Reclamă

Vinete la borcan pentru iarnă, perfecte pentru salate și mâncăruri

Adori preparatele cu vinete, dar ești mâhnită că nu te poți bucura de prospețimea lor pe termen mai îndelungat? Află că le poți conserva și te poți bucura de gustul lor și în sezonul următor. Îți oferim în acest scop o rețetă de vinete la borcan pentru iarnă, perfecte pentru salate și alte preparate.

Publicat: 29 iulie 2022, 7:27

Nu ai nevoie decât de două ingrediente și de borcane de sticlă sterilizate pentru a prepara această rețetă. Poți pune și câteva pachete de vinete coapte și la congelator. Însă gustul lor se diminuează după decongelare. Conservate la borcan vei fi plăcut surprinsă cât de gustoase vor fi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot ce ai de făcut este să coci vinetele ca pentru rețeta de salata clasică de vinete. Le cureți, le lași la scurs apoi le pui în borcane cu o mică cantitate de sare. Te vei bucura de gustul salatei de vinete la fel ca vara, dar și de alte preparate delicioase. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a conserva și tu vinetele la borcan.

Vinete la borcan pentru iarnă – Ingrediente

  • 3 kg vinete coapte;
  • 30 gr sare pentru murături, neiodată.

Rețetă de vinete conservate la borcan – Mod de preparare

Alege pentru această rețetă vinete mari, cărnoase și din cele cu mai puține semințe. Înainte de a le pune la copt, spală vinetele bine cu apă rece, apoi șterge-le. Pune vinetele într-o tavă de cuptor, acoperită cu hârtie de copt. Coace-le pentru aproximativ 40 de minute la 200 de grade. Dacă stai la curte și ai în dotare un grătar, nu ezita să coci vinetele pe el. Vor ieși mai gustoase.

Reclamă

Cum poți curăța vinetele mai bine și mai rapid

După ce ai copt vinetele, scoate tava pe blatul de lucru. Presară sare peste vinete și acoperă-le cu o folie de prospețime. Lasă-le să se înăbușe sub folie timp de 15-20 de minute. Coaja vinetelor se va desprinde frumos de pe miez dacă folosești această metodă. Așezi câte o vânătă coaptă pe un tocător, o secționezi în două și cu o spatulă de lemn răzuiești imediat miezul vinetelor de pe coajă.

Vezi mai multe imagini cu vinetele coapte în GALERIA FOTO!

Reclamă
Pasul de curățare a vinetelor coapte cu ajutorul unei palete de lemn
Vinetele se curăță ușor cu o paletă de lemn dacă au fost înăbușite sub o folie, după coacere / Profimedia Images

Mai poți curăța vinetele deasupra unui bol cu apă rece, umezindu-ți frecvent mâinile. Nu le curăța în chiuvetă direct sub jetul de apă pentru că se va pierde din gustul lor. Pune vinetele curățate într-o sită și lasă-le la scurs până când se răcesc.

Cum pui vinete la borcan pentru iarnă

După ce se scurg bine vinetele coapte le toci cu satârul de lemn ca pentru salată. Pune-le într-un bol, presară sarea peste ele și amestecă-le bine.

Spală borcanele și capacele, pune-le într-o tavă metalică și sterilizează-le în cuptorul aprins la 200 de grade Celsius, pentru 10 minute. Nu stinge cuptorul după ce scoți borcanele.

Umple borcanele cu vinetele coapte și închide-le ermetic cu capacele din dotare. Pune tava cu borcanele pline cu vinete la cuptor și mai lasă-le 10 minute cu focul aprins.

După stingerea focului, lasă borcanele în cuptor, să se răcească lent. Răcirea lentă le asigură o conservare sigură. Etichetează frumos borcanele cu vinete și transferă-le pe raftul din cămară. Îți vor fi de folos mai târziu când tarabele din piață nu vor mai fi pline cu vinete.

Iar dacă nu ai idee cum să mai gătești aceste vinete la borcan pentru iarnă, îți recomandăm o rețetă de salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×