Reclamă

Ruladă din fleică de porc la cuptor, fragedă și suculentă

Dacă ți-ai propus să prepari pentru masa de Crăciun mai multe rețete de friptură, poți include pe lista ta și rețeta de ruladă din fleică de porc la cuptor. Te vei bucura de cea mai fragedă și suculentă friptură, iar gustul va fi pe măsură.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 19 decembrie 2022, 6:49

Fleica de porc sau pieptul de porc este tipul de carne cel mai potrivit pentru a prepara diferite rulade din ea. Fiind formată din straturi alternative de carne cu grăsime, prin rulare și coacere la cuptor, grăsimea se topește și frăgezește perfect carnea rămasă. În plus, friptura iese și foarte gustoasă și suculentă. Fleica se mai folosește și la tocat, pentru chiftele sau cârnați, dar și la prepararea jumărilor.

Ruladă din fleică de porc la cuptor – Ingrediente

  • 1 bucată mare de fleică de porc fără piele
  • sare și piper după gust
  • sucul de la o lămâie
  • 1 linguriță cu boia de ardei dulce
  • 5-6 căței de usturoi
  • 3-4 crenguțe de cimbru
  • 3-4 crenguțe de rozmarin
  • 2 foi de dafin
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apă
  • 250 ml de vin roșu.

Ruladă din fleică de porc la cuptor – Mod de preparare

Începe cu pregătirea cărnii, dar și a condimentelor cu care o asezonezi. Pune bucata de fleică pe blatul de lucru și fasoneaz-o cu un cuțit de filetat. Dă-i formă mai dreaptă, îndepărtând mai mult din surplusul de grăsime, decât din cel de carne. Fleica de obicei conține un procent de grăsime aproximativ egal cu procentul de carne macră. Dar dacă nu te descurci cu fasonarea acesteia, ideal ar fi să alegi din start o bucată de carne mai subțire, pentru a o rula cu ușurință.

După ce ai obținut o fâșie de carne uniformă, cresteaz-o cu cuțitul din loc în loc. Astfel te asiguri că pot pătrunde mai bine condimentele în interior. Stropește bucata de carne pe ambele părți cu sucul de la o lămâie. Acesta va ajuta la pătrunderea aromelor în interiorul cărnii. Macină sare și piper pe ambele părți ale cărnii, precum și boiaua de ardei.

Reclamă

Descoperă și un articol cu sfaturi despre cum să marinezi carnea de porc pentru a obține o friptură cu gust irezistibil.

Rulează bucata de carne cât mai strâns și înfășoar-o cu sfoară de bucătărie, de la un capăt la celălalt. Legată bine cu sfoară, carnea nu se va desface în timpul procesului termic.

Carne de porc rulată , legată cu sfoară și condimentată, pregătită pentru friptură
Carnea de porc se leagă strâns cu sfoară, pentru a nu se desface în timpul preparării / Shutterstock
Reclamă

Mai presară condimente peste ruladă din fleică de porc, împacheteaz-o în folie de prospețime și pune-o la frigider pentru 2-3 ore. O poți lăsa chiar de pe o zi pe alta, pentru a se condimenta perfect.

Cum prepari friptura de porc rulată, la cuptor

A doua zi sau după cele 2-3 ore scurse, scoate rulada din folie și așaz-o într-un vas de copt. Adaugă peste ea uleiul, apa și vinul roșu, foile de dafin, crenguțe de cimbru și de rozmarin, dar și usturoi curățat și tăiat în bucăți mai mici.

Pune vasul la cuptor și setează temperatura la 160 de grade Celsius, pentru aproximativ 2 ore.

Verifică rulada pe parcurs și mai întoarce-o de pe o parte pe cealaltă. La fiecare întoarcere, unge rulada cu lichidul din tavă.

Preparată în acest mod îi vei surprinde pe cei dragi cu o friptură de porc delicioasă, foarte fragedă și suculentă.

Friptură din fleică de porc rulată, pe un suport de lemn, alături de cartofi, crenguțe de rozmarin și o râșniță vitange
Pentru o rumenire uniformă, rulada se întoarce de pe o parte pe cealaltă și se unge cu sosul din tavă / Shutterstock

Și dacă te-ai hotărât ce rețetă de friptură să prepari, lângă aceasta merg de minune și câțiva cârnați. Îți oferim în acest scop și o rețetă pentru prepararea cârnaților de casă, așa cum îi făcea bunica.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu părul scurt stă în fața unei oglinzi și se dă cu ruj pe buze, sugerând nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Există o serie de nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani, iar specialiștii în frumusețe explică motivele. De cele mai multe ori, femeile aleg să folosească rujul...
2
O femeie tânără, în echipament sportiv se pregîtește de mișscare, unul dintre obiceiurile prin care să reduci grăsimea abdominală
Lifestyle
Obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală. Ce exerciții fizice să faci
Recomandăm câteva obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală, astfel încât să îți atingi obiectivele. În cazul în care grăsimea din zona abdomenului îți dă bătăi de cap, ai ajuns la locul potrivit. Îți...
3
O femeie mai în vârstă stă în fața unei oglinzi, fiind atentă la ce să nu facă părului său
Frumusețe
Ce să nu faci părului tău. Aceste sfaturi te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără
Stiliștii te învață ce să nu faci părului tău atunci când îl îngrijești. Deși poate ai impresia că îi oferi toată atenția de care are nevoie, s-ar putea să faci niște greșeli de care...
4
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-o rochie roșie, cu aripi
Horoscop
Top 3 zodii care au faima la picioare. Ele sunt cele care reușesc să obțină tot ceea ce își doresc
Fie că se întâmplă accidental sau chiar își doresc, ele se încadrează în top 3 zodii care au faima la picioare. Reușesc întotdeauna să obțină atât lucruri materiale cât și prietenii. Fac mari eforturi...
5
O hartă cu zodii și monede
Horoscop
Top 3 zodii materialiste. Ele sunt cel mai greu de satisfăcut într-o relație
Se spune despre acestea că s-ar încadra în top 3 zodii materialiste, asta pentru știu să aprecieze bunurile de valoare și vor întotdeauna să fie înconjurate de lux și frumusețe. Au pretenții în viață,...
PARTENERI
×