Home // Lifestyle // Rețete // Cheesecake cu dovleac fără coacere, gata în 30 de minute. Rețeta toamnei 2023
Cheesecake cu dovleac fără coacere, gata în 30 de minute. Rețeta toamnei 2023
Dacă adori deserturile cu dovleac și ești în căutare de rețete simple, dar delicioase și spectaculoase, rețeta de cheesecake cu dovleac fără coacere cu siguranță se va încadra în preferințele tale. Este o rețetă ușoară, gata în 30 de minute. A fost votată rețeta toamnei 2023.
Stratul de biscuiți cu ciocolată oferă contrast de culori și de texturi cheesecake-ului / Shutterstock
Rețetele de cheesecake sunt foarte populare în toate bucătăriile lumii. Sunt apreciate atât pentru gustul delicios, cât și pentru simplitatea preparării și aspectul spectaculos.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Sunt și foarte versatile pentru că poți face o mulțime de combinații, având brânza ca ingredient principal. Poți prepara rețete de cheesecake rapide, fără coacere, dar poți prepara și alte rețete, la cuptor.
Descoperă aici și o rețetă de cheesecake la cuptor, cu jeleu de căpșuni. În continuare, poți urmări rețeta pas cu pas pentru cheesecake-ul cu dovleac.
Cheesecake cu dovleac fără coacere – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestui desert de trei elemente: stratul de la baza cheesecake-ului, crema de brânză cu dovleac și decorul. Împarte de la început lista de ingrediente în funcție de cele trei elemente.
Cheesecake cu dovleac fără coacere – Mod de preparare
Ca pentru oricare altă rețetă de cheesecake, mai întâi pregătești stratul de bază. Acesta se prepară foarte simplu și rapid. Tot ce ai de făcut este să macini biscuiții foarte fin și să topești ciocolata cu untul în laptele fierbinte. Apoi, amesteci cele două compoziții, până când obții un strat omogen.
Tapetează cu folie interiorul unei forme de copt cu diametrul de 30-32 cm și întinde stratul de biscuiți la baza acesteia. Pune forma cu stratul de biscuiți la rece, până când prepari crema.
Pune gelatina la hidratat într-un bol cu apă. Când este bine hidratată, diliueaz-o pe baie de aburi și las-o să se răcorească.
Amestecă frișca lichidă cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când capătă consistență. Amestecă mascarponele cu cealaltă parte de zahăr până când devine cremos. Amestecă piureul de dovleac copt cu scorțișoara, trece-l prin sită și adaugă-l peste compoziția de mascarpone. Omogenizează bine amestecul rezultat, apoi adaugă gelatina diluată și răcită și frișca bătută. Din nou, omogenizează compoziția.
Scoate forma de copt de la rece și întinde crema de brânză cu dovleac peste stratul de biscuiți cu ciocolată. Niveleaz-o uniform la suprafață și pune din nou forma cu cheesecake la rece pentru 3-4 ore. În acest interval de timp crema va deveni mai fermă pentru că gelatina își va îndeplini rolul.
Pentru a decora deliciosul cheesecake cu dovleac fără coacere bate frișca cu zahărul până devine fermă. Cu ajutorul unui dispozitiv de decorat deserturi, creează aveline din frișcă deasupra cheesecake-ului. Apoi, răzuiește câte puțină ciocolată peste ele.
Apoi îl poți porționa și te poți bucura alături de cei dragi de un desert plin de savoare și culoare.
Și tot din categoria rețetelor cu dovleac, îți mai recomandăm o rețetă de cheesecake zebră cu dovleac și portocale. Este un cheesecake fără aluat, foarte gustos și aromat, cu un contrast minunat de culori.