Rulada se prepară dintr-un aluat dospit, în care se adaugă și dovleac copt. Iar umplutura este o cremă delicioasă cu semințe de mac și bezea de albușuri. Îți oferim mai jos rețeta completă cu listă de ingrediente și pași de urmat, pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu așa desert minunat.
Ruladă cu dovleac și mac – Ingrediente
Ai nevoie pentru această ruladă de câteva ingrediente necesare aluatului cu dovleac și de alte câteva ingrediente pentru umplutura ruladei.
Pentru aluat cu dovleac copt:
- 300 gr de făină
- 200 gr de unt gras
- 200 gr de piure de dovleac copt
- 2 gălbenușuri
- 100 ml de lapte
- 100 gr de zahăr
- 1 lingură cu vârf de smântână acră
- 10 gr de drojdie proaspătă
- 1 linguriță cu esență de vanilie
- 1 linguriță cu coaja de lămâie sau de portocală
- 1 linguriță cu esență rom
- 1 gălbenuș + 1 linguriță de lapte, pentru uns.
Pentru umplutură:
- 150 gr de semințe de mac măcinate
- 75 gr de zahăr
- 75 ml de lapte
- 3 albușuri
- coaja de la 1/2 lămâie.
Ruladă cu dovleac și mac – Mod de preparare
Primul pas constă în coacerea dovleacului la cuptor. Poți coace dovleacul cu o zi înainte sau poți opta să dai dovleacul pe răzătoare și să-l caramelizezi într-o cratiță, pe flacăra aragazului. Vezi aici cum prepari cel mai bun dovleac copt la cuptor, cu gust de copilărie.