Reclamă

Papricaș de pui cu smântână. Rețetă din bucătăria ungurească

Ți-ai propus să prepari o mâncare cu carne de pui, dar nu știi ce rețetă să alegi? Îți recomandăm să încerci rețeta de papricaș de pui cu smântână, din bucătăria ungurească.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 18 mai 2022, 6:56

Papricașul de pui este una dintre cele mai îndrăgite mâncăruri tradiționale ale bucătăriei maghiare. Rețeta este simplă, ușor de pregătit, iar ingredientele sunt foarte accesibile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Se prepară cu carne de pui, ceapă, usturoi, ardei și nelipsita boia dulce (paprika), ingredientul principal care dă gust preparatului.

Boiaua de ardei este unul dintre cele mai des folosite ingrediente în bucătăria ungurească. În Ungaria se cultivă foarte mult ardei, încă din Evul Mediu, atunci când turcii au adus ardei în această țară. Însă, metoda de uscare și de transformare a ardeilor în celebra boia de ardei este doar meritul ungurilor.

Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a pregăti și tu unul dintre preparatele cele mai cunoscute din bucătăria ungurească.

Reclamă

Ingrediente

  • pieptul și pulpele de la un pui
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei
  • 25 gr unt
  • 750 ml apă
  • sare și piper, după gust
  • 2 lingurițe cu boia de ardei dulce
  • 1-2 linguri de făină
  • 3-4 linguri de smântână acră cu peste 20% grăsime
  • 1 legătură de pătrunjel verde.

Papricaș de pui cu smântână – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor necesare preparatului tradițional unguresc. Porționează carnea în bucăți mai mici și presară sare și piper peste ea. Curăță ceapa și toac-o mărunt. Curăță usturoiul și toacă-l rondele.

Amestecă într-un bol smântâna cu făina. Pisează ardeiul iute, dacă folosești din cel uscat. Dacă folosești ardei proaspăt, taie-l în bucăți mai mici. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți aprinde aragazul și începe gătirea preparatului.

Reclamă

Cum prepari mâncarea de pui după rețeta tradițională ungurească

Pune o cratiță sau o tigaie pe flacăra aragazului. Adaugă uleiul și untul. Când untul este topit, adaugă ceapa și usturoiul. Călește-le la foc de intensitate mică, pentru a nu se arde și amestecă-le constant până când ceapa începe să se înmoaie și devine transparentă.

Adaugă bucățile din carne de pui și rumenește-le bine pe toate părțile. Când carnea este bine rumenită, adaugă apă fierbinte și acoperă vasul cu un capac. Lasă carnea să fiarbă până când se pătrunde bine la testul cu furculița. Transferă carnea în alt vas și păstreaz-o acoperită.

Adaugă în tigaia de pe foc boiaua de ardei și ardeiul iute. Ia din supa fierbinte și adaugă câte puțină peste amestecul de smântână cu făină. Amestecă bine pentru a se dilua compoziția și a se omogeniza. Pune supă fierbinte până când amestecul devine fluid și fierbinte. Adaugă acest amestec în tigaia de pe foc. Amestecă intens pentru omogenizare, apoi adaugă carnea.

Vezi mai multe imagini cu papricașul de pui în GALERIA FOTO!

Papricaș de pui cu smântână în tigaie
Smântâna oferă un plus de cremozitate papricașului / Shutterstock

Acoperă din nou vasul și mai fierbe deliciosul papricaș de pui cu smântână, la foc de intensitate mică, pentru maxim 15 minute.

Dacă nu agreezi făina, papricașul poate fi îngroșat și cu amidon de porumb. Varianta cu amidon este mai rapidă și mai sănătoasă pentru digestie. Cantitatea de amidon se adaugă cât jumătate din cantitatea de făină, iar papricașul se mai fierbe 5-6 minute.

După stingerea focului adaugă pătrunjel verde tocat mărunt. Poți servi papricașul de pui simplu, cu o felie de pâine și o salată. Dar îl poți servi și cu un piure de cartofi sau cu mămăliguță.

Dacă optezi pentru a servi papricașul cu mămăligă, îți oferim și rețeta de mămăligă, așa cum o prepara bunica.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×