Reclamă

Tort cu cremă de dovleac copt și glazură de ciocolată

Dacă adori dovleacul copt te invităm să-i testezi gustul într-o rețetă de tort cu cremă de dovleac copt și glazură de ciocolată. Îți vei impresiona familia și prietenii cu un tort deosebit, în culorile toamnei. Succesul este garantat!

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 28 octombrie 2022, 6:23

Dovleacul copt este delicios atât savurat simplu, glazurat cu miere și scorțișoară, dar și inclus în diferite deserturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți prepara plăcinte și tarte cu dovleac copt, gogoși sau clătite, dar și diferite creme pentru prăjituri și torturi.

Un exemplu de cremă din dovleac copt îl ai în rețeta pe care o detaliem mai jos, cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Tort cu cremă de dovleac copt și glazură de ciocolată – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea acestui tort de trei tipuri de ingrediente: pentru blatul de tort, crema de dovleac și glazura de ciocolată.

Reclamă

Pentru blat de tort:

  • 7 ouă de mărime medie
  • 175 gr de zahăr
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 200 gr de ciocolată amăruie
  • 200 gr de unt cu 82% grăsime
  • 50 ml de lapte
  • 300 gr de făină
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 5 gr praf de copt.

Pentru crema de dovleac copt:

  • 500 gr de dovleac copt
  • 250 gr de cremă de brânză
  • 150 ml de frișcă lichidă
  • 20 gr de zahăr pudră
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Pentru glazura de ciocolată:

  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 200 ml frișcă lichidă îndulcită.

Tort cu cremă de dovleac copt – Mod de preparare

Înainte de a pregăti blatul de tort, pregătește dovleacul care necesită coacere, răcire și transformarea miezului în cremă pentru tort. Coace dovleacul în cel mai simplu mod. Vezi aici cum se prepară cel mai bun dovleac copt la cuptor!

Cum prepari blatul de tort

Începe cu prepararea unei compoziții de ciocolată pe care o vei include în blat. Așază un bol de inox sau de sticlă pe baie de aburi și adaugă în el ciocolata ruptă în bucăți mici, împreună cu untul tăiat în cuburi mici și laptele. Amestecă intens până când se topesc ingredientele solide și compoziția este omogenizată. Scoate bolul din baia de aburi și lasă compoziția de ciocolată să se răcească.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pregătește două boluri în care vei separa albușurile de gălbenușuri. Lasă gălbenușurile deoparte, iar peste albușuri presară un praf de sare. Apoi bate-le cu mixerul până când devin spumoase. Adăugă zahărul treptat și amestecă continuu până când obții o bezea fermă. Adaugă gălbenușurile în compoziția de ciocolată răcită și adaugă compoziția rezultată peste bezeaua de albușuri.

La final, încorporează în compoziția pentru blat de tort și făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Îmbracă cu hârtie de copt baza unei formei de tort cu diametrul de 26 cm. Pereții laterali îi ungi cu ulei și presari făină peste ei. Toarnă compoziția pentru blatul de tort în forma de copt și niveleaz-o frumos la suprafață. Pune forma la cuptor și coace blatul pentru 35-40 de minute.

Cum prepari crema pentru tort cu cremă de dovleac copt

Scoate miezul dovleacului copt din coajă și pune-l într-un bol de mixare. Adaugă zahărul pudră și amestecă cu un mixer până când obții un piure cremos. În alt bol, amestecă crema de brânză cu frișca lichidă. Apoi, amestecă piureul de dovleac cu crema de brânză și frișcă. Adaugă și un praf de sare, omogenizează bine crema și pune-o la rece.

După răcirea blatului de tort, secționează-l în două părți egale. Împarte crema de dovleac copt în trei părți. Întinde prima parte de cremă peste prima parte de blat de tort, pe care l-ai așezat anterior pe un platou. Așază peste stratul de cremă a doua parte de blat și presează-o ușor. Cu restul de cremă îmbracă tortul deasupra și de jur împrejur.

Colaj de poze cu pașii de montare ai tortului
Glazura de ciocolată se va întinde ușor caldă peste tortul îmbrăcat în cremă de dovleac copt / Profimedia Images

Cum prepari glazura de ciocolată pentru tort cu cremă de dovleac copt

Așază o crăticioară pe flacăra aragazului și pune frișca lichidă la încălzit. Rupe ciocolata în bucăți și adaug-o în crăticioara cu frișcă. Amestecă bine până când ciocolata este topită și glazura uniformă.

Toarnă glazura de ciocolată ușor caldă peste tort și las-o să se prelingă și pe laterale. Apoi pune tortul la rece și lasă-l până când glazura devine fermă. De obicei, orice tort se porționează mai frumos a doua zi.

Și dacă o să constați că îți plac deserturile cu dovleac, îți oferim pentru data viitoare o rețetă de prăjitură cu dovleac și aluat turnat, un deliciu garantat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×