Reclamă

Pate de ciuperci cu nuci. Un aperitiv delicios, de post

Ți-ai propus să ții post sau să faci pauză de la preparatele pe bază de carne, dar nu ai idee ce să mai prepari pentru gustările zilnice? Dacă ai rămas fără inspirație, îți oferim o rețetă de pate de ciuperci cu nuci, simplă, delicioasă și ușor de preparat. Descoperă un aperitiv delicios, de post.

Publicat: 24 martie 2022, 6:51

Pateul este ideal pentru un mic dejun savuros sau pentru o gustare în pauza de masă de la birou. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara un astfel de aperitiv. Nu implică metode laborioase sau veleități de bucătar. Ingredientele se prepară într-un mod simplu, iar timpul de preparare este unul scurt. Pateul poate fi servit cu felii de pâine prăjite sau în cupe de legume proaspete.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți umple cu acest pateu câteva jumătăți de ardei multicolori, sau câteva roșii mari. Poți pregăti diferite aluaturi crocante, precum sunt cojile de mini tarte sau cornet. Servit sub aceste forme este ideal și pentru un platou cu aperitive de post.

Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu acest aperitiv delicios de post.

Pate de ciuperci cu nuci – Ingrediente

  • 500 gr ciuperci champignon, proaspete
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 3 căței de usturoi
  • 100 gr miez de nucă
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare și piper, după gust
  • 2 linguri de ulei de palmier, opțional.
Reclamă

Pate de ciuperci cu nuci – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor, care deseori îți ocupă mai mult timp decât prepararea lor. Curăță ciupercile de impurități și îndepărtează-le partea din codiță cu pământ.

Cu ajutorul unor prosoape de hârtie umezite, șterge bine ciupercile, apoi taie-le în felii grosiere. Ciupercile nu necesită spălare cu apă pentru a nu pătrunde apa în ele și a-și pierde gustul.

Curăță ceapa și usturoiul și toacă-le mărunt. Curăță și miezul de nucă pentru a te asigura că ai îndepărtat eventualele coji. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți da startul preparării pateului.

Reclamă

Cum prepari pateul de post din ciuperci și nuci

Pune o cratiță pe flacăra aragazului și adaugă uleiul în ea. Lasă uleiul să se înfierbânte, apoi adaugă ceapa și un cățel de usturoi. Călește ingredientele pentru 1-2 minute, amestecându-le să nu se ardă. Adaugă ciupercile feliate și presară puțină sare peste ele. Amestecă-le cu ceapa și usturoiul călite. Sarea adăugată peste ciuperci le va ajuta să evapore mai rapid lichidul din ele. Lasă ciupercile să fiarbă în propriul lichid pentru aproximativ 15 minute. Amestecă-le constant și asigură-te că se pătrund uniform.

Între timp, ocupă-te de celelalte ingrediente. Într-un mojar cu pistil pune cei doi căței de usturoi curățați. Adaugă puțină sare și pisează usturoiul ca pentru mujdei. Adaugă și miezul de nucă și zdrobește-l ușor. Poți măcina miezul de nucă cu ajutorul robotului, însă amestecat cu usturoiul, aromele se vor întrepătrunde mai bine.

Când ciupercile s-au pătruns, iar lichidul s-a evaporat, procesează-le cu ajutorul unui blender și transformă-le în pastă. Amestecă pasta de ciuperci cu cea de nuci, adaugă sare și piper după gust și poți servi deliciosul pate de ciuperci cu nuci după pofta inimii.

Dacă dorești să depozitezi pateul pentru mai târziu, pune-l într-un bol sau un borcan de sticlă.

Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare ai pateului de ciuperci în GALERIA FOTO!

Pate de ciuperci cu nuci ăn borcan, alături de ciuperci, verdeață și usturoi
Usturoiul amestecat cu nucile oferă pateului un plus de gust și consistență / Shutterstock

Adaugă puțin ulei de palmier ușor încălzit deasupra, astfel încât să fie pateul acoperit. Adaugă și o crenguță de cimbru sub ulei, pentru a aromatiza plăcut pateul. Pune-l la frigider și îl poți păstra pentru 1-2 săptămâni. Uleiul de palmier se va solidifica la rece, ca și untul și va asigura pateului o peliculă protectoare împotriva alterării acestuia.

Și dacă îți place în mod deosebit pateul, îți oferim și rețeta de pate din ficat de pui cu baghete de pâine preparate în casă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×