Rețetele vechi, transmise din generație în generație, au acel gust deosebit, datorită simplității ingredientelor. În plus, nici modul de preparare nu necesită metode complexe sau timp îndelungat. Este plăcut să descoperi acel gust și peste ani, cu toate că piața ingredientelor a evoluat.
Cu toate că este foarte interesant să descoperi și gustul rețetelor noi, inspirate din bucătăriile internaționale, gusturile copilăriei nu se uită niciodată.
Urmărește mai jos una dintre rețetele cu gust de copilărie, pentru a o prepara și tu și a o transmite mai departe generațiilor următoare.
Ciulama de ciuperci cu mămăliguță – Ingrediente
Pentru a prepara rețeta de ciulama cu mămăliguță ai nevoie de două liste separate de ingrediente. Sunt necesare ingrediente pentru ciulama și ingrediente pentru mămăliguță.
Pentru ciulama de ciuperci:
- 500 gr de ciuperci champignon
- 3-4 linguri cu ulei de floarea soarelui
- 1 ceapă mare
- 3 căței de usturoi
- 450-500 ml de supă de legume sau apă
- 200 ml de smântână vegetală de gătit
- 25-30 gr de făină
- sare și piper după gust
- mărar verde sau pătrunjel verde.
Pentru mămăliguță:
- 1 litru de apă rece
- 1 linguriță de sare
- 300-350 gr de mălai.