Indiferent că alegi să coci ardei capia, ardei gras sau gogoșari, este important să cunoști metodele de coacere a acestora. Există mai multe metode de coacere a ardeilor, în funcție de cantitatea acestora. Cea mai populară metodă este cea a coacerii ardeilor pe grătar. Copți astfel, ardeii sunt și cei mai gustoși. Însă, nu toți avem posibilitatea să-i coacem pe grătar.
Mai există și metoda coacerii ardeilor pe flacăra de la aragaz. Pentru această metodă, ai nevoie de o tavă de fontă sau de un grilaj metalic, rezistent la foc. Grilajul oferă ardeilor o coacere asemănătoare cu cea a grătarului.
A treia metodă este și cea mai simplă. Aceasta implică coacerea ardeilor în cuptor. Este cea mai simplă și mai ușoară pentru că nu mai este nevoie să stai lângă ardei, să-i întorci periodic să nu se ardă, așa cum procedezi în cazul celorlalte metode de coacere. Din păcate, ardeii copți în cuptor nu vor fi la fel de gustoși.
Cum se coc corect ardeii
Gustul delicios al ardeilor copți provine de la zonele ușor carbonizate, rezultate în urma contactului direct cu grătarul încins sau cu tava de fontă încinsă.
Cum se coc corect ardeii pe grătar
Metoda grătarului presupune mai mult timp și răbdare, dar și puțină îndemânare. Pentru această metodă ai nevoie de un grătar cu suprafață mai mare și de lemne de brad care să producă jar. Poți folosi și cărbuni, ca în cazul grătarului clasic.
Pentru această metodă, este nevoie să alegi ardei cărnoși. Dacă sunt subțiri, aceștia se pot arde rapid și nu va mai rămâne suficientă pulpă din legumă.
Spală ardeii înainte de a-i coace și șterge-i bine. Lasă lemnele sau cărbunii să ardă bine, până când se formează jar. Așază ardeii pe grătar și lasă-i să se coacă uniform pe prima parte, după care îi vei întoarce.