Reclamă

Rețetă de salată cu linte și castravete

O rețetă de salată cu linte și castravete, ușor de făcut și care abundă în proteine ​​și fibre. Salata poate fi servită rece, simplă, sau alături de o garnitură de orez integral.

Publicat: 26 iunie 2021, 8:29

O porție pentru o persoană conține 198 de calorii, 13 grame de proteine și aproape 10 grame de fibre, te informează presa de specialitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetă de salată cu linte și castravete – Ingrediente pentru patru porții

  • 250 grame de linte verde
  • 250 grame de roșii, tăiate cubulețe
  • 250 grame de castravete, curățat și tăiat cubulețe
  • 250 grame de ardei roșu, tăiat și el cubulețe
  • 1 cățel de usturoi tăiat mărunt
  • pătrunjel proaspăt sau coriandru
  • oțet balsamic, ulei de măsline

Rețetă de salată cu linte și castravete – Mod de preparare

Spală lintea bine apoi fierbe boabele într-o oală mare. Aceasta va fierbe la foc mic vreme de 20 de minute, sau până când se înmoaie. Atunci când lintea a fiert, se scurge și se lasă să se răcească la frigider.

În timp ce lintea se răcește, taie mărunt restul legumelor. Într-un bol mare, amestecă lintea cu ingredientele mărunțite, puțin ulei de măsline și oțet balsamic. Condimentează cu sare și piper. Poți adăuga și pătrunjel, coriandru sau mărar, în funcție de preferințe.

Reclamă

Beneficiile castravetului

Deși se crede că este o legumă, castravetele este de fapt un fruct. Acesta este bogat în substanțe nutritive, precum și anumiți compuși vegetali și antioxidanți care pot ajuta la tratarea și chiar prevenirea unor afecțiuni.

De asemenea, castraveții au un conținut scăzut de calorii. Aceștia conțin de asemeea o cantitate mare de apă și fibre solubile, ceea ce îi face ideali pentru hidratare și ajută la pierderea în greutate, potrivit Healthline.

Reclamă

Castraveții sunt compuși din aproximativ 96% apă. Pentru a maximiza conținutul lor de nutrienți, castraveții ar trebui consumați fără a fi decojiți. Curățarea cojii acestora reduce cantitatea de fibre, precum și anumite vitamine și minerale pe care o vei mânca.

Castraveții au un conținut scăzut de calorii și pot ajuta la pierderea în greutate. Înseamnă că poți mânca o mulțime de castraveți fără a îngurcita caloriile suplimentare care duc la creșterea în greutate. Castraveții pot adăuga prospețime și aromă salatelor, sandwich-urilor.

Potrivit mai multor studii castraveții ar ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea unor complicații ale diabetului. Coaja de castravete inversează o parte din modificările asociate diabetului și cauzează o scădere a zahărului din sânge.

În plus, castraveții pot fi eficienți la reducerea stresului oxidativ. Cu toate acestea, dovezile actuale sunt limitate la studii. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina modul în care castraveții pot afecta zahărul din sânge la oameni.

Consumul de castraveți poate ajuta la susținerea mișcărilor regulate ale intestinului. Deshidratarea este un factor major de risc pentru constipație. Castraveții au însă un conținut ridicat de apă și favorizează hidratarea. Mai mult, castraveții conțin fibre, care ajută la reglarea digestiei.

Cu o aromă distinctă, răcoritoare, castraveții sunt consumați de obicei cruzi sau murați. Castraveții pot fi gustați împreună cu un hummus, ulei de măsline, sare sau într-o salată pentru a adăuga acesteia mai multă aromă. Cu doar un pic de creativitate, castraveții pot fi savurați în multe feluri. Dacă vrei să încerci să mânănci mai sănătos vara aceasta, iată cum alegi legumele pentru salatele tale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×