Ciupercile pleurotus sunt una dintre cele mai simple specii de ciuperci, care cresc la baza copacilor din pădure, dar pot fi și cultivate. Sunt gustoase și foarte ușor de preparat. Le poți găti prin fierbere, prin prăjire, sub formă de supă sau tocănițe.
Sunt consumate atât pentru savoarea lor, cât și pentru proprietățile nutritive pe care le aduc organismului. Au un conținut bogat în proteine esențiale, fibre, vitamine și minerale.
Una dintre cele mai cunoscute rețete în care se folosesc aceste ciuperci este rețeta de ciorbă falsă de burtă din ciuperci pleurotus. Se numește așa pentru că are atât gustul, cât și aspectul asemănător cu al clasicei ciorbe de burtă. Prepar-o și tu pentru a te convinge.
În continuare, îți oferim cea mai simplă rețetă cu ciuperci pleurotus.
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță – Ingrediente
- 750 gr de ciuperci pleurotus
- sare și piper după gust
- 2-3 linguri de ulei
- 1 ceapă de mărime medie
- 1-2 căpățâni de usturoi
- pătrunjel verde
- 350 gr de mălai
- 1500 ml de apă.
Rețeta ciupercilor pleurotus cu usturoi – Mod de preparare
Ai de pregătit pentru rețeta de față trei preparate simple și rapide: ciuperci la tigaie, mămăliguță și mujdei de usturoi.
Începe cu pregătirea ciupercilor, apoi a mujdeiului și la final, cu prepararea rețetei de mămăligă, pentru a fi caldă când servești preparatul.