Papricașul de pui este una dintre cele mai îndrăgite mâncăruri tradiționale ale bucătăriei maghiare. Rețeta este simplă, ușor de pregătit, iar ingredientele sunt foarte accesibile.
Se prepară cu carne de pui, ceapă, usturoi, ardei și nelipsita boia dulce (paprika), ingredientul principal care dă gust preparatului.
Boiaua de ardei este unul dintre cele mai des folosite ingrediente în bucătăria ungurească. În Ungaria se cultivă foarte mult ardei, încă din Evul Mediu, atunci când turcii au adus ardei în această țară. Însă, metoda de uscare și de transformare a ardeilor în celebra boia de ardei este doar meritul ungurilor.
Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a pregăti și tu unul dintre preparatele cele mai cunoscute din bucătăria ungurească.
Ingrediente
- pieptul și pulpele de la un pui
- 1 ceapă de mărime medie
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură de ulei
- 25 gr unt
- 750 ml apă
- sare și piper, după gust
- 2 lingurițe cu boia de ardei dulce
- 1-2 linguri de făină
- 3-4 linguri de smântână acră cu peste 20% grăsime
- 1 legătură de pătrunjel verde.
Papricaș de pui cu smântână – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor necesare preparatului tradițional unguresc. Porționează carnea în bucăți mai mici și presară sare și piper peste ea. Curăță ceapa și toac-o mărunt. Curăță usturoiul și toacă-l rondele.
Amestecă într-un bol smântâna cu făina. Pisează ardeiul iute, dacă folosești din cel uscat. Dacă folosești ardei proaspăt, taie-l în bucăți mai mici. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți aprinde aragazul și începe gătirea preparatului.