Preparatul are un gust preponderent picant, în care ingredientele de bază sunt carnea de vită, tocată, fasolea roșie sau neagră, boabe, ardei chili, proaspeți sau uscați și roșii. Condimentele principale sunt chimion și oregano.
Chimionul si oregano sunt mirodenii specifice bucătăriei tex-mex, iar din această delicioasă rețetă, nu trebuie să lipsească. Mâncarea mexicană se servește cu tortillas sau nachos, dar în lipsa acestora este gustoasă chiar și cu pâine prăjită. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu această delicioasă mâncare, spre deliciul celor dragi.
Chili con carne – Ingrediente
- 500 gr carne de vită, tocată
- 400 gr boabe de fasole roșie, din conservă
- 150 gr boabe de porumb dulce
- 400 gr roșii cuburi, decojite
- 1 ardei gras, roșu
- 2 ardei chili proaspeți, sau unul uscat
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- 1 linguriță de paprika dulce
- 1 linguriță de chimion măcinat
- 1 linguriță de oregano uscat
- 200 ml apă sau supă
- 50 ml ulei de măsline sau de floarea soarelui
- sare și piper
Rețetă mexicană cu gust deosebit – Mod de preparare
Pentru a prepara chili con carne începe prin a spăla și curăța legumele, apoi le toci în cuburi mici, aproximativ egale. O caracteristică importantă a acestui preparat constă în uniformitatea ingredientelor.
Pune o tigaie adâncă la foc mediu și adaugă uleiul. Călește ceapa și usturoiul până când își schimbă culoarea, apoi adaugă ardeiul gras. Amestecă intens ingredientele la foc mic, pentru aproximativ 1 minut, timp în care se vor căli uniform. Apoi adaugă carnea tocată, și asezonează ingredientele cu sare și piper, după gust.
Adaugă și apa, pentru a ajuta carnea să fiarbă mai rapid și lasă preparatul la foc mic pentru aproximativ 20 de minute. După acest interval, timp în care carnea s-a pătruns și și-a schimbat culoarea, adaugă roșiile tocate. Dacă ai supă de vită sau de legume, poți înlocui apa cu una dintre acestea. Preparatul va avea un gust mai bun.
Fierbe preparatul chilli con carne pentru înca 20 de minute, la foc mic. Este important ca sosul să fie redus la jumătate, pentru a căpăta consistență.