Reclamă

Pumpkin bread, rețeta toamnei. Cel mai simplu chec cu dovleac

Dacă te întrebi ce mai poți prepara pentru momentele dulci ale zilei, îți oferim rețeta pentru cel mai simplu chec cu dovleac: pumpkin bread. Este considerată rețeta vedetă a toamnei.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 5 octombrie 2023, 6:01

Odată cu sosirea lunii octombrie, ne bucurăm de frumusețile naturii atât în peisaje, cât și în preparatele culinare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vedetă printre darurile minunate ale toamnei se numără și dovleacul. Este și gustos și aromat, dar are și o culoare tare plăcută. Oferă savoare, consistență și coloare preparatelor în care îl includem.

Putem prepara din dovleac de la aperitive, la supe și mâncăruri scăzute, dar și o mulțime de deserturi savuroase și spectaculoase. Unul dintre acestea îl poți descoperi la rețeta de ruladă cu dovleac și mac. Iar în continuare, vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea checului cu dovleac.

Cel mai simplu chec cu dovleac – Ingrediente

  • 2 ouă mari
  • 200 gr zahăr
  • 170 gr unt gras
  • 425 gr de piure de dovleac copt
  • 250 gr de făină
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță nucșoară măcinată
Reclamă

Cea mai simplă rețetă de pumpkin bread – Mod de preparare

Începe cu pregătirea cuptorului și a tăvii pentru coacerea checului. Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, iar tava tapeteaz-o cu hârtie de copt. Poți opta și pentru a unge interiorul tăvii cu unt și a presăra puțină făină, dacă îți lipsește hârtia de copt.

Pregătește aluatul pentru chec

Într-un bol încăpător adaugă făina cu sarea, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scorțișoara și nucșoara. Amestecă bine toate ingredientele și pune bolul deoparte.

Reclamă

În bolul mixerului pune untul moale și adaugă zahărul peste el. Pornește mixerul și amestecă cele două ingrediente, până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă ouăle, unul câte unul, omogenizând bine compoziția după fiecare ou adăugat.

Amestecă bine compoziția până când devine foarte deschisă la culoare și cremoasă. Adaugă piureul de dovleac copt, apoi încorporează în compoziție și amestecul de ingrediente uscate.

Întinde aluatul în tava pregătită și introdu tava în cuptorul încălzit.

Coace checul timp de 40-45 de minute la 180 de grade Celsius. După coacere, lasă-l să se răcească în tavă pentru aproximativ 10 minute, apoi îl poți scoate pe un grătar de răcire.

Descoperă și cum prepari cel mai bun dovleac copt la cuptor, cu gust de copilărie.

Ce fel de dovleac poți să folosești pentru pumpkin bread

Chiar dacă există peste 100 de soiuri de dovleac în lume, în țara noastră sunt doar trei tipuri de dovleac: cel comestibil, cei utilizați pentru semințe și cei ornamentali. Cele mai populare soiuri de dovleac românesc comestibil se numără Orange Agro, Tudor și Matilda F1.

Dovleacul din soiul Tudor este cel mai frecvent utilizat pentru copt. Are formă rotundă, de culoare gri deschis, iar miezul are culoare portocalie.

Și dovleacul din soiul Orange Agro este destinat coacerii. Acesta are o formă alungită și atât coaja, cât și miezul au culoarea portocalie.

Soiul Matilda F1 este singurul soi de de dovleac plăcintar care se cultivă în țara noastră. Îl întâlnim și sub denumirea de Buttercup. Are forma alungită, culoarea portocalie și un gust dulce și aromat. Acesta este ideal pentru deserturi și poate fi folosit răzuit sau copt. Este cel mai potrivit pentru rețeta de pumpkin bread.

Descoperă și care sunt 12 tipuri de dovleac de iarnă și sfaturi despre cum să le folosești.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Două ouă care se află într-o crăticioară la fiert
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe foc
Ouăle roșii nu vor lipsi de pe masa ta de Pește. Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari? Află și tu câte minute se țin în apă pe foc. Specialiștii în bucătărie...
5
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Toată această perioadă vine cu schimbări uriașe pentru nativii din zodiac. Horoscopul lunii mai 2024 oferă promisiuni și noi direcții, atât în viața personală cât și profesională. Este important să nu ne îndepărtăm de...
PARTENERI
×