Reclamă

Cartofi natur în varianta de post. O garnitură simplă și rapidă

Una dintre cele mai simple rețete pe care o poți prepara ca garnitură este rețeta de cartofi natur în varianta de post. Nu sunt necesare nici prea multe ingrediente și nu petreci nici timp îndelungat în bucătărie pentru prepararea lor.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 23 noiembrie 2022, 6:10

Cartofii fac parte din categoria alimentelor cele mai accesibile, dar și cele mai versatile de preparat. Îi găsești în piețe sau în magazine pe tot parcursul anului și poți găti din ei diferite rețete din toate categoriile de preparate. Îi poți folosi la salate, la supe și ciorbe, la garnituri mai simple sau mai complexe, dar și la aluaturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă te numeri printre consumatorii de pâine cu cartofi în aluat, o poți prepara cu succes și în propria bucătărie. Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea cartofilor natur, simpli și gustoși.

Cartofi natur în varianta de post – Ingrediente

  • 1 kg de cartofi roșii
  • 2 litri de apă + 1 linguriță de sare
  • 3 linguri cu elei de măsline sau de floarea soarelui
  • 1 legătură de pătrunjel verde sau de mărar
  • ceapă verde, opțional
  • sare și piper după gust.

Rețeta de cartofi natur în varianta de post – Mod de preparare

Tot ce ai de făcut pentru această rețetă este să cureți cartofii, să-i speli bine și să-i tai în cuburi mari, apoi să-i fierbi. Nu îți ia mai mult de cinci minute să faci aceste operațiuni. Iar timpul de fierbere al cartofilor este scurt, deci nu petreci în bucătărie mai mult de 20-25 de minute în total.

Reclamă

Fierbe cartofii în apă rece, în care adaugi și 2 linguri de ulei, dar și o linguriță de sare. Fierbe-i până când se pătrund la testul cu furculița, mai precis, fierbe-i pentru 15-16 minute.

Apoi scurge-i, pune-i într-un bol și stropește-i cu puțin ulei. Presară sare și piper după gust și verdeață tocată mărunt. Amestecă-i ușor pentru a nu-i strivi, să se întrepătrundă cu aroma pătrunjelului sau a mărarului. Poți adăuga și rondele de ceapă verde, pentru un plus de gust. Îi poți servi calzi sau reci, după cum dorești.

Pentru reușita rețetei de cartofi natur în varianta de post este importantă alegerea tipului de cartofi.

Reclamă

Ce tip de cartofi alegi în funcție de modul de preparare a acestora

Pe piața românească găsești două tipuri de cartofi: cartofi cu coaja albă și cartofi cu coajă roșie. Mai sunt, totuși și cartofii dulci, dar aceștia au alte moduri de preparare și de folosire.

Dacă mâncarea pe care o prepari necesită fierberea cartofilor, în coajă sau curățați, optează pentru cartofii cu coaja roșie. Aceștia își păstrează forma în timpul fierberii pentru că au o cantitate mai mică de amidon în conținut. De exemplu, cartofii roșii îi poți folosi la rețeta de salată orientală, la salata de boeuf, la tocănițe și la ciorbe.

Dacă dorești să prepari cartofi prăjiți sub formă de pai, alege tot cartofii roșii. Vor ieși mai crocanți și nu se vor rupe în timpul preparării. Dar dacă dorești să-i prăjești tăiați în cuburi sau în bucăți mai mari, alege cartofii albi. Aceștia vor ieși crocanți la exteriori, dar moi și foarte gustoși la interior.

Pentru rețetele de cartofi copți, ar trebui să alegi cartofii în coajă albă. Se coc mai rapid și vor fi cremoși în interior, datorită conținutului mai mare de amidon. Vezi aici și o rețetă de cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin.

Pentru rețetele de aluaturi poți opta tot pentru cartofii albi, pentru că ai nevoie de tot amidonul din ei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×