Reclamă

Pate din ficat de pui cu baghete de pâine preparate în casă

Dacă adori pateul din ficat de pui, află că îl poți prepara foarte ușor acasă, din ingrediente puține și foarte accesibile. Îți oferim cea mai simplă și ușoară rețetă de pate din ficat de pui cu baghete de pâine preparate în casă.

Publicat: 11 ianuarie 2022, 6:46 / Actualizat: 17 martie 2022, 17:52

Ficatul de pui este un ingredient ieftin și gustos, bogat în vitamine, minerale, proteine și fibre. Așadar, ai toate motivele să îl incluzi în alimentația ta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți să începi prin prepararea rețetei de pate, pe care ți-o oferim mai jos, alături de lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.

Pate din ficat de pui cu baghete de pâine – Ingrediente

Nu sunt necesare multe ingrediente pentru a prepara acest aperitiv simplu și savuros. Iar pentru realizarea baghetelor de pâine sigur ai ingredientele în cămara proprie.

Ingrediente pentru pate de pui:

  • 500 gr ficat de pui
  • 500 gr ceapă roșie
  • 80 gr unt gras cu 82% grăsime
  • 5 gr sare grunjoasă
  • 5 gr piper
  • 2 gr pudră de nucșoară
  • 60 ml coniac
  • puțin cimbru proaspăt
  • 50 gr stafide
  • 100 gr unt gras pentru compoziție
  • 50 gr unt pentru gratinat.
Reclamă

Ingrediente pentru baghete de pâine:

  • 1 kg făină albă tip 650
  • 650 gr apă călduță
  • 40 gr drojdie proaspătă sau 12 gr drojdie uscată
  • 1 linguriță de zahăr
  • 15 gr sare
  • puțin ulei și făină pentru blatul de lucru.

Pate din ficat de pui cu baghete de pâine – Mod de preparare

Reclamă

Modul de preparare al pateului de pui nu este laborios, iar timpul de gătire este foarte scurt. În schimb, baghetele de pâine necesită mai mult timp, dar rezultatul final merită toată așteptarea. Pâinea de casă este mult mai gustoasă și mai sănătoasă.

Cum prepari pateul din ficat de pui

Începe prin a curăța ficatul de pui de pielițe și tendoane. Clătește-l bine cu apă, apoi lasă-l la scurs într-o sită. Pune stafidele într-un bol și adaugă 20 de mililitri de coniac peste ele. Lasă-le să se hidrateze.

Între timp, curăță ceapa și toac-o mărunt. Pune 80 gr de unt într-o tigaie, așezată pe flacăra aragazului, la intensitate medie. Lasă-l să se topească și adaugă ceapa tocată. Amestecă bine ceapa până când își schimbă culoarea. Adaugă și puțină sare pentru a-i intensifica gustul.

Adaugă ficatul de pui tăiat în bucăți mai mici. Amestecă-l bine cu ceapa din tigaie și lasă-l până când începe să se caramelizeze. Adaugă sare și piper, puțin cimbru proaspăt, opțional și pudră de nucșoară.

Adaugă apoi coniacul și mai lasă ficatul de pui să se prepare până când începe să se sfărâme. Stinge focul și pune ficatul de pui cu ceapa în recipientul unui robot de bucătărie.

Adaugă și untul și transformă totul într-o pastă cremoasă. Transferă pateul în boluri de sticlă, adaugă și stafidele scurse și nivelează-l frumos la suprafață. Acoperă-l cu o peliculă de unt topit. Îl poți păstra la frigider, acoperit ermetic, până la două luni.

Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare în Galeria FOTO!

Colaj de poze cu pasul de preparare pate din ficat de pui
Pentru un plus de gust, în compoziția pateului se adaugă și stafide / Profimedia Images

Cum prepari baghete de pâine pentru a servi deliciosul pate din ficat de pui

Începe prin a aduce toate ingredientele pe masa de lucru. Adaugă într-un bol zahărul și drojdia și amestecă-le cu o spatulă până când se lichefiază. Apoi, adaugă 50 de mililitri de apă caldă și o lingură de făină. Adaugă la final și sarea. Amestecă bine aceste ingrediente care compun maiaua pentru dospire.

Trece făina prin sită, într-un bol încăpător. Creează o adâncitură la mijlocul ei. Pune acolo maiaua de drojdie. Acoperă bolul cu un ștergar curat și lasă maiaua să se dezvolte 10-12 minute. Apoi, amestecă maiaua cu făina din bol, adăugând treptat și apa călduță. Amestecă bine aluatul în bol, apoi răstoarnă-l pe masa presărată cu făină și frământă-l pentru a se omogeniza.

Umezește mâinile cu puțin ulei și transferă aluatul din nou în bol. Presară făină peste el, acoperă bolul cu un ștergar de bucătărie și lasă aluatul pentru baghete de pâine la dospit timp de 60 de minute. După acest interval de timp, poți modela baghetele.

Cum modelezi baghetele de pâine

Transferă aluatul pe masa presărată cu făină și modelează-l într-un rulou. Împarte ruloul în 8 bucăți. Modelează bucățile în rulouri mai mici și așază-le în tava tapetată cu hârtie de copt. Acoperă tava cu un ștergar și mai lasă baghetele de pâine să se dezvolte pentru 20-30 de minute.

Pornește cuptorul la 175 de grade Celsius. Creează câte trei crestături la suprafața baghetelor.

Colaj de poze cu pașii de preparare baghete de pâine
Pentru o coacere uniformă, aluatul baghetelor de pâine se crestează ușor la suprafață / Profimedia Images

Pune tava la cuptor și coace baghetele la 175 de grade Celsius, pentru 30-35 de minute. Fiind micuțe, se vor coace mai rapid decât o pâine de casă clasică.

Când scoți tava cu baghete din cuptor, le lași să se tempereze 10-12 minute. Le acoperi cu un ștergar de bucătărie umezit și bine stors. Le mai lași acoperite până se răcesc și le poți savura cu deliciosul pate din ficat de pui. Coaja se va înmuia ușor, iar miezul se va păstra pufos și aerat.

Dacă adori aluaturile de casă, îți oferim și o rețetă de chifle pufoase cu ricotta, perfecte pentru mic dejun.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×