Guacamole este o compoziție cremoasă, un sos al cărui ingredient de bază este avocado. Pe lângă acesta se mai folosește zeamă de lămâie verde, roșii, coriandru verde, ardei chili, ceapă și, opțional, usturoi. Se servește cu tortilla chips.
Important pentru reușita rețetei de guacamole, este ca fructele avocado să fie bine coapte. Recunoști un avocado bine copt, dacă, atunci când apeși cu degetul pe coajă simți în interior pulpa fructului moale. Preparatul este foarte gustos, dar mai ales sănătos deoarece nu conține nici urmă de colesterol, ci doar grăsimi sănătoase. Are un conținut bogat în vitaminele A, C, D, E, K , B6 și B12, dar conține și calciu, fier și altele. Tot din avocado mai poți prepara și o delicioasă și sănătoasă maioneză de post.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu această simplă gustare și a beneficia de proprietățile ei miraculoase.
Rețeta mexicană de guacamole – Ingrediente
- 2 fructe de avocado bine coapte
- 2-3 roșii cherry
- sucul de la o lămâie verde
- 1 ceapă alba sau roșie
- 1 cățel de usturoi zdrobit
- 1 ardei chili
- sare și piper
- 2-3 fire de coriandru sau pătrunjel verde
Rețeta mexicană de sos de avocado – Mod de preparare
Rețeta acestui preparat este foarte simplă și, mai ales rapidă. Sunt necesari doar câțiva pași importanți, pentru o reușită sigură și un gust optim.
Cum se curăță fructele de avocado
Se taie fructele de avocado transversal, pe lungime, cu un cuțit ascuțit, de jur împrejurul sâmburelui. Se ține fructul cu ambele mâini și cu o mână se rotește jumătatea de deasupra până se desface de pe sâmbure. Sâmburele rămas în cealaltă se lovește ușor cu cuțitul, apoi se va desprinde ușor. Cu ajutorul unei linguri se scoate toată pulpa fructului din coajă. Pune pulpa de avocado într-un bol încăpător și str-opește-o imediat cu zeamă de lime, pentru a nu oxida.