Friptura de porc este nelipsită de pe masa de Crăciun, chiar și de pe masa de Revelion. Se poate prepara în multe moduri, în funcție de tipul de carne preferat. Poți prepara friptură din cotlet de porc, din ceafă sau din piept, dar și din pulpă de porc. Asezonată cu condimentele potrivite, nu poate ieși decât delicioasă.
Dar pentru a obține o friptură nu doar gustoasă, ci și fragedă, este important să marinezi carnea cu câteva ore înainte de folosire. Descoperă cum să marinezi carnea de porc pentru a savura o friptură cu gust irezistibil. Mai jos, îți oferim și rețeta fripturii din pulpă de porc la cuptor, cu legume.
Pulpă de porc cu legume la cuptor – Ingrediente
- 1,5 kg pulpa de porc
- 150 ml de ulei de floarea soarelui
- sare și piper după gust
- 1 linguriță cu boia de ardei dulce
- 1/2 linguriță cu cimbru uscat
- 200 ml de vin roșu
- 1 ardei gras roșu
- 1 ceapă roșie
- 3-4 căței de usturoi
- 2-3 roșii
- 2 tulpini de țelină cu frunze.
Pulpă de porc la cuptor – Mod de preparare
Începe cu pregătirea cărnii pe care o vei lăsa la marinat 2-3 ore, la rece. Presară peste carnea de porc sare, piper, boia de ardei cimbru uscat și 2 căței de usturoi răzuiți. Stropește carnea cu puțin ulei și maseaz-o bine pentru a pătrunde aromele condimentelor în ea. Acoper-o cu folie și pune-o la rece pentru 2-3 ore.
Între timp, pregătește și legumele, pe care le cureți, le speli și le toci în cuburi sau fâșii. Taie roșiile în jumătăți sau în sferturi.
Cum prepari rețeta de pulpă de porc cu legume la cuptor
După ce carnea a stat suficient la macerat, așaz-o într-o tavă de cuptor și înțeap-o cu o furculiță din loc în loc. Toarnă vinul roșu peste carne și mai adaugă ulei în tavă, dar și o ceașcă de apă. Pune și 2-3 grăunți de usturoi necurățați. Acoperă tava cu hârtie de copt pe care o străpungi din loc în loc cu o scobitoare. Peste hârtia de copt pune și o folie de aluminiu, de asemenea străpunsă din loc în loc cu o scobitoare.