Reclamă

Ficăței de pui cu sos de roșii și usturoi

Pentru una dintre mesele principale ale zilei, îți recomandăm o delicioasă rețetă de ficăței de pui cu sos de roșii și usturoi. Este o rețetă foarte apreciată atât de adulți cât și de copii. Pe cât de simplă este de făcut, pe atât e de gustoasă și hrănitoare.

Publicat: 21 ianuarie 2022, 7:19

Ficatul de pui este un aliment foarte accesibil la preț și se găsește în toate magazinele alimentare. Este gustos, dar și foarte sănătos întrucât conține mult fier. Iar cel mai mare avantaj al lui este conținutul mic de calorii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți prepara ficatul de pui simplu, la tigaie, la grătar, sau la cuptor. Iar dacă îi adaugi și un sos, ca în rețeta noastră, acesta îi va desăvârși gustul. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și tu acest delicios preparat.

Ficăței de pui cu sos de roșii și usturoi – Ingrediente

  • 500 gr ficăței de pui;
  • 30 ml ulei de floarea soarelui;
  • 20 gr unt;
  • 1 ceapă mare;
  • 5 căței de usturoi;
  • 500 ml suc de roșii;
  • 150 ml apă rece;
  • puțin busuioc uscat;
  • 1-2 foi de dafin;
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce și afumată;
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde.

Ficăței de pui cu sos de roșii și usturoi – Mod de preparare

Curăță ficățeii de pui de pielițe și de tendoane, clătește-i cu apă rece și lasă-i la scurs. Între timp, curăță ceapa și cei trei căței de usturoi și toacă-le pe toate mărunt.

Reclamă

Când ficățeii de pui sunt bine scurși, răstoarnă-i pe prosoape de hârtie absorbante. Presează-i cu acestea pentru a te asigura că sunt uscați. Pune o tigaie adâncă cu uleiul la încins, la foc de intensitate medie. Când uleiul este bine înfierbântat, adaugă ficățeii de pui, ceapa tocată și cei trei căței de usturoi tocați. Amestecă bine ingredientele din tigaie pentru a te asigura că pătrunde uleiul printre ele. Presară câte puțină sare și piper în timp ce amesteci ușor.

Lasă ficățeii de pui să se rumenească bine pe toate părțile, apoi adaugă untul pentru a le oferi un plus de cremozitate. Adaugă sucul de roșii și condimentele, dar și 150 de mililitri de apă rece. Din acest moment poți să reduci intensitatea focului la minim. Așază un capac peste tigaia cu ficăței de pui cu sos de roșii și usturoi și lasă-i să se prepare încet pentru 20-30 de minute. Gustă sosul pe parcursul fierberii și mai adaugă sare și condimente după preferințe. Înainte de stingerea focului, adaugă în sosul de roșii doi căței de usturoi răzuiți.

La final, presară pătrunjelul verde bine spălat și tocat mărunt peste ficăței.

Reclamă

Cum poți servi ficățeii în sos de roșii

Poți servi ficățeii cu sosul aferent ca atare, alături de o salată verde, o salată de legume sau cu murăturile preferate. Îi mai poți servi cu o garnitură de cartofi natur, cu piure de cartofi, cu paste sau cu garnitură de orez.

Însă, foarte delicioși vor fi dacă îi savurezi cu o porție de mămăliguță clasică.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!

Ficăței de pui cu sos de roșii și usturoi serviți cu mămăliguță
Ficățeii de pui în sos sunt absolut delicioși serviți cu mămăliguță / Shutterstock

În timpul servirii mai presară puțină verdeață pentru un plus de prospețime.

Și dacă ți-am făcut poftă, îți oferim și o rețetă de chiftele cu mozzarella și sos de roșii, la cuptor. Sunt delicioase, consistente și se prepară ușor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×