Te vei bucura de savoare și culoare, dar și un aspect spectaculos al ruladei, feliată frumos. Rulada se poate încadra atât pe un platou cu aperitive, cât și pe platoul cu fripturi. Se prepară simplu și nu necesită ingrediente multe. Important este să folosești o porțiune de carne cu cât mai puțină grăsime, pentru a nu se deforma în timpul coacerii.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o astfel de ruladă.
Ruladă de porc cu cașcaval și legume – Ingrediente
- 1 kg de pulpă sau cotlet de porc
- sare și piper după gust
- câte puțin cimbru și măghiran
- coriandru
- 200 gr de cașcaval răzuit
- 100 gr de păstăi de fasole verde congelate
- un ardei gras roșu
- 100 ml de ulei.
Rețeta ruladei din carne de porc cu legume – Mod de preparare
Începe cu pregătirea cărnii și a condimentelor necesare.
Pune carnea pe un blat de lucru și fileteaz-o frumos astfel încât să obții o foaie cu o grosime de maxim 2 cm. Acoperă foaia de carne cu o folie de prospețime și bate-o cu ciocanul de șnițele pentru a se frăgezi.
Amestecă într-un bol toate condimentele, mărunțește-le bine apoi presară-le peste bucata de carne, pe ambele părți. Stropește-o cu puțin ulei apoi maseaz-o cu degetele pentru a se dispune condimentele uniform și a pătrunde aromele lor în interiorul cărnii. Împachetează bucata de carne în folie de prospețime și pune-o la frigider pentru 1-2 ore.
Descoperă și rețeta de ruladă din fleică de porc la cuptor.