Cu siguranță ai întâmpinat dificultăți deseori în a curăța ardeii copți. Fie nu au fost copți suficient, fie au fost copți prea mult sau o parte din coaja lor a rămas lipită pe ei. Folosind metodele pe care ți le vom oferi mai jos, vei reuși să desprinzi perfect coaja ardeilor.
Cum se coc corect ardeii: sfaturi utile
Există trei metode de coacere a ardeilor, indiferent de tipul acestora: ardei gras, capia sau gogoșari.
Prima metodă, cea folosită din străbunii noștri, este metoda de coacere pe grătarul cu cărbuni sau cu lemne. Dacă ai posibilitatea să folosești un astfel de grătar, atunci te vei bucura și de cei mai delicioși ardei copți. Gustul și aroma acestora provine de la zonele carbonizate ale cojilor.
Vezi mai multe imagini cu ardeii copți în GALERIA FOTO!
A doua metodă de coacere a ardeilor este pe flacăra de la aragaz. Poți așeza un grătar mai înalt deasupra flăcării, apoi așezi ardeii peste acesta. Dar înainte de a folosi această metodă, așază pe aragaz o folie de aluminiu pentru a-l proteja. Ardeii se coc mai rapid folosind această metodă, însă va trebui să stai lângă ei să-i întorci de pe o parte pe cealaltă.
Dacă nu dispui de un grătar pe care să-l așezi deasupra flăcării, poți folosi o tablă metalică. Așezi tabla deasupra flăcării de aragaz, iar deasupra ei așezi frumos ardeii. Și această metodă de coacere este rapidă, deci va trebui să stai lângă ardei să-i întorci de pe o parte pe cealaltă. Mai apoi, vei afla și cum se curăță perfect ardeii copți.
A treia metodă este și cea mai simplă și mai folosită, chiar dacă ardeii nu au acel gust savuros ca la primele metode. Este metoda cuptorului de aragaz.