Reclamă

Cheesecake cu dovleac fără coacere, gata în 30 de minute. Rețeta toamnei 2023

Dacă adori deserturile cu dovleac și ești în căutare de rețete simple, dar delicioase și spectaculoase, rețeta de cheesecake cu dovleac fără coacere cu siguranță se va încadra în preferințele tale. Este o rețetă ușoară, gata în 30 de minute. A fost votată rețeta toamnei 2023.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 30 octombrie 2023, 5:41

Rețetele de cheesecake sunt foarte populare în toate bucătăriile lumii. Sunt apreciate atât pentru gustul delicios, cât și pentru simplitatea preparării și aspectul spectaculos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sunt și foarte versatile pentru că poți face o mulțime de combinații, având brânza ca ingredient principal. Poți prepara rețete de cheesecake rapide, fără coacere, dar poți prepara și alte rețete, la cuptor.

Descoperă aici și o rețetă de cheesecake la cuptor, cu jeleu de căpșuni. În continuare, poți urmări rețeta pas cu pas pentru cheesecake-ul cu dovleac.

Cheesecake cu dovleac fără coacere – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea acestui desert de trei elemente: stratul de la baza cheesecake-ului, crema de brânză cu dovleac și decorul. Împarte de la început lista de ingrediente în funcție de cele trei elemente.

Reclamă

Pentru stratul de bază:

  • 300 gr biscuiți digestivi
  • 100 gr unt
  • 100 gr ciocolată amăruie
  • 50 ml lapte.

Pentru crema de brânză cu dovleac:

  • 500 gr mascarpone sau brânză Philadelphia
  • 750 gr piure de dovleac copt
  • 200 gr zahăr
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 20 gr gelatină pulbere + 50 ml apă
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță cu pudră de scorțișoară.
Reclamă

Pentru decor:

  • 150 ml frișcă lichidă
  • 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 50 gr ciocolată amăruie răzuită.

Cheesecake cu dovleac fără coacere – Mod de preparare

Ca pentru oricare altă rețetă de cheesecake, mai întâi pregătești stratul de bază. Acesta se prepară foarte simplu și rapid. Tot ce ai de făcut este să macini biscuiții foarte fin și să topești ciocolata cu untul în laptele fierbinte. Apoi, amesteci cele două compoziții, până când obții un strat omogen.

Tapetează cu folie interiorul unei forme de copt cu diametrul de 30-32 cm și întinde stratul de biscuiți la baza acesteia. Pune forma cu stratul de biscuiți la rece, până când prepari crema.

Cum prepari crema de brânză cu dovleac

Pune gelatina la hidratat într-un bol cu apă. Când este bine hidratată, diliueaz-o pe baie de aburi și las-o să se răcorească.

Amestecă frișca lichidă cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când capătă consistență. Amestecă mascarponele cu cealaltă parte de zahăr până când devine cremos. Amestecă piureul de dovleac copt cu scorțișoara, trece-l prin sită și adaugă-l peste compoziția de mascarpone. Omogenizează bine amestecul rezultat, apoi adaugă gelatina diluată și răcită și frișca bătută. Din nou, omogenizează compoziția.

Descoperă aici cum prepari cel mai bun dovleac copt la cuptor.

Scoate forma de copt de la rece și întinde crema de brânză cu dovleac peste stratul de biscuiți cu ciocolată. Niveleaz-o uniform la suprafață și pune din nou forma cu cheesecake la rece pentru 3-4 ore. În acest interval de timp crema va deveni mai fermă pentru că gelatina își va îndeplini rolul.

Pentru a decora deliciosul cheesecake cu dovleac fără coacere bate frișca cu zahărul până devine fermă. Cu ajutorul unui dispozitiv de decorat deserturi, creează aveline din frișcă deasupra cheesecake-ului. Apoi, răzuiește câte puțină ciocolată peste ele.

Cheesecake cu dovleac fără coacere, decorat cu frișcă și ciocolată, alături de trei brioșe cu dovleac
Cheesecake-ul are nevoie de 3-4 ore de stat la rece pentru a deveni crema fermă / Shutterstock

Apoi îl poți porționa și te poți bucura alături de cei dragi de un desert plin de savoare și culoare.

Și tot din categoria rețetelor cu dovleac, îți mai recomandăm o rețetă de cheesecake zebră cu dovleac și portocale. Este un cheesecake fără aluat, foarte gustos și aromat, cu un contrast minunat de culori.

Cheesecake cu dovleac fără coacere porționat pe o farfurie și pe platou, alături de o ceașcă cu cafea și o brioșă cu dovleac
Dovleacul adăugat în crema de brânză, oferă acesteia un plus de aromă și culoare deosebită / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×