Rulourile sunt delicioase cu o garnitură de cartofi sau cu o salată proaspătă / Shutterstock
Cu așa combinație deosebită de ingrediente îți vei cuceri prietenii invitați la masă, dar și familia. Rețeta nu este greu de preparat, doar necesită puțin mai mult timp pentru pregătirea umpluturii și formarea rulourilor.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Spanacul și brânza vor completa gustul delicios al cărnii, iar aspectul rulourilor va fi spectaculos.
Prepară și tu rețeta urmărind mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Rulouri din cotlet de porc – Ingrediente
Împarte lista de ingrediente în două, în funcție de elementele ce o compun: cotletele de porc, condimentele necesare și umplutura acestora.
Începe cu pregătirea feliilor de carne pe care le bați ușor cu ciocanul de șnițele pentru a se frăgezi. Apoi presari peste ele sare, piper și boia de ardei. Lasă-le deoparte, acoperite cu o folie de prospețime și pregătește ingredientele pentru umplutură.
Cum prepari umplutura de spanac cu brânză
Spală bine frunzele de spanac și lasă-le la scurs. Dacă folosești frunze mature, opărește-le în apă clocotită, cu puțină sare, pentru 1 minut. Apoi lasă-le la scurs. Dacă folosești frunze de spanac tânăr, baby spanac, acestea nu necesită opărire.
Pune uleiul într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului și adaugă 2-3 căței de usturoi curățați și ușor striviți. Amestecă-i prin uleiul încins pentru 1-2 minute pentru a-l aromatiza. Apoi îndepărtează-i și adaugă frunzele de spanac. Lasă-le și pe acestea 2-3 minute să se pătrundă, amestecându-le cu o paletă, apoi stinge focul.
Lasă spanacul să se răcească și amestecă-l cu brânza. Dacă folosești brânză proaspătă asigură-te că este bine scursă. Adaugă și roșii deshidratate tăiate în bucăți mici. Mai adaugă sare și piper după gust și omogenizează bine compoziția.
Cum formezi și prepari rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză
Peste fiecare felie de carne întinde câte două linguri din compoziția de spanac cu brânză și roșii deshidratate. Apoi rulează carnea peste umplutură, ușor strâns și prinde-o cu scobitori la capete.
Pune 2-3 linguri de ulei într-o tigaie și rumenește rulourile uniform, întorcându-le periodic de pe o parte pe cealaltă. Feliile de carne fiind subțiri, se vor pătrunde foarte rapid, iar rulourile vor fi gata într-un timp scurt. Cotletul de porc este un tip de carne fragedă care nu necesită foarte mult timp de preparare.
Servește rulourile cu garnitura preferată sau doar alături de o salată proaspătă. Vor fi foarte delicioase în oricare dintre variantele alese.