Reclamă

Chiftele de ciuperci. Rețetă simplă de post

Dacă te întrebi ce poți să mai prepari pentru una dintre gustările zilei, din categoria preparatelor de post, îți oferim o rețetă simplă și delicioasă de chiftele de ciuperci.

Publicat: 30 martie 2022, 6:43

Chiftelele sunt întotdeauna o alegere perfectă pentru una dintre mesele zilei, atât cele cu carne, cât și cele de post. Sunt gustoase, sunt consistente și pot fi servite simple, cu diferite salate sau cu diferite sosuri. Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu acasă chiftele delicioase de post.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiftele de ciuperci – Ingrediente

  • 450 gr ciuperci din conservă
  • 2 cartofi de mărime medie
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • sare și piper, după gust
  • cimbru și busuioc
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 200 g pesmet
  • 30 ml ulei.

Rețetă de chiftele de post – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor ce compun această rețetă de post.

Mai întâi, pune ciupercile într-o strecurătoare, scurge-le și clătește-le cu apă rece. Presează-le bine în mâini pentru a se scurge tot lichidul din ele.

Reclamă

Curăță morcovul și pune-l la fiert în puțină apă, atât cât să fie acoperit. Adaugă și puțină sare pentru a-i urgenta fierberea, dar și pentru a-i accentua gustul. Spală bine cartofii și pune-i la fiert cu coajă, în apă cât să fie acoperiți. Toacă ceapa solzișori, iar usturoiul rondele. Spală mărarul și pătrunjelul și toacă-le mărunt.

Pune puțin ulei într-o tigaie, la încins, și adaugă ceapa și usturoiul. Călește-le ușor în el, apoi adaugă ciupercile scurse. Amestecă-le de câteva ori pe foc, apoi transferă-le într-o sită pentru ca uleiul să se scurgă.

După ce cartofii s-au fiert, trece-i prin apă rece și curăță-i de coajă. Dă-i pe răzătoarea mare. Scurge și morcovul fiert și dă-l pe răzătoare. Amestecă morcovul răzuit cu cartofii. Trece prin blender ciupercile cu ceapa și usturoiul, bine scurse, dar fără a le transforma în piure. Doar mărunțește-le. Apoi adaugă-le peste amestecul de cartofi cu ciuperci. Adaugă și verdeața tocată, sare, piper, cimbru și busuioc, după gust și omogenizează compoziția. Adaugă și o parte din cantitatea de pesmet.

Reclamă

Cum formezi și coci delicioasele chiftele de ciuperci

După ce ai omogenizat bine compoziția de chiftele, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Cu mâinile ușor umezite în apă rece, formează chiftelele de mărimea unei mingi de ping pong. Aplatizează-le ușor și trece-le prin pesmet pe toate părțile. Unge o tavă de cuptor cu ulei și așază chiftelele în ea. Așază-le distanțat și pune tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.

Vezi mai multe imagini cu chiftelele de post în GALERIA FOTO!

Chiftele de post coapte la cuptor
Chiftelele de post se coc la cuptor la 180 de grade Celsius / Shutterstock

Pe la jumătatea timpului de coacere, întoarce chiftelele pe cealaltă parte pentru a se rumeni uniform. Dacă mai este nevoie, mai unge tava cu puțin ulei.

Chiftelele de post sunt mult mai sănătoase preparate la cuptor, decât prăjite în ulei. Prin prăjire acestea se pot îmbiba cu mult ulei și nu vor mai fi la fel de gustoase.

Poți servi chiftelele calde, cu sos de usturoi sau de roșii, sau cu o salată de legume. Sunt delicioase și reci și pot constitui baza pentru masa de prânz de la birou.

Tot din aceeași categorie de rețete de post îți mai oferim și o rețetă de chiftele din dovlecei și soia la cuptor. Dovleceii cruzi, bine scurși de lichid, se combină foarte bine cu granulele de soia hidratate și tocate. În cazul în care preferi chiftelele care au în compoziția lor, te invităm să încerci rețeta de chiftele de cartofi cu legume mexicane.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×