Rețeta acestei salate se poate prepara după gustul și imaginația fiecăruia. Ingredientul de bază este varza albă, proaspătă, la care se pot adăuga morcovi cruzi, rădăcină de țelină, ceapă chiar și varză roșie sau sfeclă roșie. Cea mai simplă variantă a acestei salate este doar din varză albă tocată fideluță și asezonată cu un dressing din oțet și ulei sau suc de lămâie și ulei.
Rețeta face parte din bucătăria americană fiind foarte apreciată în Statele Unite servindu-se alături de preparatele la grătar sau grill.
Se mai servește și lângă fripturi preparate la cuptor sau la tigaie.
Denumirea acestei salate provine de la la cuvântul olandez „koolsla” care se traduce prin salată de varză. Prepară și tu rețeta, urmărind lista de ingrediente și pașii necesari, prezentate mai jos.
Salată Coleslaw – Ingrediente
Ai nevoie pentru această salată de câteva ingrediente de bază și de ingrediente pentru dressing. Pe lângă ingredientele de bază prezentate mai poți adăuga și altele, după propriul gust.
Ingrediente de bază:
- 1 varză albă mai mare;
- 2-3 morcovi cruzi;
- 1 ceapă albă sau roșie;
- 1/2 rădăcină de țelină.