Reclamă

Quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry

Rețeta de quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry este ideală pentru una dintre mesele principale ale zilei. Este o rețetă de tartă sărată din bucătăria franțuzească, foarte gustoasă, consistentă și foarte hrănitoare.

Publicat: 13 ianuarie 2022, 6:13

Dacă îți rămân câteva felii pentru a doua zi, le poți reîncălzi sau le poți strecura în pachetul pentru serviciu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea rețetei de tartă sărată pentru o masă delicioasă și copioasă.

Quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry – Ingrediente

Această rețetă de tartă sărată, inspirată din bucătăria franțuzească, are în compoziția sa ingrediente pentru aluat și umplutură.

Ingrediente pentru aluat de tartă sărată:

  • 100 gr unt cu 82% procent de grăsime
  • 200 gr făină
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de apă rece
  • un cub de unt pentru uns forma de copt.
Reclamă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 2 zucchini
  • 2 cepe
  • 250 gr ciuperci champignon brune
  • 1-2 linguri cu ulei de măsline
  • 5-6 roșii cherry
  • 3 ouă
  • 200 ml smântână de gătit
  • 100 gr cașcaval răzuit
  • sare și piper
  • puțin oregano uscat.

Quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry – Mod de preparare

Reclamă

Începe cu pregătirea aluatului pentru crusta de tartă sărată. Aluatul necesită un timp de relaxare la rece pentru a putea fi modelat, apoi un timp de coacere și altul de răcire. Între timp, te poți ocupa și de celelalte ingrediente pentru umplutură.

Cum prepari aluat de tartă sărată

Ia un bol încăpător și pune în el făina trecută prin sită. Adaugă sarea și amestecă cele două ingrediente. Scoate untul de la frigider, taie-l în bucăți mai mici și adaugă-l în bol împreună cu oul. Cu vârfurile degetelor, amestecă rapid toate ingredientele până când obții un aluat ușor sfărâmicios. Potrivește textura aluatului adăugând câte puțină apă rece.

Împachetează aluatul fraged pentru tartă sărată într-o folie de prospețime. Pune-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute. După trecerea acestui interval de timp, scoate aluatul din folie și modelează-l direct în interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 25 cm, unsă cu unt moale. Presează-l uniform pe pereții formei. Decupează surplusul de aluat de deasupra. Înțeapă aluatul la bază din loc în loc cu o furculiță, pentru a se crea bule de aer și a nu se deforma în timpul coacerii.

Așază hârtie de copt în interiorul aluatului și umple-o cu boabe de năut, orez sau de fasole. Acestea sunt necesare pentru a împiedica deformarea aluatului în timpul coacerii.

Pune forma cu aluatul de tartă la cuptor și coace-l pentru 15-20 de minute la 180 de grade Celsius. Între timp, te poți ocupa de restul ingredientelor pentru umplutură.

Cum pregătești umplutura pentru quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry

Curăță ceapa, toac-o în fâșii și călește-o ușor în puțin ulei. Adaugă și puțină sare, apoi las-o să se tempereze.

Șterge bine ciupercile cu prosoape de hârtie umezite, feliază-le și prepară-le pentru un timp scurt în tigaia unsă cu ulei.

Spală bine dovleceii, feliază-i longitudinal și presară puțină sare peste felii. Lasă-i 10 minute să se deshidrateze, apoi presează-i cu prosoape de hârtie pentru a absorbi lichidul. Rumenește ușor feliile de dovlecei în tigaia încinsă, unsă cu ulei. Întoarce-le de pe o parte pe cealaltă.

Într-un bol, amestecă ouăle cu puțină sare și oregano uscat. Adaugă smântâna și cașcavalul răzuit și omogenizează compoziția.

Cum asamblezi și coci tarta sărată din bucătăria franțuzească

După ce ai îndepărtat boabele de năut din interiorul crustei de tartă, iar aceasta s-a temperat, poți adăuga în ea ceapa călită. Peste ceapă, adaugă compoziția de ouă cu smântână și cașcaval. Apoi așază feliile de zucchini, ciupercile și roșiile cherry tăiate în jumătăți.

Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare ai tartei în Galeria FOTO!

Poză cu pasul de introducere în cuptor a tăvii cu quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry
Tarta se coace la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute / Profimedia Images

Coace delicioasa tartă quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry pentru 15 minute la 180 de grade Celsius sau până când compoziția din interior este bine preparată. Las-o să se tempereze 10 minute, apoi o poți felia și savura cu poftă, alături de cei dragi.

Și dacă ți-am deschis apetitul pentru tarte sărate, îți mai oferim o rețetă de quiche cu spanac și brânză.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×