Odată cu sosirea lunii octombrie, ne bucurăm de frumusețile naturii atât în peisaje, cât și în preparatele culinare.
Vedetă printre darurile minunate ale toamnei se numără și dovleacul. Este și gustos și aromat, dar are și o culoare tare plăcută. Oferă savoare, consistență și coloare preparatelor în care îl includem.
Putem prepara din dovleac de la aperitive, la supe și mâncăruri scăzute, dar și o mulțime de deserturi savuroase și spectaculoase. Unul dintre acestea îl poți descoperi la rețeta de ruladă cu dovleac și mac. Iar în continuare, vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea checului cu dovleac.
Cel mai simplu chec cu dovleac – Ingrediente
- 2 ouă mari
- 200 gr zahăr
- 170 gr unt gras
- 425 gr de piure de dovleac copt
- 250 gr de făină
- 1/4 linguriță sare
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1 linguriță nucșoară măcinată
Cea mai simplă rețetă de pumpkin bread – Mod de preparare
Începe cu pregătirea cuptorului și a tăvii pentru coacerea checului. Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, iar tava tapeteaz-o cu hârtie de copt. Poți opta și pentru a unge interiorul tăvii cu unt și a presăra puțină făină, dacă îți lipsește hârtia de copt.
Pregătește aluatul pentru chec
Într-un bol încăpător adaugă făina cu sarea, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scorțișoara și nucșoara. Amestecă bine toate ingredientele și pune bolul deoparte.