Combinația dintre cartofi și ciuperci este și gustoasă, dar și consistentă. Este și hrănitoare și sățioasă, nici nu mai necesită pâine la masă. Poți servi mâncarea simplă, cu o salată verde sau una de murături, dar poți opta și pentru un sos delicios de usturoi.
Cât despre ceapă, aceasta oferă un plus de gust atât ciupercilor în timpul preparării, cât și preparatului final. Descoperă și o rețetă de ciuperci cu usturoi și mămăliguță. Nu ai nevoie nici de ingrediente multe și nici de metode complexe pentru a găti o astfel de mâncare delicioasă.
Urmărește mai jos rețeta detaliată și convinge-te cât de simplă și ușoară este.
Cartofi cu ciuperci și ceapă la tigaie – Ingrediente
- 4-5 cartofi de mărime medie
- 250 gr de ciuperci champignon
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- sare și piper, după gust
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 crenguță de rozmarin
- 1 ardei capia sau verdeață, pentru decor.
Cartofi cu ciuperci și ceapă la tigaie – Ingrediente
Rețeta preparatului de post pe bază de cartofi și ciuperci se poate prepara în mai multe moduri. Cartofii se pot prepara fie fierți și adăugai în tigaie peste ciuperci, fie la cuptor și adăugați ulterior peste ciuperci. Însă, cei mai delicioși rămân cartofii preparați tot la tigaie, ca și ciupercile și ceapa.
Poți alege una dintre variantele menționate, dacă dorești să eviți cartofii prăjiți.
Descoperă aici și o rețetă de cartofi la cuptor cu ierburi aromate.