Reclamă

Mâncare cu linte de post. Rețetă simplă și rapidă

Pentru una dintre mesele principale ale zilei, îți recomandăm rețeta de mâncare cu linte de post. Este o rețetă simplă și rapidă, cu ingrediente puține și foarte accesibile.

Publicat: 7 decembrie 2021, 7:09

Specialiștii în nutriție ne recomandă cu încredere consumul de linte, în special în sezonul rece și în perioadele de post. Lintea are un conținut bogat în fibre, proteine, minerale, dar și vitamine. Preparatele pe bază de linte sunt foarte hrănitoare și oferă sațietate pentru perioade de timp îndelungate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lintea este unul dintre alimentele mult adorate în rețetele vegetariene. Este foarte des întâlnită și în dietele recomandate pentru controlul greutății. Are un conținut caloric redus, dar bogat în proteine. 

Un mare avantaj al rețetelor cu linte este acela că se prepară rapid. Boabele de linte fierb mult mai rapid decât alte leguminoase și nu necesită înmuiere.

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o mâncare de post delicioasă și hrănitoare.

Mâncare cu linte de post – Ingrediente

  • 300 gr de linte roșie
  • 1 bucată ceapă medie
  • 1 morcov mare
  • 3 roșii mari
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare și piper
  • frunze de busuioc
  • pătrunjel verde
  • puțin rozmarin (opțional)
  • apă cât să fiarbă lintea acoperită.
Reclamă

Rețetă cu linte de post – Mod de preparare

Primul lucru cu care trebuie să începi este aducerea ingredientelor pe masa de lucru, dar și a ustensilelor necesare. Printre ustensile de care ai nevoie se numără o oală, o cratiță, un tocător, un curățător de legume și un cuțit. Fiind o rețetă rapidă, este indicat să ai totul la îndemână pentru a nu pierde timp căutându-le prin cămară, în timp ce mâncarea se află pe aragaz.

Când ai toate ingredientele pe masa de lucru, spală lintea și pune-o într-o oală încăpătoare. Pune apă rece peste linte, cât să o acoperi bine, apoi pune oala la foc de intensitate medie.

Reclamă

Lasă lintea să fiarbă la foc mic aproximativ 20 de minute. Când apa începe să fiarbă, adaugă și un sfert de linguriță cu sare. În timp ce lintea fierbe, ocupă-te de celelalte ingrediente. Curăță ceapa, morcovul și usturoiul și toacă-le mărunt. Decojește roșiile și toacă-le în cuburi mici.

Într-o cratiță așezată la foc mediu pune uleiul la încins. Adaugă ceapa și amestec-o 1-2 minute. Adaugă usturoiul, apoi morcovul și mai amestecă ingredientele în uleiul încins pentru alte două minute. Adaugă apoi roșiile, o crenguță de rozmarin și câteva frunze de busuioc. Fierbe sosul de roșii până când se reduce consistent și asezonează-l cu sare și piper, după gust. Adaugă lintea scursă și mai completează cu puțin din apa în care a fiert lintea. Adaugă apă cât să fie ingredientele ușor acoperite.

Acoperă cratița cu un capac și continuă fierberea mâncării cu linte de post pentru aproximativ 15-20 de minute. Spre finalul procesului fierbere, mai adaugă 2-3 frunze de busuioc mărunțite și mai potrivește-i gustul cu sare și piper, dacă mai necesită. După stingerea focului, presară și frunzele de pătrunjel verde, spălate și tocate mărunt.

Servește delicioasa mâncare cu linte de post alături de o salată de legume sau de murături. Este delicioasă chiar și cu ardei iute, dacă adori gustul picant. Poți adăuga chiar și puțin suc de lămâie pentru a completa gustul dulce al boabelor de linte.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Pastă de sardine în bol și în linguriță, alături de crackers și pătrunjel verde
Rețete
Pastă de sardine. Rețetă de gustare rapidă și hrănitoare
Dacă nu mai știi ce să prepari pentru un platou cu gustări rapide și hrănitoare, poți încerca rețeta de pastă de sardine. Este una dintre acele rețete despre care se spune că sunt, pe...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 30 septembrie – 6 octombrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Două evenimente astrale aduc schimbări și noi începuturi pentru nativii din zodiac. Este vorba este Luna Nouă și Eclipsa de Lună care vor fi nelipsite. Citește horoscopul săptămânii 30 septembrie – 6 octombrie 2024...
3
Două porții de alivancă moldovenească
Rețete
Alivancă moldovenească. Rețetă de prăjitură cu mălai
Rețeta de alivancă moldovenească este rețeta unui desert tradițional românesc, cu rădăcini adânci în zona Moldovei. Prăjitura este foarte populară și apreciată pentru simplitatea și gustul său autentic. Este un fel de prăjitură cu...
4
Biscuiți din fulgi de ovăz
Sănătate
Cel mai hrănitor aliment pentru mic dejun, potrivit specialiștilor. E recomandat să-l consumi și tu
Cu multitudinea de informații despre nutriție pe care o regăsim peste tot, cu siguranță și tu te-ai întrebat care e cel mai hrănitor aliment pentru mic dejun, potrivit specialiștilor. Răspunsul este simplu și are...
5
Cremă de fistic în bol de sticlă și pe felie de pâine, alături de un borcan cu fistic
Rețete
Cremă de fistic făcută în casă. Rețetă simplă și ușoară
Dacă adori fisticul, rețeta de cremă de fistic te va cuceri atât din punct de vedere al gustului, cât și al texturii și culorii apetisante. Se prepară simplu și ușor din ingrediente puține și...
PARTENERI
×