Chiftelele sunt întotdeauna o alegere perfectă pentru una dintre mesele zilei, atât cele cu carne, cât și cele de post. Sunt gustoase, sunt consistente și pot fi servite simple, cu diferite salate sau cu diferite sosuri. Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu acasă chiftele delicioase de post.
Chiftele de ciuperci – Ingrediente
- 450 gr ciuperci din conservă
- 2 cartofi de mărime medie
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- sare și piper, după gust
- cimbru și busuioc
- 1/2 legătură mărar
- 1/2 legătură pătrunjel
- 200 g pesmet
- 30 ml ulei.
Rețetă de chiftele de post – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor ce compun această rețetă de post.
Mai întâi, pune ciupercile într-o strecurătoare, scurge-le și clătește-le cu apă rece. Presează-le bine în mâini pentru a se scurge tot lichidul din ele.
Curăță morcovul și pune-l la fiert în puțină apă, atât cât să fie acoperit. Adaugă și puțină sare pentru a-i urgenta fierberea, dar și pentru a-i accentua gustul. Spală bine cartofii și pune-i la fiert cu coajă, în apă cât să fie acoperiți. Toacă ceapa solzișori, iar usturoiul rondele. Spală mărarul și pătrunjelul și toacă-le mărunt.
Pune puțin ulei într-o tigaie, la încins, și adaugă ceapa și usturoiul. Călește-le ușor în el, apoi adaugă ciupercile scurse. Amestecă-le de câteva ori pe foc, apoi transferă-le într-o sită pentru ca uleiul să se scurgă.
După ce cartofii s-au fiert, trece-i prin apă rece și curăță-i de coajă. Dă-i pe răzătoarea mare. Scurge și morcovul fiert și dă-l pe răzătoare. Amestecă morcovul răzuit cu cartofii. Trece prin blender ciupercile cu ceapa și usturoiul, bine scurse, dar fără a le transforma în piure. Doar mărunțește-le. Apoi adaugă-le peste amestecul de cartofi cu ciuperci. Adaugă și verdeața tocată, sare, piper, cimbru și busuioc, după gust și omogenizează compoziția. Adaugă și o parte din cantitatea de pesmet.