Pateul este ideal pentru un mic dejun savuros sau pentru o gustare în pauza de masă de la birou. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara un astfel de aperitiv. Nu implică metode laborioase sau veleități de bucătar. Ingredientele se prepară într-un mod simplu, iar timpul de preparare este unul scurt. Pateul poate fi servit cu felii de pâine prăjite sau în cupe de legume proaspete.
Poți umple cu acest pateu câteva jumătăți de ardei multicolori, sau câteva roșii mari. Poți pregăti diferite aluaturi crocante, precum sunt cojile de mini tarte sau cornet. Servit sub aceste forme este ideal și pentru un platou cu aperitive de post.
Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu acest aperitiv delicios de post.
Pate de ciuperci cu nuci – Ingrediente
- 500 gr ciuperci champignon, proaspete
- 1 ceapă de mărime medie
- 3 căței de usturoi
- 100 gr miez de nucă
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui
- sare și piper, după gust
- 2 linguri de ulei de palmier, opțional.
Pate de ciuperci cu nuci – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor, care deseori îți ocupă mai mult timp decât prepararea lor. Curăță ciupercile de impurități și îndepărtează-le partea din codiță cu pământ.
Cu ajutorul unor prosoape de hârtie umezite, șterge bine ciupercile, apoi taie-le în felii grosiere. Ciupercile nu necesită spălare cu apă pentru a nu pătrunde apa în ele și a-și pierde gustul.
Curăță ceapa și usturoiul și toacă-le mărunt. Curăță și miezul de nucă pentru a te asigura că ai îndepărtat eventualele coji. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți da startul preparării pateului.