Vinetele sunt sunt ideale și pot fi incluse în diferite mâncăruri, atât pentru gust, cât și pentru consistență. Textura cremoasă a miezului din vinete se combină armonios atât cu carnea tocată, cât și cu legume. Dar pe lângă gust și consistență, acestea au multe beneficii pentru sănătatea organismului.
Deși au puține calorii, vinetele sunt o sursă bogată de nutrienți, vitamine, minerale și antioxidanți. Având un conținut de aproape 95% apă, consumul de vinete ajută la eliminarea toxinelor din organism. Indiferent că alegi să le consumi preparate pe grătar, la cuptor, în salată sau sub formă de tocănițe, acestea au un efect benefic asupra organismului.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea uneia dintre rețetele delicioase cu vinete.
Vinete umplute cu carne tocată – Ingrediente
- 2 vinete mari
- 300 gr carne tocată, la alegere
- 50 gr orez
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2 căței de usturoi
- 2-3 linguri de ulei
- sare și piper, după gust
- puțin cimbrișor uscat
- 2 roșii mari
- 1 legătură de pătrunjel verde.
Rețetă de vinete umplute și preparate la cuptor – Mod de preparare
Începe cu pregătirea vinetelor, apoi a umpluturii care necesită mai mult timp de preparare.
Spală bine vinetele pe coajă, apoi taie transversal câte o fâșie din ele. Taie fâșia atât cât să poți scobi miezul vinetelor. Crestează miezul cu vârful unui cuțit, lăsând margini de 5-6 mm grosime. Apoi, scobește miezul cu o lingură, urmărind marcajul trasat cu cuțitul.
Toacă miezul vinetelor mărunt, dar nu ca pentru salata de vinete. Presară sare în bărcuțele de vinete formate. Lasă-le să se deshidrateze ușor, apoi șterge-le bine în interior cu prosoape de hârtie.