Ficatul de pui este un aliment foarte accesibil la preț și se găsește în toate magazinele alimentare. Este gustos, dar și foarte sănătos întrucât conține mult fier. Iar cel mai mare avantaj al lui este conținutul mic de calorii.
Poți prepara ficatul de pui simplu, la tigaie, la grătar, sau la cuptor. Iar dacă îi adaugi și un sos, ca în rețeta noastră, acesta îi va desăvârși gustul. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și tu acest delicios preparat.
Ficăței de pui cu sos de roșii și usturoi – Ingrediente
- 500 gr ficăței de pui;
- 30 ml ulei de floarea soarelui;
- 20 gr unt;
- 1 ceapă mare;
- 5 căței de usturoi;
- 500 ml suc de roșii;
- 150 ml apă rece;
- puțin busuioc uscat;
- 1-2 foi de dafin;
- 1/2 linguriță boia de ardei dulce și afumată;
- 1/2 legătură de pătrunjel verde.
Ficăței de pui cu sos de roșii și usturoi – Mod de preparare
Curăță ficățeii de pui de pielițe și de tendoane, clătește-i cu apă rece și lasă-i la scurs. Între timp, curăță ceapa și cei trei căței de usturoi și toacă-le pe toate mărunt.
Când ficățeii de pui sunt bine scurși, răstoarnă-i pe prosoape de hârtie absorbante. Presează-i cu acestea pentru a te asigura că sunt uscați. Pune o tigaie adâncă cu uleiul la încins, la foc de intensitate medie. Când uleiul este bine înfierbântat, adaugă ficățeii de pui, ceapa tocată și cei trei căței de usturoi tocați. Amestecă bine ingredientele din tigaie pentru a te asigura că pătrunde uleiul printre ele. Presară câte puțină sare și piper în timp ce amesteci ușor.
Lasă ficățeii de pui să se rumenească bine pe toate părțile, apoi adaugă untul pentru a le oferi un plus de cremozitate. Adaugă sucul de roșii și condimentele, dar și 150 de mililitri de apă rece. Din acest moment poți să reduci intensitatea focului la minim. Așază un capac peste tigaia cu ficăței de pui cu sos de roșii și usturoi și lasă-i să se prepare încet pentru 20-30 de minute. Gustă sosul pe parcursul fierberii și mai adaugă sare și condimente după preferințe. Înainte de stingerea focului, adaugă în sosul de roșii doi căței de usturoi răzuiți.
La final, presară pătrunjelul verde bine spălat și tocat mărunt peste ficăței.