Reclamă

Cum se curăță perfect ardeii copți. Sfaturi pentru a-ți ușura munca

Pentru că este sezonul conservelor pentru iarnă și ai de copt tot felul de legume, ne-am gândit că ar fi util pentru tine să afli cum se curăță perfect ardeii copți. Îți vom oferi mai jos câteva sfaturi și trucuri pentru a-ți ușura munca.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 15 august 2022, 6:26

Cu siguranță ai întâmpinat dificultăți deseori în a curăța ardeii copți. Fie nu au fost copți suficient, fie au fost copți prea mult sau o parte din coaja lor a rămas lipită pe ei. Folosind metodele pe care ți le vom oferi mai jos, vei reuși să desprinzi perfect coaja ardeilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum se coc corect ardeii: sfaturi utile

Există trei metode de coacere a ardeilor, indiferent de tipul acestora: ardei gras, capia sau gogoșari.

Prima metodă, cea folosită din străbunii noștri, este metoda de coacere pe grătarul cu cărbuni sau cu lemne. Dacă ai posibilitatea să folosești un astfel de grătar, atunci te vei bucura și de cei mai delicioși ardei copți. Gustul și aroma acestora provine de la zonele carbonizate ale cojilor. 

Vezi mai multe imagini cu ardeii copți în GALERIA FOTO!

Ardei copți pe un grill
Ardeii se pot coace pe grătar, în cuptor, sau pe flacăra aragazului / Profimedia Images
Reclamă

A doua metodă de coacere a ardeilor este pe flacăra de la aragaz. Poți așeza un grătar mai înalt deasupra flăcării, apoi așezi ardeii peste acesta. Dar înainte de a folosi această metodă, așază pe aragaz o folie de aluminiu pentru a-l proteja. Ardeii se coc mai rapid folosind această metodă, însă va trebui să stai lângă ei să-i întorci de pe o parte pe cealaltă.

Dacă nu dispui de un grătar pe care să-l așezi deasupra flăcării, poți folosi o tablă metalică. Așezi tabla deasupra flăcării de aragaz, iar deasupra ei așezi frumos ardeii. Și această metodă de coacere este rapidă, deci va trebui să stai lângă ardei să-i întorci de pe o parte pe cealaltă. Mai apoi, vei afla și cum se curăță perfect ardeii copți.

A treia metodă este și cea mai simplă și mai folosită, chiar dacă ardeii nu au acel gust savuros ca la primele metode. Este metoda cuptorului de aragaz.

Reclamă

Pui hârtie de copt în tava cuptorului și așezi ardeii întregi, unul lângă altul în tavă. Coci ardeii la o temperatură de 200-220 de grade Celsius cu ventilație, pentru 30 de minute. Opțional, poți întoarce ardeii pe partea cealaltă în ultimele 10 minute de coacere.

Metoda aceasta o folosești când dorești să obții ardei copți întregi. Însă pentru rețeta de zacuscă sau rețeta de pastă de roșii cu ardei copți, poți tăia ardeii în jumătăți. Așezi jumătățile de ardei cu decupajele în jos și le coci la aceeași temperatură, dar într-un timp mai scurt.

Cum se curăță perfect ardeii copți

După ce ai copt ardeii, urmează partea mai grea, cea a curățării acestora. Dacă optezi pentru metoda coacerii ardeilor tăiați în jumătăți, aceștia se vor curăța simplu, fără a apela la artificii ajutătoare. Cu vârful unui cuțit îndepărtezi rapid coaja ardeilor, imediat după coacere.

Pentru celelalte metode, imediat după coacere, așezi într-o tavă și presari sare fină peste ei. Îi acoperi cu o folie de prospețime și îi lași acolo aproximativ 15 minute. Apoi îi poți decoji ușor deasupra unui vas cu apă rece, umezindu-ți mâinile din când în când. 

Îți recomandăm să nu decojești ardeii sub jetul de apă rece de la chiuvetă pentru că vei pierde din savoarea lor.

Și dacă ți-am prezentat metode de copt și de curățat ardeii, îți mai oferim și o rețetă de ardei copți la borcan, conservați pentru iarnă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×