Reclamă

Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță. Rețetă simplă de post

Dacă nu ai idee ce să mai gătești pentru o masă de post simplă și delicioasă, încearcă rețeta de ciuperci pleurotus cu usturoi. Este un preparat, pe cât de simplu și rapid, pe atât de gustos.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 29 noiembrie 2022, 6:45

Ciupercile pleurotus sunt una dintre cele mai simple specii de ciuperci, care cresc la baza copacilor din pădure, dar pot fi și cultivate. Sunt gustoase și foarte ușor de preparat. Le poți găti prin fierbere, prin prăjire, sub formă de supă sau tocănițe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sunt consumate atât pentru savoarea lor, cât și pentru proprietățile nutritive pe care le aduc organismului. Au un conținut bogat în proteine esențiale, fibre, vitamine și minerale.

Una dintre cele mai cunoscute rețete în care se folosesc aceste ciuperci este rețeta de ciorbă falsă de burtă din ciuperci pleurotus. Se numește așa pentru că are atât gustul, cât și aspectul asemănător cu al clasicei ciorbe de burtă. Prepar-o și tu pentru a te convinge.

În continuare, îți oferim cea mai simplă rețetă cu ciuperci pleurotus.

Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță – Ingrediente

  • 750 gr de ciuperci pleurotus
  • sare și piper după gust
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 1-2 căpățâni de usturoi
  • pătrunjel verde
  • 350 gr de mălai
  • 1500 ml de apă.
Reclamă

Rețeta ciupercilor pleurotus cu usturoi – Mod de preparare

Ai de pregătit pentru rețeta de față trei preparate simple și rapide: ciuperci la tigaie, mămăliguță și mujdei de usturoi.

Începe cu pregătirea ciupercilor, apoi a mujdeiului și la final, cu prepararea rețetei de mămăligă, pentru a fi caldă când servești preparatul.

Reclamă

Cum prepari ciupercile pleurotus

Clătește bine ciupercile pleurotus în apă rece și lasă-le într-o sită la scurs. Îndepărtează partea mai tare de la cozile ciupercilor, apoi taie-le în bucăți nu foarte mici, împreună cu codițele.

Așază o tigaie adâncă pe flacăra aragazului și adaugă 2-3 linguri de ulei în ea. Curăță ceapa, toac-o în fâșii și adaug-o în uleiul înfierbântat. Călește-o pentru 1-2 minute amestecând-o cu o spatulă. presară și puțină sare peste ea, pentru a o înmuia mai rapid și a-i accentua gustul. Adaugă ciupercile pleurotus bine scurse.

Ceapa le va oferi gust bun și, în plus, se va transforma în sos pe parcursul tratamentului termic. Adaugă și 2 căței de usturoi curățați și tocați rondele. Și aceștia vor aromatiza plăcut ciupercile.

Prepară ciupercile la foc de intensitate medie și mai presară câte puțină sare și puțin piper peste ele. lasă ciupercile să se pătrundă bine, până când se va evapora lichidul format în tigaie.

În același timp, te poți ocupa și de prepararea mujdeiului, dar și a mămăliguței. Vezi aici și câteva sfaturi despre cât se fierbe mămăliga, conform trucurilor bunicii.

Cum prepari mujdei de usturoi

Curăță usturoiul, clătește-l cu apă rece și pune-l într-un mojar. Adaugă o linguriță de sare grunjoasă și pisează bine usturoiul până când se transformă în pastă. Presară și un praf de piper și picură câte puțin ulei în timp ce amesteci pentru omogenizare.

Nu exagera cu cantitatea de ulei pentru a nu-i influența gustul.

Cum prepari mămăligă

Pune o crăticioară sau un ceaun cu apa la fiert. Când apa atinge punctul de fierbere, adaugă o linguriță de sare și amestecă până când sarea se dizolvă.

Adaugă 2-3 linguri de mălai, amestecând intens cu un tel, pentru a se desface bine mălaiul în apa fierbinte. Lasă mălaiul din apă să se hidrateze, apoi adăugă puțin câte puțin și restul de mălai, amestecând continuu.

Amestecă mămăliguța continuu cu o spatulă, până când mălaiul este bine hidratat și a absorbit toată apa.

Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță
Ciupercile sunt delicioase servite calde, cu mămăliguță de asemeni, caldă și usturoi făcut mujdei / Rețetepentrutoategusturile.ro

Servește delicioasele ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță, calde, presărate cu pătrunjel verde, tocat mărunt.

Foarte bune sunt ciupercile și cu usturoi verde, tocat mărunt.

Pleurotus cu usturoi verde
Usturoiul poate fi adăugat și din cel verde, tocat mărunt / Shutterstock

Tot din categoria rețetelor cu ciuperci, de post, îți recomandăm să încerci și rețeta de pate de ciuperci cu nuci.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Zendaya surprinsă într-o fotografie portret pe covorul roșu de la Met Gala 2025
Divertisment
Covorul roșu de la Met Gala 2025. Vedetele care au furat toate privirile cu ținutele lor
Pe covorul roșu de la Met Gala 2025 s-a respecat codul vestimentar și în acest an. Evenimentul a transformat treptele Muzeului Metropolitan de Artă din New York într-un spectacol de eleganță și creativitate, celebrând...
2
trei dintre membrii familiei britanice la un eveniment special pe un fundal deschis
Familia Regală
Prințul Louis a atras atenția la celebrarea a 80 de ani de la Ziua Victoriei. Grimasele adorabile ale micuțului, din nou în prim-plan
Prințul Louis a atras atenția la celebrarea a 80 de ani de la Ziua Victoriei desfășurată pe 5 mai 2025. Alături de părinții săi, Prințul William și Prințesa Kate, precum și de frații săi,...
3
O femeie frumoasă într-o rochie albastră și cu baloane în timp ce stă pe o pajiște
Horoscop
Trei zodii care devin mai frumoase odată cu vârsta, potrivit astrologilor
Acestea sunt cele trei zodii care devin mai frumoase odată cu vârsta, potrivit astrologilor. Unele semne zodiacale înaintează în vârstă cu multă grație, dar și cu mult farmec. Acești nativi au o frumusețe naturală...
4
actriță care zâmbește și se uită în fața camerei pe un fundal deschis
Divertisment
Cameron Diaz surprinde cu un look fără machiaj la 52 de ani. Actrița a luat cina cu soțul ei, Benji Madden
Actrița din „Back in action” a reușit să întoarcă privirile și de această dată, însă dintr-un motiv diferit. Cameron Diaz surprinde cu un look fără machiaj la 52 de ani. A luat cina cu...
5
Porții de plăcintă țărănească cu brânză și verdețuri
Rețete
Plăcintă țărănească cu brânză și verdețuri. Rețetă plină de savoare autentică
Această plăcintă țărănească cu brânză și verdețuri este genul de preparat care aduce aminte de mesele simple și bogate din satele românești. Ingredientele sunt puține, dar alese cu grijă, iar gustul este deplin. Este...
PARTENERI
×