Reclamă

Mâncare cu linte de post. Rețetă simplă și rapidă

Pentru una dintre mesele principale ale zilei, îți recomandăm rețeta de mâncare cu linte de post. Este o rețetă simplă și rapidă, cu ingrediente puține și foarte accesibile.

Publicat: 7 decembrie 2021, 7:09

Specialiștii în nutriție ne recomandă cu încredere consumul de linte, în special în sezonul rece și în perioadele de post. Lintea are un conținut bogat în fibre, proteine, minerale, dar și vitamine. Preparatele pe bază de linte sunt foarte hrănitoare și oferă sațietate pentru perioade de timp îndelungate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lintea este unul dintre alimentele mult adorate în rețetele vegetariene. Este foarte des întâlnită și în dietele recomandate pentru controlul greutății. Are un conținut caloric redus, dar bogat în proteine. 

Un mare avantaj al rețetelor cu linte este acela că se prepară rapid. Boabele de linte fierb mult mai rapid decât alte leguminoase și nu necesită înmuiere.

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o mâncare de post delicioasă și hrănitoare.

Mâncare cu linte de post – Ingrediente

  • 300 gr de linte roșie
  • 1 bucată ceapă medie
  • 1 morcov mare
  • 3 roșii mari
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare și piper
  • frunze de busuioc
  • pătrunjel verde
  • puțin rozmarin (opțional)
  • apă cât să fiarbă lintea acoperită.
Reclamă

Rețetă cu linte de post – Mod de preparare

Primul lucru cu care trebuie să începi este aducerea ingredientelor pe masa de lucru, dar și a ustensilelor necesare. Printre ustensile de care ai nevoie se numără o oală, o cratiță, un tocător, un curățător de legume și un cuțit. Fiind o rețetă rapidă, este indicat să ai totul la îndemână pentru a nu pierde timp căutându-le prin cămară, în timp ce mâncarea se află pe aragaz.

Când ai toate ingredientele pe masa de lucru, spală lintea și pune-o într-o oală încăpătoare. Pune apă rece peste linte, cât să o acoperi bine, apoi pune oala la foc de intensitate medie.

Reclamă

Lasă lintea să fiarbă la foc mic aproximativ 20 de minute. Când apa începe să fiarbă, adaugă și un sfert de linguriță cu sare. În timp ce lintea fierbe, ocupă-te de celelalte ingrediente. Curăță ceapa, morcovul și usturoiul și toacă-le mărunt. Decojește roșiile și toacă-le în cuburi mici.

Într-o cratiță așezată la foc mediu pune uleiul la încins. Adaugă ceapa și amestec-o 1-2 minute. Adaugă usturoiul, apoi morcovul și mai amestecă ingredientele în uleiul încins pentru alte două minute. Adaugă apoi roșiile, o crenguță de rozmarin și câteva frunze de busuioc. Fierbe sosul de roșii până când se reduce consistent și asezonează-l cu sare și piper, după gust. Adaugă lintea scursă și mai completează cu puțin din apa în care a fiert lintea. Adaugă apă cât să fie ingredientele ușor acoperite.

Acoperă cratița cu un capac și continuă fierberea mâncării cu linte de post pentru aproximativ 15-20 de minute. Spre finalul procesului fierbere, mai adaugă 2-3 frunze de busuioc mărunțite și mai potrivește-i gustul cu sare și piper, dacă mai necesită. După stingerea focului, presară și frunzele de pătrunjel verde, spălate și tocate mărunt.

Servește delicioasa mâncare cu linte de post alături de o salată de legume sau de murături. Este delicioasă chiar și cu ardei iute, dacă adori gustul picant. Poți adăuga chiar și puțin suc de lămâie pentru a completa gustul dulce al boabelor de linte.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×