cu hârtie de copt.
  • Lăsați timp suficient pentru a înmuia crema de brânză.
  • Lasă crema de brânză la temperatura camerei pentru aproximativ 45 de minute ca să fie mai ușor de bătut până devine ușoară și pufoasă.
  • Folosește piure de dovleac.
  • Curăță cuțitul atunci când o feliezi. Frumusețea acestui desert este gustul, dar și acele straturi care sunt total uimitoare. Șterge cuțitul după fiecare felie pentru a menține acele linii curate pentru un desert perfect.

Ingrediente prăjitură fără coacere cu dovleac

  • 450 de grame de cremă de brânză
  • 8 linguri de unt nesărat
  • 12 biscuiți Graham
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 1 1/4 linguriță de scorțișoară
  • 1/2 linguriță sare kosher
  • 2 căni de smântână rece
  • 1 cană de zahăr pudră
  • 4 lingurițe extract de vanilie
  • 3 linguri de apă
  • 2 1/2 lingurițe de gelatină pudră fără aromă
  • 420 de grame de de piure de dovleac
  • 2 lingurițe de condiment pentru plăcintă cu dovleac
  • 1/4 cană nuci pecan (opțional)
Reclamă

Mod de preparare prăjitură fără coacere cu dovleac

Scoate crema de brânză pe blatul din bucătărie. Las-o să stea la temperatura camerei până se înmoaie, aproximativ 45 de minute.

Tapetează o tavă de copt cu 2 foi de hârtie de copt, poziționându-le perpendicular astfel încât foile să fie ridicate aproximativ 5 cm peste toate cele 4 laturi ale tavii.

Topește untul nesărat într-un castron mic, aproximativ 40 până la 60 de secunde în total. Mai apoi, lasă-l deoparte să se răcească ușor.

Rupe cei 12 biscuiți Graham în bucăți și pune-le într-un robot de bucătărie prevăzut cu un accesoriu lamă. Adaugă 2 linguri de zahăr brun, 1 linguriță de scorțișoară măcinată și 1/4 linguriță de sare kosher. Pornește robotul de bucătărie și lasă-l să funcționeze până când biscuiții au textura nisipului.

Adaugă untul și pulsează pentru a se combina.

Transferă amestecul în tava de copt. Folosește degetele pentru a apăsa firimiturile într-un strat uniform, asigurându-te că ajungi la margini și umpli colțurile. Dă tava la frigider în timp ce pregătești umplutura.

Prepară straturile de cremă cu multă atenție

Pune 2 căni de smântână rece și 1/4 de cană de zahăr pudră în vasul unui mixer. Bate cu telul la viteză mare până se transformă într-o spumă care nu curge. Transferă mai apoi compoziția într-un alt bol.

Pune crema de brânză, 1/2 cană de zahăr pudră, 2 lingurițe de extract de vanilie și 1/4 linguriță de sare kosher rămasă în bolul mixerului. Bate cu telul la viteză medie până devine ușor și foarte pufos, curățând părțile laterale ori de câte ori este nevoie.

Transferă jumătate din frișcă în amestecul de cremă de brânză și amestecă-le ușor împreună cu o spatulă flexibilă până când se combină. Pune jumătate din amestecul de cremă de brânză în tava de copt și întinde-o într-un strat uniform.

Pune 3 linguri de apă și 2 1/2 lingurițe de gelatină pudră fără aromă într-un castron mic în cuptorul cu microunde și amestecă bine pentru a se combina, sfărâmând orice cocoloașe. Pune la microunde la putere mare timp de 5 secunde. E important ca gelatina să se dizolve complet.

Adaugă amestecul de gelatină, piureul de dovleac, 1/4 cană de zahăr pudră, 2 lingurițe de condiment pentru plăcintă de dovleac și 2 lingurițe de extract de vanilie la amestecul de brânză cremă. Bate cu telul la viteză medie până devine pufos și neted, aproximativ 30 de secunde.

Pune compoziția de dovleac peste amestecul de cremă de brânză în tava de copt și întinde-o într-un strat uniform. Peste stratul de dovleac se pune frișca rămasă și întinde într-un strat uniform.

Acoperă și lasă la frigider pentru cel puțin 2 ore sau peste noapte.

Când este gata de servire, taie grosier 1/4 cană nuci pecan, dacă îți plac. Se presară nuci pecan și se pudrează cu restul de 1/4 linguriță de scorțișoară măcinată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×