Reclamă

Cele mai bune bruschete cu anșoa. 3 rețete simple și gustoase

Anșoa este un pește mic și subțire, care se găsește în Marea Neagră, Marea Mediterană, Oceanul Pacific și Atlantic. Cel mai frecvent însă, în supermarket, poți găsi mai degrabă anșoa conservat decât proaspăt. În felul acesta, ai la dispoziție o modalitate grozavă de pregăti cele mai bune bruschete cu anșoa. Într-un mod simplu și rapid.

Publicat: 12 iunie 2021, 7:35

Fileurile de hamsii conservate cu sare și floarea soarelui sau ulei de măsline sunt extrem de populare, accesibile și le poți găsi pretutindeni. Poți cumpăra anșoa la borcan sau la conservă de metal. Dacă ai cumpărat anșoa la conservă de metal și nu ai consumat toate fileurile, ai grijă să transferi într-un recipient sigilat ceea ce ți-a rămas. Altfel, depozitarea într-o cutie deschisă, mai ales de metal, va contamina gustul peștelui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetă simplă de bruschete cu anșoa și roșii

Bruschetele sunt un aperitiv italian clasic ce au fost adoptate în întreaga lume datorită ușurinței cu care se prepară. Dar și a gustului absolut delicios.

Am descoperit pentru tine una dintre cele mai gustoase rețete pe site-ul So Delicious.

Ingrediente

  • 5 roșii cherry
  • jumătate de baghetă
  • 1 cățel de usturoi
  • 6 lingurițe de ulei de măsline
  • 30 de grame de anșoa
  • frunze de busuioc
Reclamă

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 175 ° C. Tăie în feliuțe subțiri roșiile cherry. Taie, de asemenea, bagheta în șase felii.

Freacă feliile de baghetă cu usturoi și toarnă pe fiecare dintre acestea câte o linguriță de ulei de măsline.

Reclamă

Adaugă pe ele roșii tăiate cubulețe și fileuri mici de anșoa pe fiecare felie. Coace-le la cuptor timp de 10 minute. Se pot servi cu busuioc deasupra.

Bruschetă cu roșii și anșoa, alături de câteva frunze de busuioc
Bruschetă cu roșii și anșoa, alături de câteva frunze de busuioc / Shutterstock

Bruschete cu anșoa și mozzarella

Această variantă se aseamănă foarte mult bruschetelor caprese. Poți folosi doar mozzarella și anșoa, sau poți adăuga peste aceste chiar și roșii, sugerează CookBuzz.

Ingrediente

  • 4 felii de baghetă
  • 1 bucată de brânză mozzarella
  • 4 fileuri de anșoa
  • un cățel de usturoi

Mod de preparare

Feliază bagheta în felii de 1 cm grosime pe diagonală, pentru a crea o suprafață mai mare pe care să așezi ingredientele.

Coace-le în cuptor la temperatura de 200 grade Celsius. După ce ai preîncălzit cuptorul timp de cinci minute. Freacă cățelul de usturoi pe fiecare suprafață a feliilor de pâine, apoi acoperă cu brânza mozzarella, pe care ai tăiat-o anterior în patru felii.

Pune câte un file de anșoa deasupra fiecărei felii. Bruschetele se întorc apoi la cuptor pentru 10 minute. Bucură-te de aceste bruschete cât timp sunt încă fierbinți!

Bruschete cu mozarella și anșoa
Bruschete cu mozarella și anșoa / Shutterstock

Bruschete cu anșoa și capere

Acest fel de mâncare încorporează ingrediente tipic italiene sărate. Bruscheta este o masă simplă, de bază, care poate fi servită la prânz. Dar și ca fel de mâncare de seară sau pe un platou de aperitive. Fiind o modalitate excelentă de a consuma pâinea din zilele trecute conform Godto.com.

Ingrediente

  • 4 felii groase de pâine
  • o mână de pătrunjel
  • ulei de măsline extra virgin
  • Sare
  • 150 grame de anșoa
  • câteva capere
  • 150 grame de măsline

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 200 ° C. Stropește pâinea cu ulei de măsline și introdu-o în cuptor timp de 10 minute sau până când este prăjit.

Între timp, taie pătrunjelul, adaugă un vârf de sare și un strop de ulei de măsline și fă din acestea o pastă. Când pâinea este prăjită, întinde pe aceasta pasta de măsline, caperele și anșoa.

Bruschete cu capere, anșoa și măsline
Bruschete cu capere, anșoa și măsline / Shutterstock

Ce este anșoa și câte calorii are

S-ar putea să nu știi că multe feluri de mâncare populare includ anșoa. Dacă există un gust pe care nu-l poți detecta, atunci acesta ar putea fi anșoa. De la sosul Worcestershire la phú quốc-ul vietnamez ori rețete asiatice, pe bază de sos de pește, potrivit Love Food.

Potrivit aplicațiilor de contabilizare a caloriilor, 30 de grame de anșoa, conservată în ulei de floarea sarelui conține 57 de calorii. Dar și 3 grame de grăsime și 16 grame de proteine.

Anșoa dă un gust aparte și cărnii de miel, deoarece accentuează aroma acesteia. Pentru o cină rapidă și satisfăcătoare, alege să commbini cele două ingrediente.

Mici fileuri de anșpa, pe o farfurie, alături de usturoi
Mici fileuri de anșpa, pe o farfurie, alături de usturoi și verdeață / Shutterstok
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×