Reclamă

Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi

Dacă adori pâinea de casă sau pizza, îți oferim o rețetă de focaccia cu roșii cherry și măsline verzi, pe care o poți prepara pentru micul dejun sau gustarea de la birou.

Publicat: 15 martie 2022, 6:43

Focaccia este un fel de pâine tradițională italiană. Se prepară dintr-un aluat dospit, cu mult ulei de măsline și un topping din diferite ingrediente. Se coace în tavă dreptunghiulară, nu în tavă specială de pâine. Aluatul se întinde în tavă și nu va depăși grosimea de 2-3 cm, după coacere. Uleiul de măsline se folosește atât în interiorul aluatului, cât și deasupra, la topping.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aluatul pentru focaccia va fi unul de textură ușor fluidă. Se întinde în tavă și se lasă la dospit, la fel ca în cazul aluatului de pâine clasică sau aluatului de pizza. Apoi se stropește din abundență cu ulei de măsline aromatizat cu usturoi și oregano. Se adaugă ingredientele pentru topping și se coace la temperatură mai ridicată.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu această rețetă de focaccia.

Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi – Ingrediente

Ca și în cazul rețetelor de pizza, și pentru rețeta de focaccia ai nevoie de două tipuri de ingrediente: pentru aluat și topping.

Reclamă

Pentru aluat:

  • 500 gr făină albă pentru pâine
  • 350 ml apă caldă
  • 25 gr drojdie proaspătă sau 7 gr drojdie granulată
  • 1 linguriță de zahăr
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță de sare.

Pentru topping:

  • 30-40 ml ulei de măsline
  • 200 gr roșii cherry
  • 150 gr măsline verzi, fără sâmburi
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 2 căței de usturoi.
Reclamă

Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi – Mod de preparare

Se începe cu prepararea aluatului care, deși are textură moale, se lasă la dospit până când își dublează volumul.

Cum prepari aluatul pentru focaccia

Pune apa la încălzit și las-o să se înfierbânte ușor. Într-un bol, amestecă drojdia cu zahărul până când se lichefiază. Adaugă 2-3 linguri de apă cald, împreună cu o lingură de făină, și omogenizează amestecul.

În alt bol mai mare trece făina prin sită. Adaugă la mijlocul ei compoziția de drojdie și las-o 10 minute să se activeze. Apoi adaugă treptat apa caldă și uleiul de măsline și amestecă bine ingredientele. Adaugă și sarea, iar apoi omogenizează aluatul pentru focaccia. Întinde-l în tava de copt și acoperă-l cu un ștergar de bucătărie. Lasă-l la dospit 40 de minute.

Între timp, pregătește ingredientele pentru topping. Curăță usturoiul și strivește-l presărat cu sare. Adaugă peste acesta uleiul de măsline și oregano. Spală roșiile și feliază-le în jumătăți. Feliază și măslinele în rondele mai grosiere.

Cu 10 minute înainte de expirarea timpului alocat dospirii aluatului, pornește cuptorul la 220 de grade Celsius.

Cum asamblezi și coci focaccia cu roșii cherry și măsline verzi

Când aluatul și-a dublat volumul, unge-l cu uleiul de măsline aromatizat pe toată suprafața. Presară peste el rondele de măsline și rondele de roșii. Mai unge și roșiile cu ulei de măsline, pentru a nu se arde în timpul tratamentului termic.

Pune tava cu aluatul pentru focaccia la cuptor, la 220 de grade Celsius, pentru 15 minute sau până când este frumos rumenit la suprafață. Lasă pâinea să se răcească, apoi o poți felia și savura cu poftă.

Vezi mai multe imagini cu focaccia în GALERIA FOTO! Și dacă adori aluaturile de casă îți mai oferim o rețetă de pâine de casă fără frământare.

Felii de focaccia suprapuse pe un suport de lemn
Pentru o rumenire frumoasă, aluatul se stropește cu ulei de măsline din abundență / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×