Reclamă

Rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză

Pentru un platou deosebit cu fripturi de mai multe feluri, merită preparată și rețeta de rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 30 decembrie 2022, 7:06

Cu așa combinație deosebită de ingrediente îți vei cuceri prietenii invitați la masă, dar și familia. Rețeta nu este greu de preparat, doar necesită puțin mai mult timp pentru pregătirea umpluturii și formarea rulourilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spanacul și brânza vor completa gustul delicios al cărnii, iar aspectul rulourilor va fi spectaculos.

Prepară și tu rețeta urmărind mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.

Rulouri din cotlet de porc – Ingrediente

Împarte lista de ingrediente în două, în funcție de elementele ce o compun: cotletele de porc, condimentele necesare și umplutura acestora.

Reclamă

Pentru pregătirea cărnii:

  • 6 felii subțiri din cotlet de porc;
  • sare și piper după gust;
  • 1 linguriță cu boia de ardei;
  • 2-3 linguri de ulei pentru uns tigaia.

Pentru umplutură:

  • 250 gr frunze proaspete de spanac;
  • 250 gr urdă sau brânză proaspătă de vaci;
  • 150 gr roșii deshidratate;
  • 2 linguri de ulei;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • sare și piper după gust.
Reclamă

Rulouri din cotlet de porc – Mod de preparare

Începe cu pregătirea feliilor de carne pe care le bați ușor cu ciocanul de șnițele pentru a se frăgezi. Apoi presari peste ele sare, piper și boia de ardei. Lasă-le deoparte, acoperite cu o folie de prospețime și pregătește ingredientele pentru umplutură.

Cum prepari umplutura de spanac cu brânză

Spală bine frunzele de spanac și lasă-le la scurs. Dacă folosești frunze mature, opărește-le în apă clocotită, cu puțină sare, pentru 1 minut. Apoi lasă-le la scurs. Dacă folosești frunze de spanac tânăr, baby spanac, acestea nu necesită opărire.

Descoperă și o rețetă de ruladă din fleică de porc la cuptor.

Pune uleiul într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului și adaugă 2-3 căței de usturoi curățați și ușor striviți. Amestecă-i prin uleiul încins pentru 1-2 minute pentru a-l aromatiza. Apoi îndepărtează-i și adaugă frunzele de spanac. Lasă-le și pe acestea 2-3 minute să se pătrundă, amestecându-le cu o paletă, apoi stinge focul.

Lasă spanacul să se răcească și amestecă-l cu brânza. Dacă folosești brânză proaspătă asigură-te că este bine scursă. Adaugă și roșii deshidratate tăiate în bucăți mici. Mai adaugă sare și piper după gust și omogenizează bine compoziția.

Cum formezi și prepari rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză

Peste fiecare felie de carne întinde câte două linguri din compoziția de spanac cu brânză și roșii deshidratate. Apoi rulează carnea peste umplutură, ușor strâns și prinde-o cu scobitori la capete.

Șase rulouri din carne de porc pe un tocător de lemn
Înainte de umplere, feliile de carne se frăgezesc cu ciocanul de șnițele / Shutterstock

Pune 2-3 linguri de ulei într-o tigaie și rumenește rulourile uniform, întorcându-le periodic de pe o parte pe cealaltă. Feliile de carne fiind subțiri, se vor pătrunde foarte rapid, iar rulourile vor fi gata într-un timp scurt. Cotletul de porc este un tip de carne fragedă care nu necesită foarte mult timp de preparare.

Servește rulourile cu garnitura preferată sau doar alături de o salată proaspătă. Vor fi foarte delicioase în oricare dintre variantele alese.

Iar dacă dorești o garnitură de cartofi la ele, îți recomandăm o rețetă de cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×