Bucătăria vietnameză este asemănătoare cu bucătăria chinezească, ingredientele de bază fiind orezul şi legumele. Pachețelele de primăvară sunt de fapt rulouri din foi de hârtie de orez umplute cu crudităţi, verdeţuri, carne sau creveți. Se servesc reci și se prepară extrem de rapid, în maxim 20 de minute și foarte simplu. Chiar dacă nu găsim pe piața românească toate condimentele vietnameze, rețeta se poate adapta cu condimentele preferate.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu celor dragi așa deliciu culinar din bucătăria vietnameză.
Pachețele de primăvară vietnameze – Ingrediente
Pe lângă ingredientele pentru pachețelele de primăvară din bucătăria vietnameză, mai ai nevoie și de câteva ingrediente simple, pentru a prepara un sos delicios.
Ingrediente pentru pachețele:
- 8 foi de hârtie de orez
- 200 gr de vermicelli de orez( tăiței de orez)
- 1 bol de verdeţuri: spanac, rucola, mentă, coriandru, busuioc, etc.
- 2 morcovi
- 2 castraveți
- 1/2 varză roșie
- 10-12 creveţi gătiți
- 10-12 fire de arpagic sau chives
Ingrediente pentru sos:
- sucul de la 1 lime
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură sos de pește
- 2 linguri de apă
- 1/2 linguriţă de pastă de ardei iute
- 1/2 linguriță pastă de usturoi