Specialiștii în nutriție ne recomandă cu încredere consumul de linte, în special în sezonul rece și în perioadele de post. Lintea are un conținut bogat în fibre, proteine, minerale, dar și vitamine. Preparatele pe bază de linte sunt foarte hrănitoare și oferă sațietate pentru perioade de timp îndelungate.
Lintea este unul dintre alimentele mult adorate în rețetele vegetariene. Este foarte des întâlnită și în dietele recomandate pentru controlul greutății. Are un conținut caloric redus, dar bogat în proteine.
Un mare avantaj al rețetelor cu linte este acela că se prepară rapid. Boabele de linte fierb mult mai rapid decât alte leguminoase și nu necesită înmuiere.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o mâncare de post delicioasă și hrănitoare.
Mâncare cu linte de post – Ingrediente
- 300 gr de linte roșie
- 1 bucată ceapă medie
- 1 morcov mare
- 3 roșii mari
- 2-3 căței de usturoi
- 2-3 linguri de ulei
- sare și piper
- frunze de busuioc
- pătrunjel verde
- puțin rozmarin (opțional)
- apă cât să fiarbă lintea acoperită.
Rețetă cu linte de post – Mod de preparare
Primul lucru cu care trebuie să începi este aducerea ingredientelor pe masa de lucru, dar și a ustensilelor necesare. Printre ustensile de care ai nevoie se numără o oală, o cratiță, un tocător, un curățător de legume și un cuțit. Fiind o rețetă rapidă, este indicat să ai totul la îndemână pentru a nu pierde timp căutându-le prin cămară, în timp ce mâncarea se află pe aragaz.
Când ai toate ingredientele pe masa de lucru, spală lintea și pune-o într-o oală încăpătoare. Pune apă rece peste linte, cât să o acoperi bine, apoi pune oala la foc de intensitate medie.